Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ALBANIJA – nova mediteranska ljubezen

Albanija
Datum:
24.06.2021 - 04.07.2021
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
11
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 549.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan /24.-25.6./: ... – ČRNA GORA (750 km)
Na pot bomo krenili v večernih urah. Nočna vožnja s krajšimi vmesnimi postanki do Dalmacije. V soju zgodnjega jutra bomo občudovali čudovita dalmatinska mesta, navduševala nas bo lepa in rodovitna dolina reke NERETVE in njena delta. Vožnja mimo srednjeveškega mesteca Ston, zgodovinskega Dubrovnika v ČRNO GORO, do BUDVE/BEČIČEV. Ogled, namestitev v hotelu. Prosto za počitek, kopanje  in individualne oglede. Prenočevanje v hotelu.

3. dan /26.6./: SKADAR – KRUJA – TIRANA (210 km)
Po zajtrku vožnja ob prekrasni črnogorski obali do albanske meje in do SKADRA ob istoimenskem jezeru. Krajši ogled mesta in prvo spoznavanje ALBANIJE. Mesto je tretje največje mesto v Albaniji  in gospodarsko središče severne Albanije. Sprehod po mestnem središču. Povzpeli se bomo na grad Rozafa, ki se ponaša z lepim razgledom na mesto in jezero.
Vožnja po priobalni ravnici proti KRUJI, ki je rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega, dolgoletnega vodje uporov proti Turkom. Ogledali si bomo trdnjavo s Skenderbegovim muzejem in spoznali zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev.  Sprehod po starem bazarju, ki navduši vsakega obiskovalca. Popoldne vožnja v Tirano, namestitev in prenočevanje.

4. dan /27.6./: TIRANA (40 km)
Zajtrk in ogled kulturnih znamenitosti Tirane. Prvi vtis o albanski metropoli nas bo presenetil. Mesto je pisana mešanica otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Najprej informativni avtobusni ogled, sprehodili se bomo po lepem in popolnoma obnovljenem Skenderbegovem trgu, kjer je tudi mogočen spomenik narodnemu heroju, si ogledali urni stolp Sahati, mošejo Et'hem Bey, mestno hišo, nacionalni muzej s prikazom albanske zgodovine, bivši mavzolej Enverja Hoxhe, … Prosto za individualne oglede, manjši nakup, …
Pozno popoldne vožnja v DRAČ, najbolj znano letoviško mesto v Albaniji. Namestitev in prenočevanje.

5. dan /28.6./: DRAČ 
Zajtrk in prenočevanje. Prosto za počitek, kopanje in individualne aktivnosti na morju.

6. dan /29.6./: FIER – APOLLONIA – SARANDE (250 km)
Po zajtrku vožnja skozi rodovitno pokrajino v Fier, ki je že nekdaj veljal kot žitarica rimskega cesarstva. Informativni avtobusni ogled mesta, nato pa ogled razvalin pomembnega pristanišča APOLLONIA, kjer se je začenjala slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni del rimskega cesarstva z vzhodnim. Da je bila nekoč Albanija dežela bunkerjev se boste tu lahko prepričali sami.
Pot bomo nadaljevali po slikoviti obalni cesti proti jugu, se povzpeli  v področje nacionalnega parka Llogara /1.027 m/, ki je z bujno vegetacijo pravi kontrast, ponuja prekrasne razglede na okoliško hribovje in večinoma še neokrnjene plaže skrajnega juga Jadranskega morja. Zvečer namestitev v znanem letoviškem mestu Sarande.
Prenočevanje.

7. dan /30.6./: SARANDE – BUTRINT (25 km)
Zajtrk. Dopoldne obisk bližnjega Butrinta, ki se nahaja na idiličnem polotoku, povsem na jugu Albanije in v bližini grške meje. Antično najdišče se ponaša z izrednim bogastvom arheološke dediščine, predvsem iz obdobja antike. Preostanek dneva prosto za kopanje, pohajkovanje in raziskovanje mesta Sarande. Prenočevanje.

8. dan /1.7./: GJIROKASTER – BERAT (175 km)
Po zajtrku bomo zapustili albansko obalo. Vožnja po slikoviti pokrajini do mesteca Gjirokastra z lepimi meščanskimi hišami iz 19. stol., poleg tega je tudi rojstni kraj Enverja Hoxhe in oporečniškega pisatelja Ismaela Kadareja. Nadaljevanje poti v Berat, ki ga imenujejo tudi mesto tisočerih oken in je pod zaščito Unesca. Mesto leži pod gorskim masivom Tomorr in je v celoti muzej z izjemno stavbno dediščino. Obiskali bomo utrdbo nad mestom in si ogledali Onufrijev muzej z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16. stol., ki nas bo popeljala v bogato tradicijo in izročilo pravoslavnega krščanstva. Področje Berata je poznano po vinski trti in izjemnih olivah. Prenočevanje.

9. dan /2.7./: ELBASAN – STRUGA – OHRID (175 km)
Zajtrk. Čas bo, da zapustimo Albanijo. Vožnja mimo Elbasana, ki je poznan kot tranzitno mesto, do prehoda Radožda v Makedonijo. Namestitev ob Ohridskem jezeru. Ogled OHRIDA (z lokalnim vodnikom)  – mesto muzej  z značilno arhitekturo, ki je pod zaščito UNESCA: cerkev sv. Sofije, največji makedonski  srednjeveški spomenik, sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, sprehod po čaršiji, nakup spominkov in ohridskih biserov, … Prenočevanje.

10. dan /3.7./: SKOPJE – BEOGRAD
Zajtrk. Vožnja mimo Kičeva, Gostivarja do SKOPJA. Ogled znamenitosti: parlament, »Nova Makedonija«, orientalski del mesta, ki izhaja iz 16. in 17. stol., skopska čaršija, javno kopališče iz 16. stol., stari kamniti most čez Vardar, trdnjava Kale, pravoslavno cerkev sv. Spasa, … Popoldne vožnja mimo Niša v BEOGRAD. Namestitev v hotelu. Večer lahko preživite na SKADARLIJI, ki je še danes priljubljeno shajališče umetnikov, boemov, turistov, … Večerja (doplačilo ob prijavi) v priznani restavraciji TRI ŠEŠIRA ob starogradskih pesmih.

11. dan /4.7./: BEOGRAD – SLOVENIJA
Po zajtrku bo sledil ogled mesta z lokalnim vodnikom. Odpeljali se bomo na KALEMEGDAN, ki ponuja čudovit razgled na mesto. Sprehod po čudoviti trdnjavi in nato še ogled mestnega središča: Trg republike, mestna hiša in parlament, Terazije, Študentski trg, Novi Beograd, Narodno gledališče, Narodni muzej, stolnica, pravoslavna cerkev - hram sv. Save, … nato vožnja na Dedinje. Postanek pri Hiši cvetja in ogled muzeja 25. maja. Prosto za sprehod po najbolj vabljivi, nakupovalni in razgibani Knez Mihajlovi ulici. Povratek po avtocesti v Slovenijo, s prihodom v večernih urah.

Ostalo
DOKUMENTI: za potovanja v Albanijo potrebujete osebno izkaznico ali potni list
DENAR v Albaniji: LEK (ALL); 1 € = 122,70 ALL (13.1.2021)
HRANA v Albaniji: je raznolika, dobra in poceni. Okvirne cene: pizza 400-750 lekov, špageti 300-450 lekov, burek 30-60 lekov, lignji 800 lekov, biftek 800 – 1000 lekov, grška solata 300 lekov, capuccino 200 lekov, turška kava 70-100 lekov,…
PIJAČA v Albaniji: pribl. cola 150 lekov, konjak 300 lekov, …
Cena
549,00 €/OS. – min. 45 potnikov
609,00 €/OS. – min. 35 potnikov
719,00 €/OS. – min. 25 potnikov
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3*/4* na bazi 9x nočitev z zajtrkom, oglede po programu z vstopninam po Albanijii (grad Rozafa, Skenderbegov muzej, nacionalni muzej v Tirani, arheološki park Appolonia in Butrint, utrdba v Beratu in Onufrijev muzej) in lokalnim vodenjem, kjer je potrebno, nezgodno zavarovanje, organizacijo in slovensko vodenje potovanja.
Doplačila po želji
storitve, ki niso vključene v ceno programa, enoposteljna soba 149 €/os..
Opombe
v programu so določene tri cene aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po višji ceni, z njo nepreklicno soglaša in ne more odstopiti od pogodbe, če so podani pogoji za višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo večje število potnikov, bodo potniki obveščeni o spremenjenih pogojih 14 dni pred odhodom in takrat poravnajo preostali znižan znesek.

COVID-19: v primeru uvedbe epidemije, zaprtja mej ali katerega od drugih ukrepov, ki bi jih sprejela vlada Republike Slovenije ali katera od vlad držav na poti (Hrvaška, Črna Gora, Albanija, Makedonija, Srbija) in bi onemogočali izvedbo potovanja, bomo potovanje nemudoma brezplačno odpovedali ter vam že plačano akontacijo v celoti vrnili.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Potepuh priporoča
SKUPINSKI ODHOD: 24.6.-4.7.2021

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje