Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Datum:
13.02.2020 - 16.02.2020
Število dni:
4
Prevoz:
Letalo
Cena:
od 499.00 €

Program potovanja:

1. dan: (LJUBLJANA) – BENETKE – BARCELONA
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah v zgodnjih dopoldanskih urah ali na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani (predvidoma v jutranjih urah) in prevoz na letališče (doplačilo). Odhod letala v Barcelono, kjer boste pristali predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah. Takoj po pristanku se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak– cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio in nekaj ostalih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger Montjuic, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l'Eixample ter Španski trg. Nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

2. dan: BARCELONA – (MONTSERRAT – KLETI PENEČEGA VINA) – BARCELONA
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda živalskega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po poti na

Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Popoldne vrnitev v Barcelono in nekaj prostega časa. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA
Po zajtrku sledi raziskovanje mesta (peš/z javnim prevozom). Sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, kjer se bo vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali ostalih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Prenočevanje.

4. dan: BARCELONA – (FIGUERAS – GIRONA) – BENETKE – (LJUBLJANA)
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda živalskega vrta, akvarija ali stadiona Camp Nou. Po želji in za doplačilo priporočamo izlet proti severu Katalonije, v rojstni kraj ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalíja, kjer si boste ogledali galerijo leta 1989 umrlega slikarja. Po prostem času za kosilo boste obiskali glavno mesto province, srednjeveško Girono z eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi in mogočno enoladijsko gotsko stolnico. Pozno popoldne vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v večernih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Dodatna ponudba
hop on-hop off avtobusni ogled Barcelone (24 h) 29 €/os., ogled muzeja F.C. Barcelona z stadionom 27 €/os., najboljše od Gaudija vodeni ogled 42 €/os.
izlet v Monserat z pokušino likerjev 55 €
Cena
499 €/OS. – min. 25 oseb
529 €/OS. – min. 20 oseb
Cena vključuje
letalski in avtobusni prevoz po programu, letališke takse in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, 1 kos oddane prtljage največ 20 kg, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Barceloni oz. okolici, ogled Barcelone, organizacija in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
turistična taksa prib. 1 €/os./dan.
Doplačila po želji
obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo (ob prijavi najmanj 15 oseb) 45 €/osebo, enoposteljna soba 115 €/osebo, poldnevni izlet na Montserrat in kleti penečega vina s pokušnjo (ob prijavi najmanj 15 oseb) 45 €/osebo, prevoz na letališče in nazaj 55 €/osebo, izlet v Figueras (vključena vstopnina v galerijo) in Girono (min 15 oseb) 45 €/osebo, vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30 - 50 €/os. (na poti).
Opombe
cene izletov veljajo ob udeležbi najmanj 15 oseb. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje