Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU SONCA: SICILIJA

Italija
Odhod:
Benetke,Trst
Število dni:
7
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:
od 479.00 €
AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU SONCA
Čar Sicilije je v njeni raznolikosti in mešanici grških, rimskih, arabskih in ostalih kultur. Gostoljubnost, odkritost in prijaznost domačinov je neizmerna. Vzhodni del otoka vas bo prevzel z vzponom na vulkan Etna, mestom Taormina in antično Syracuso, na zahodnem delu otoka  pa boste odkrivali dolino templjev Agrigento, nedokončani grški tempelj Segesta, vasici Erice in Scopello, soline in plaže na San Vito lo Capo ter seveda, Palermo. Bogato kulinarično izkušnjo pa vam bodo pričale številne odlične restavracije in vrhunsko vino iz Marsale.
 
SVETUJEMO, DA OBIŠČETE:
- Catania in Siracusa: v Cataniji obiščete grobnico domačina Vincenza Bellinija, se sprehodite po ribji tržnici in si privoščite odlično kavo, ki je v družbi domačinov še boljša. V  Siracuzi odkrijte znameniti arheološki park z grškim gledališčem in Dionizovim ušesom.
- Taormina: z drzno lego, na skalnatih terasah 200 m nad morjem in srednjeveško zgodovino je to eno izmed najbolj priljubljenih mest otoka. Taormina se je začela razvijati v mondeno letovišče, ko so jo začeli oblegati cesarji in kralji, pesnik Goethe, slikar Gelden in zlasti fotograf von Glöden, ki je s svojimi fotografijami ustvaril mit Taormine.
- Piazza Armerin in Enna: v bližnji Piazzi Armerini si lahko ogledate rimske patricijske vile Villa Romana dell Casale z lepo ohranjenimi talnimi mozaiki. Enna je najvišje ležeče mesto Sicilije. Njena fascinantna strateška lega na gorskem grebenu, ponuja najlepši razgled po notranjosti otoka.
- Celodnevni izlet na vulkan Etna: raziščite največji, še delujoči vulkan v Evropi. V spremstvu vodnikov se lahko z žičnico in džipi podate do vznožja glavnega kraterja. Razgled ob lepem vremenu je iz višine 3000 m prekrasen.
- Eolski otoki: priporočamo, da se za en dan odpravite na otoke Vulcano, Lipari, Stromboli, ki jim podobo krojijo še vedno aktivni vulkani.
- San Vito do Capo - NP Zingaro - Segesta: San Vito lo Capo se nahaja na skrajnem severuzahodu otoka. Krasijo ga prelepe plaže, nad katerimi se bohoti gora Cofano. Narodni park Zingaro se baha z najlepšimi in neokrnjenimi plažami na Siciliji. Ohladite se lahko tudi v kateri izmed podzemnih jam (npr. Grotte Mangiapane). Segesta je mestece znano po nikoli dokončanem grškem templju iz l. 425 pr. n. št..
- Vasica Erice: starodavna vasica lahko obiščete z gondolo. Na vrhu se razprostira čudovit pogled na mesto Trapani.
- Marsala - Via del sale – Mozia: Marsala je znana po istoimenskem vinu, ki je poznan širom sveta, današnje ime pa so ji nadeli Arabci. Via de sale so ene izmed najbolj znanih solin na svetu. Mozia se nahaja na otoku San Pantaleo in je arheološki kraj, nekoč feničansko mesto, ki je vreden ogleda.
- Palermo – Monreale – Corleone: nedvomno si morate ogledati prestolnico otoka in mesto Monreale, ki slovi po svoji katedrali. Svojevrstno doživetje je tudi kraj Corleone, od koder izvira sicilijanska mafija.
Namestitev
Hotel

Nastanitev v bližini Taormine: La Terra Dei Sogni Hotel & Farm House 3*, Taormina Palace Hotel 4*, Atahotel Naxos Beach 4*, Hilton Giardini Naxos 4*, Hotel La Plage 5*.
Nastanitev na obali mesta Cefelu: Hotel Kalura 3*, Cefalu Sea Palace 4*, Acacia Resort 4*, Hotel Fiesta Athenee Palace 4*

Cena vključuje
povratna letalska karta Benetke – Catania – Benetke, letališke takse in pristojbine, ročno prtljago do 8 kg, 6x nočitev z zajtrkom v izbranih hotelih/vilah, tedenski najem vozila Fiat 500 ali vozila v istem razredu z neomejenimi kilometri in osnovnim zavarovanjem, organizacijo in pripravo programa.
Obvezna doplačila
dodatna prtljaga do 15 kg 50 €/kos, parkirnine, cestnine, vstopnine in osebna poraba na poti, dodatne storitve po vaših željah, storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
končna cena potovanja je odvisna od števila oseb in od termina potovanja. Na podlagi vašega povpraševanja in vaših želja vam pripravimo končno ceno potovanja glede na ceno letalskih vozovnic in hotelov za želen termin potovanja. Program potovanja lahko oblikujete sami oz. se prepustite našemu predlogu, ki bomo oblikovali posebej za vas.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje