Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

Čarobna APULIJA

Italija
Datum:
26.06.2018 - 01.07.2018
Število dni:
6
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 399.00 €

Preživite nepozabno poletno potepanje na peti znamenitega italijanskega škornja, v pregrešno lepi Apuliji.
Zaprite oči. V misli prikličite kristalno čisto morje, neskončne nasade oljk, vinogradov, žitna polja, …
Največja znamenitost je Alberobello z nenavadnimi kamnitimi hiškami in stožčasto streho - truli, osmerokotni grad Castel del Monte, zgodovinska mesteca Lecce, Otranto, Matera (Basilicata), … in nenazadnje ste dobrodošli v kulinaričnih nebesih! Italijanski sladoled, fokačo s paradižnikom in olivami ter tradicionalne apulijske testenine v obliki ušesa orrichete, tradicionalni sir iz mocarele in smetane – buratta, … avtohtono vino primitivo, … Pregrešno dobro!


PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan /26.-27.6./: … - BARLETTA – BARI

Odhod v večernih urah. Nočna vožnja po Italiji, mimo Benetk, Bologne, Pescare,… vožnja po pokrajini Marche do APULIJE, ki jo zaznamuje neokrnjena narava in stare, avtohtone vasi. Daljši postanek v starodavnem Barlettu, ki je poznan po največjem antičnem bronastem kipu Colosso, ki stoji pred gotsko cerkvijo in je posvečen bizantinskemu cesarju. Nadaljevanje poti do gradu Castel del Monte – osmerokotna trdnjava iz 13. stoletja, ki kraljuje na osamljeni vzpetini ob mestu Andria in velja za eno najbolj mističnih zgradb Apulije.
Popoldne bomo nadaljevali pot v prestolnico Apulije – BARI. V slikovitem starem mestnem jedru, ki je pravi labirint uličic in trgov ter izjemnih kulturnih spomenikov, stoji bazilika sv. Nikolaja, kjer naj bi bilo shranjeno truplo svetnika Miklavža, novejši del mesta pa odlikujejo moderne stavbe, široke avenije in obalne promenade ter seveda že obljubljene kulinarične dobrote. Namestitev, večerja in prenočevanje.

3. dan /28.6./: CASTELLANA GROTTE – ALBEROBELLO
Zajtrk. Vožnja do CASTELLANA GROTTE. Ogled kraške jame, ki je ena največjih atrakcij Apulije. Jama je dolga 3 km, okrog 60 m pod zemljo. Bogatijo in krasijo jo številni stalaktiti in stalagmiti, ki so nastajali skozi milijone let, njihove oblike in barve pa vzbujajo fantazijo pri vsakem obiskovalcu. Jama ima stalno temperaturo 14-18 °C.
Vožnja v pokrajino doline D'ltria, kjer bomo srečevali nenavadne bele kamnite hišice okroglih oblik s stožčastimi strehami, imenovane trulli. Središče že omenjenega stavbarstva je v Alberobello iz 14. stoletja in je pod zaščito Unesca. Zgrajene naj bi bile po prazgodovinskih načelih gradnje. Postanek za ogled in po želji pokušina lokalnih vin in kulinaričnih specialitet. Vožnja v Monopoli, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan /29.6./: OSTUNI – LECCE – OTRANTO
Po zajtrku vožnja ob obali, mimo Brindisija do skrajnega vzhoda Italije, imenovanega Salento. Postanek in ogled mesteca LECCE, ki ga imenujejo tudi »baročne Firence«, saj ga odlikuje bogata baročna arhitektura: cerkev Santa Croce, škofijska palača s semeniščem, ostanki rimskega amfiteatra iz dobe cesarja Hadrijana, mogočne palače,… Vožnja do najvzhodnejše točke Italije, do obmorskega mesteca OTRANTO, ki se ponaša z morjem tropskega videza, romansko stolnico iz 11. stoletja pa krasi mogočen talni mozaik »drevo življenja«.
Na poti do hotela si bomo ogledali še mestece OSTUNI, ki velja za enega najlepših v Apuliji. Sprehod skozi mesto z nenavadno arhitekturo snežno belih hiš, z barvito cerkvijo sv. Marije Magdalene. Večerja in prenočevanje v hotelu Monopoliju.

5. dan /30.6./: MATERA (BAZILIKATA) – MARTINA FRANCA
Zajtrk. Vožnja po podeželju v deželo BAZILIKATA. Ogled slikovitega mesteca MATERA, ki je pod zaščito Unesca. Ogled stolnice, ki ponuja tudi veličasten razgled na jamska bivališča SASSI, ki so izkopana v mehke apnenčaste skale okrog mesta, v katerih še vedno prebiva okrog 700 ljudi. Najboljšo predstavo pa bomo dobili, ko se bomo sprehodili po Via dei Sassi.
Vožnja med prostranimi oljčnimi nasadi do mesteca MARTINA FRANCA, kjer so ohranjeni številni kulturni spomeniki in tudi običaji. Sprehod po mestu in ogled baročne stolnice, prikupnih trgov, … Obiskali bomo oljarno oljčnega olja, spoznali način predelave, pokušali njegovo odličnost in tudi možnost nakupa.
Povratek v hotel v Monopoliju, večerja in prenočevanje.

6. dan /1.7./: POLIGNANO A MARE – TRANI – SLOVENIJA
Po zajtrku bomo naredili postanek in sprehod po slikovitem mestecu Polignano a Mare. Vožnja ob obali in za slovo od Apulije še postanek v mestecu Trani za krajši ogled mestnega jedra z lepo katedralo.
Po ogledu vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena
OD 399,00 €/OS. - min. 45 oseb
OD 439,00 €/OS. - min. 35 oseb
OD 509,00 €/OS. - min. 25 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3* na bazi 4x polpenzion, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), storitve, ki niso vključeno v ceno potovanja.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Akcije
-5% POPUST za rezervacije do 31.3.2018 (akcija velja samo za nove rezervacije)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje