Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MAVRIČNA JUŽNA AFRIKA - VIKTORIJINI SLAPOVI

Južnoafriška republika
Število dni:
16
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:

Vstopili boste v malo drugačen svet, v deželo nasprotij in številnih lepot. Potovanje po južnem delu »črnega kontinenta« vas preseneča na vsakem koraku: mogočna in moderna mesta - Cape Town z mizasto goro, Johannesburg, Pretoria, Durban, … prečudovita in neokrnjena narava, narodni parki s safarijem, neskončni vinogradi in vrhunska vina, zlatokopi in diamanti, črnska naselja in zulujske plemenske vasi, …

Veličastni VIKTORIJINI SLAPOVI, kjer magična moč narave pokaže svojo moč in atraktiven obraz!

SVET V MALEM, KI SE DOTAKNE VSAKEGA OBISKOVALCA!PROGRAM POTOVANJA
1./2. dan: DUNAJ – DUBAJ – CAPE TOWN

Zbirališče potnikov 90 minut pred poletom na letališču SCHWECHAT/Dunaj in polet proti Dubaju. Predviden pristanek naslednjega dne in nadaljevanje poti v Cape Town. Po ureditvi formalnosti prevzem avtomobila in vožnja do hotela. Spotoma si boste privoščili panoramski ogled najstarejšega južnoafriškega mesta, ki je tudi eno najlepših svetovnih metropol. Namestitev in prenočevanje.

Namestitev: CAPE TOWN LODGE HOTEL 4*, FOUNTAINS HOTEL 3*, RADISSON BLU HOTEL WATERFRONT 5*, ROMNEY PARK HOTEL & SPA 5*, SOUTHERN SUN WATERFRONT CAPE TOWN 4*, THE COMMODORE 4*, THE TABLE BAY HOTEL 5*.


3. dan: CAPE TOWN
Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju mesta in bližnje okolice. Z lokalnim vodnikom si boste ogledali stare mestne vrtove, kjer so tuji prišleki zasadili svoje zelenjavne vrtove. Sprehod do parlamenta in anglikanske katedrale Sv. Jurija, mimo pristanišča do malajske četrti, kjer prebivajo Malajski in Indonezijski muslimani, ki še danes dajejo mestu svojevrsten pečat. Z gondolo se boste pripeljali na vrh mizaste gore (ob ugodnih vremenskih razmerah), ki se nahaja 1.036 m na morjem. Sprehod po planoti ponuja spektakularen pogled na mesto, obdano s prečudovitimi obalami, pečinami in pogorji. V mestu se odpravite tudi na Waterfront, kjer je polno restavracij, barov, trgovinic, butikov, … Prenočevanje v hotelu.


4. dan: RT DOBREGA UPANJA
Po zajtrku vas bo pot vodila skozi prekrasne zalive Camps Bay in Hout Bay ter skozi male ribiške vasi, ki imajo svojevrsten utrip. Rt Dobrega upanja je zaščiteno območje – naravni park, kjer se srečata dva oceana - Indijski in Atlantski ocean. Rt je poznan od leta 1487, ko mu je Bartholomeo Diaz dal ime v svojem jeziku Cabo da Boa Esperanza, prvi pa je rt obplul Vasco da Gama 10 let kasneje. Obiskali boste kolonijo pingvinov, ki so na tem območju prava atrakcija. Popoldne  obisk Simon's Towna in Constantie, ki je poznana po vinu ali obisk botaničnega vrta Kirstenboch.
Prenočevanje v hotelu.


5. dan: VINORODNO PODROČJE: STELLENBOSCH – FRENSCHOEK // BELI MORSKI PES: GANS BAY
Zajtrk. Vožnja v vinorodno področje, kjer boste brez naglice raziskovali mesta starih trt, bili deležni gostoljubnosti domačinov in poizkušali njihova vina in dobrote. STELLENBOSCH je drugo najstarejše mesto v državi, z dobro ohranjeno arhitekturo iz 17. in 18. stoletja, kjer je dobro ohranjen videz starega mesta, okolice in njihov način življenja. Gurmansko središče je Frenschoek (Francoski kotiček), kjer so se konec 17. stoletja naselili francoski Hugenoti in začeli s profesionalno pridelavo vina.
V kolikor imate rajši adrenalinske izzive, priporočamo izlet v Gans Bay, ki velja za prestolnico belih morskih psov. Vkrcanje na ladjico. V spremstvu izkušenih vodnikov se boste odpravili na zasledovanje velikega plenilca morij – belega morskega psa. Med iskanjem in čakanjem na  »belega velikana« si boste krajšali čas z opazovanjem drugih živali – delfinov, številnih morskih ptic, ... za korajžne bo na voljo tudi železna kletka, kjer se lahko z belim velikanom srečate iz oči v oči.
Povratek v Cape Town, prenočevanje.


6. dan: CAPE TOWN – DURBAN
Zajtrk in odhod na letališče. Oddaja avtomobila in polet v DURBAN. Po pristanku prevzem avtomobila.
Vožnja do hotela in namestitev. Preostanek dneva bo namenjen raziskovanju mesta in počitku.
Prenočevanje.

Namestitev: FAIRMONT ZIMBALI LODGE 5*, SOUTHERN SUN ELANGENI AND MAHARANI 4*, THE OYSTER BOX HOTEL 5*.


7. dan: ESHOWE – HLUHLUWE
Zajtrk. Podali se boste na pot proti pokrajini NATAL ob Indijskem oceanu. Zelena pokrajina je porasla s sladkornim trsom. Obisk vasi plemena Zulu, ogled kulturnega programa, ki vam prikaže tradicijo Zulujev (družbeno strukturo, gradnjo hiš, varjenje piva, lončarstvo, moč vrača, …). Lahko si privoščite kosilo z zulujskimi specialitetami. Nato vožnja do Hluhluweja. Prenočevanje.

Namestitev: BUSHLANDS GAME LODGE 3*, HLUHLUWE UMFOLOZI HILLTOP CAMP 3*, RIVER LODGE 4*.

 

8. dan: SWAZILAND
Po zajtrku vožnja s postanki v Swaziland. Dežela Swazi je majhna, lepa državica, ki je bila nekoč britanski protektorat, leta 1968 pa je postala samostojna kraljevina.
Prihod v Mbabane. Prenočevanje.

Namestitev: FORESTERS ARMS HOTEL 4*, LOGOGO SUN 3*, ROYAL SWAZI RESORT & SPA 4*.


9. dan: NP KRUGER
Zajtrk in nato vožnja proti NP KRUGER, ki je največji na afriški celini. Park je odprt od leta 1898, dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km2. Popoldanski prihod v park in namestitev v lodgu. Popoldanski safari. Večerja in prenočevanje.

Namestitev: LOWER SABIE REST CAMP 2*, MALAMALA GAME RESERVE CAMPS 5*, OLIFANTS REST CAMP 2*, RHINO POST SAFARI LODGE 4*, SABI SABI PRIVATE GAME RESERVE 5*, SATARA REST CAMP 2*, SHISHANGENI PRIVATE GAME RESERVE 4*.


10. dan: NP KRUGER
Polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja). Dan bo namenjen safariju. Že v dopoldanskem času se boste odpravili na safari v neokrnjena področja, kjer boste opazovali Afriko v svojem pravem sijaju, polno divjih živali sredi prvobitne pokrajine. V NP Kruger živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi ter gepardi, različne vrste antilop in opic. Velika verjetnost je, da vidite vseh »Velikih 5«.
Prenočevanje.


11. dan: NP KRUGER – PRETORIA – JOHANNESBURG
Po zajtrku in dopoldanskem safariju  vožnja po panoramski cesti proti  JOHANNESBURGU. Peljali se boste ob reki Blyde, ki je izdolbla enega izmed največjih kanjonov na svetu. Postanek v mestecu Pilgrims Rest, ki velja za muzej na prostem, saj je po zlati mrzlici v začetku 20. stoletja ohranilo nespremenjeno podobo.
V kolikor vam bo dopuščal čas se boste za krajši čas pomudili v upravnem središču JAR – PRETORII. Ogled spomenika Voortrekkerju, Melrose House, City Hall, hišo Paula Krugerja, Church Square in Union Building, …
Vožnja v Johannesburg, prenočevanje.

Namestitev: DA VINCI HOTEL & SUITES 5*, FAIRLAWNS BOUTIQE HOTEL & SPA 5*, MELROSE ARCH HOTEL 5*, RADISSON BLU GAUTRAIN HOTEL 4*.


12. dan: JOHANNESBURG
Zajtrk. Z lokalnim vodnikom si boste ogledali mesto, ki je tesno povezano z zlatarsko in rudarsko mrzlico. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1886 kot rudarska vasica, ki je bila del nahajališč zlata in diamantov v pokrajini Witwatersrand.  Danes je tu spominski tematski park in muzej Gold Reef City, ki izgleda natanko tako kot Johannesburg v času zlate mrzlice. Ogled borze zlata, finančne četrti, tržnic, … nato pa še obisk  barakarskega naselja SOWETO, kjer živi nekaj milijonov prebivalcev in velja za enega najrevnejših predelov Afrike.
Prenočevanje.


13. dan: JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI
Po zajtrku prevoz na letališče, oddaja avtomobila in predviden polet na Viktorijine slapove. Transfer do hotela na Zimbabvejski strani. Pozno kosilo. V popoldanskih urah priporočamo vožnjo z ladjo po reki Zambezi, kjer boste lahko občudovali sončni zahod. Poskrbljeno bo tudi za pijačo in prigrizek.
Večerja in prenočevanje.

Namestitev: ELEPHANT CAMP 4*.

 

14. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI
Polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja). Ogledali si boste Viktorijine slapove. Prvi Evropejec - David Livingstone je slapove poimenoval po svoji kraljici. Ljudstvo Kalolo Lozi, ki tam živi, pa jih je poimenovalo Bobneči dim. Mirni Zambezi zgrmi globoko v kipeči vrtinec bele pene. Slapovi se raztezajo tudi do 1700 m v širino. Sestavlja jih pet slapov: Hudičev slap, Glavni slapovi, Podkvasti slapovi, Mavrični slapovi in Vzhodni slap, kjer voda pada v ozko brezno in se steka v sifon, imenovan Kotel.
Priporočamo ogled slapov s helikopterjem.
Prenočevanje.


15./16. dan: JOHANNESBURG - DUBAJ – EVROPA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predviden polet v Johannesburg, nadaljevanje poleta proti Dubaju ob in Dunaju, kjer je pristanek predviden popoldan naslednjega dne.

Video
Cena vključuje
letalski prevoz (ekonomski razred) Dunaj – Dubaj – Cape Town, Johannesburg – Dubaj – Dunaj, Cape Town – Durban, Johannesburg – Viktorijini slapovi – Johannesburg, letališke takse (380 €), namestitev v hotelih/lodgih izbrane kategorije na bazi 9x nočitev z zajtrkom, 4x polni penzion, najem avtomobila po izbrani ponudbi 1.- 13. dan, poldnevni izlet z angleško govorečim lokalnim vodnikom v Cape Townu, 2-dnevni safari paket v Rezervatu Malamala (v džipih za 6 oseb), transfer na Viktorijinih slapovih APT – hotel – APT, stroški organizacije potovanja.
Obvezna doplačila
ladja po reki Zambezi 57 €/os., ogled Viktorijinih slapov s helikopterjem 138 €/os., stroški po osebnih naročilih, vsi ogledi, vstopnine, cestnine, bencin, enosmerni najem avta (Durban – Johannesburg) v višini pribl. 70 € (plačilo na kraju samem), zavarovanje izgube avto ključev ali morebitno vleko, napitnine, stroške vizuma in ostale storitve, ki jih cena potovanja ne vključuje.
Opombe
NAJEM AVTA: za najem avtomobila potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje, eno od 4 svetovnih kreditnih kartic (brez kreditne kartice avta ne morete prevzeti, četudi je najem plačan). Ob prevzemu vam bodo na kartici blokirali 2.000 ZAR ali pribl. 170 €, ki vam jih bodo ob oddaji avtomobila vrnili, če je avto v normalnem stanju. V primeru prometnega prekrška vam bodo zaračunali 65 ZAR (pribl. 6 €) takse in kazen.
CEPLENJA: rumena mrzlica (rumena knjižica), priporočamo tablete proti malariji za NP KRUGER.
NAČIN PLAČILA: ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja.
Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876. in člen 878./ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembi cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Vizumi in diplomatsko predstavništvo
za vstop v JAR je potreben vizum (doplačilo 120 €/os.), vizum za Zimbabwe prevzamete na letališču (30 USD). Za izdelavo vizuma potrebujemo potni list, izpolnjen obrazec in 1. fotografijo.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje