Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

TANZANIJA – dežela najlepših safarijev in ZANZIBAR

-5%
Datum:
13.07.2019 - 23.07.2019
Število dni:
11
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:
od 3390.00 €

»Karibu Tanzanija« - tako vam bodo izrekli dobrodošlico v deželi s  tisočerimi obrazi, ki je polna skrivnosti in raznolikosti in še vedno zelo neokrnjena. Zasneženi Kilimanjaro, zlatorumene savane in številne živalske vrste v NP Serengeti, Ngorongoro, obisk Masajcev, Bušmanov, sanjske bele plaže Indijskega oceana, … in nenazadnje prijazni in gostoljubni ljudje, ki vam ponujajo nepozabno afriško avanturo. TO JE TANZANIJA!

PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan/ 13.7./14.7.: EVROPA – ARUSHA

Polet iz enega evropskih letališč v Tanzanijo. Prihod na letališče KILIMANJARO pod vznožjem mogočne istoimenske gore. Po ureditvi carinskih formalnosti privatni transfer v ARUSHO. Namestitev v hotelu, prenočevanje.
Namestitev: Four Points by Sheraton Arusha 4*

3. dan/15.7.: ARUSHA – NP TARANGIRE
Zajtrk in vožnja z džipi 4x4 do NP TARANGIRE. Narodni park leži 118 km JV od Arushe in slovi  po več tisoč let starih BAO BAB DREVESIH – afriški kruhovci, ki so med največjimi drevesi na svetu. Safari vožnja po parku, kjer se odkriva tudi prelep pogled na neskončno savano. Park je najlepše zrcalo divjine, kjer živi nedvomno najštevilčnejša populacija slonov v Afriki z neverjetno velikimi čredami. V parku je ogromno eksotičnih ptic, antilop, levov, leopardov, žiraf, bivolov in pitonov, ki naj bi plezali po drevesih. Najpomembnejša značilnost parka je reka Tarangire. Tukaj je dobro ustaljena točka, s katere lahko opazujete živali, ki se sprehajajo v okolici reke. Na tisoče živali migrira od Masajskih step do reke, kjer si pogasijo žejo. NP Tarangire je tudi dom dvema redkima živalskima vrstama: velika antilopa iz rodu Rryx in škorec Cosmopsarus unicolor. Piknik kosilo na organiziranih piknik območjih v bližini divjine.
Po vsem vznemirjenju in zanimivih izkušnjah namestitev v izbranem hotelu / lodge, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Tarangire Sopa Lodge 4*

4. dan/16.7.: NP TARANGIRE – LAKE EYASI – JEZERO MANYARA
V zgodnjih jutranjih urah se bomo  odpravili po »bushmanski cesti« do največjega alkalnega jezera Eyasi. To je plitvo natrijevo jezero, ki neprestano izhlapeva, kar včasih povzroči tudi popolno izginotje. Ko je nivo vode dovolj visok, se tukaj zadržujejo številne ptice, med drugim tudi flamingi. Obiskali bomo pleme Haadzabe – BUŠMANE, ki  je zelo ogroženo, saj živi le še 2000 predstavnikov. Iz »prve roke« bomo izvedeli kako preživeti v divjini, saj Bušmani te tehnike lova še vedno uporabljajo vsakodnevno. Pleme Hadzabe je edino pleme, ki še vedno sledi tradiciji lova in nabiralništva na način, kot so to počeli predniki v prvih človeških skupnostih. Vrnitev v kamp in pozen zajtrk.
Spoznali bomo tudi lokalno pleme Datooga, ki se ukvarja s poljedelstvom, živinorejo in predelavo mesa.
Pozno popoldan se bomo odpravili proti nacionalnemu parku Manyara.
Namestitev: Lake Manyara Serena Lodge 4*

5. dan/17.7.: NP MANYARA – NGORONGORO
Zajtrk in vožnja do nacionalnega parka MANYARA, ki se nahaja ob vznožju Velikega tektonskega jarka in nudi dom različnim živalim (veliko je slonjih družin, bivolov, žiraf, pavijanov, nilskih konjev ter več kot 400 različnih ptičjih vrst), najbolj pa slovi po neobičajnih »drevesnih levih«. Jezero Manyara je slano jezero, kjer živi na tisoče flamingov. Videli boste tudi pelikane, štorklje in številne druge vodne ptice. Piknik kosilo.
Popoldne vožnja v Ngorongoro, v dno kraterja. Raziskovanje osmega svetovnega čudesa NGORONGORO KRATERJA (20 km širok krater vulkana), ki je poznan tudi kot »naravni živalski vrt« in je velika verjetnost opaziti tudi »BIG FIVE« (bivol, slon, lev, leopard, nosorog). Uživali boste v neverjetnih razgledih, obiskali slana jezera, kot je Magadi, ki je magnet za flaminge, v parku so ogroženi črni nosorogi, sem prileti bela štorklja iz Evrope, v parku je tudi zelo veliko plenilcev (levi, hijene, šakali, gepardi in leopardi). Piknik kosilo na enem od organiziranih območij.
Namestitev v lodgu, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Ngorongoro Sopa Lodge 4*

6. dan/18.7.: NGORONGORO – SERENGETI
Zajtrk in vožnja z džipi proti naslednjemu izzivu NP SERENGETI.
Vstop v NP SERENGETI. Tople in vabljive barve v samem srcu afriške divjine so pravi simbol nacionalnega parka. Po tej planoti potekajo velike migracije gnujev, zeber, … ki jim neprestano sledijo levi, leopardi, hijene, … Najlepša pravljica brezčasne afriške pokrajine se dogaja vsako leto, ko se začne letna migracija gnujev. Kamor seže oko, se na tisoče živali zgrinja po afriški savani.
Odpravili se bomo proti središču parka, kjer reka nudi dobro zavetje in hrano, zato tukaj živi veliko različnih divjih živali (velike črede antilop in gazel, ki delijo vodno zavetje s svojimi plenilci).
Namestitev v lodgu, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Serengeti Serena Lodge 4*

7. dan/19.7.: SERENGETI
Ob sončnem vzhodu bomo pričeli z opazovalno vožnjo z džipi po NP SERENGETI, ki v swahili jeziku pomeni  »neskončna planota«. Tu živi več kot 4 milijone divjih živali  –  levi, hijene, leopardi, gepardi, žirafe, sloni, bivoli, … ter bogato ptičje cesarstvo. Spremljale vas bodo prelepe melodije in jutranje žvrgolenje afriških ptic, videli boste številne živali, ki so prav v zgodnjih jutranjih urah najbolj aktivne. Vrnitev v lodge in pozni zajtrk. Po krajšem počitku se bomo zopet podali na odkrivanje afriške divjine.
Nepozabna in prečudovita izkušnja se dotakne prav vsakega obiskovalca!
Povratek v lodge, večerja in prenočevanje.
Opomba: (po želji) POSEBNO DOŽIVETJE  - ob jutranjem svitu vožnja z baloni nad NP Serengeti.
Namestitev: Serengeti Serena Lodge 4*

8. dan/20.7.:  SERENGETI – ZANZIBAR
Zajtrk in transfer na letališko stezo Seronera/Serengeti od koder bomo poleteli na eksotični Zanzibar. Po pristanku si bomo ogledali glavno mesto otoka, Stone Town, ki je bilo v davnini poznano po trgovanju s sužnji, leta 1946 se je tam rodil pevec skupine The Queen, Freddie Mercury. Na poti do hotela bomo lahko občudovali prisrčne vasice in bujno vegetacijo, obiskali pa bomo tudi vrt začimb, kjer se boste lahko seznanili z njihovo karakteristiko, pridelavo in uporabo. Namestitev, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Diamonds hotel La Gemma dell'Este 5*

9. in 10. dan/21. in 22.7.: ZANZIBAR
All inclusive v hotelu. Čas za razvajanje, počitek, kopanje, potapljanje in raziskovanje koralnih grebenov, sprehode po dolgih peščenih plažah, …

11. dan/23.7.: ZANZIBAR – EVROPA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet v Evropo.

Opomba: možnost podaljšanja letovanja na Zanzibarju.

Ostalo
CEPLJENJE ni obvezno, vendar priporočamo cepljenje proti rumeni mrzlici, hepatitisu A ter tablete proti malariji.
Cena vključuje
vsi transferji po programu, 1x nočitev/zajtrk v Arushi, 5-dnevni safari (5x polni penzion) z vstopninami v nacionalne parke, tranzitne pristojbine, vstop v krater Ngorongoro, prenočevanje v lodgih 4+* na bazi polnega penziona (sobe 1/2 standard), 4x4 terensko vozilo, angleško govoreči vodnik-voznik, pristojbine za osebje in vozilo, notranji letalski prevoz Seronera/Serengeti – Zanzibar, namestitev v hotelu 4+* na Zanzibarju bazi 3x all inclusive (severni del otoka), izlet v Stone Town in vrt začimb, slovensko vodenje ves čas potovanja, nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja.
Min. št. udeležencev
13.
Obvezna doplačila
letalski prevoz Evropa – Arusha – Evropa s postankom na enem izmed letališč, vstopni vizum (na kraju samem) – pribl. 50 USD, lokalne letališke pristojbine,
Doplačila po želji
soba 1/1 (po predhodni potrditvi), zavarovanje z zdravstveno asistenco, napitnine, vožnja z balonom, dodatni obroki in pijača, postanek na Kačji farmi, Masajski vasici v Ngorongoro, muzej Olduvai Gorge-u, izleti na Zanzibarju.
Opombe
cena je izračunana po tečaju 1 € = 1,145 USD. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru spremembe razmerja med valutama, v primeru sprememb cen prevoznih, hotelskih in drugih storitev, v primeru, da je število udeležencev manjše od razpisanega.
Pridružujemo si pravico spremembe poteka ogledov.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje