Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

DUBAJ IN ABU DHABI

Združeni Arabski Emirati
Odhod:
bližnja letališča
Število dni:
7
Prevoz:
Letalo
Cena:

DUBAJ, eden od sedmih Arabskih Emiratov, je eno najmodernejših mest, mesto kontrastov, ki se bliskovito širi in stremi k edinstveni prepoznavnosti. Čudovite peščene plaže, kristalna modrina Arabskega zaliva, skrivnostne puščave, tradicionalna plemena, najvišji stolp na svetu Burj Khalifa, čudovit preplet kulturnih in arhitekturnih stikov.  Mesto trgovcev, nafte in turizma odprtih rok čaka svoje goste.


PROGRAM POTOVANJA
1. dan: … – DUBAJ
Polet iz Ljubljanskega ali enega od evropskih letališč v DUBAJ. Po pristanku privatni transfer do hotela, namestitev.
Spoznavanje hotela in prenočevanje.
Namestitev: Hotel Holiday Inn Bur Dubaj 3*, Hotel Citymax Al Barsha 3*, Ibis Deira City Centre 3*, Ibis Mall Of The Emirates 3*, Barjeel Heritage Guest House 4*, Hotel Four Point by Sheraton Sheikh Zayed Road 4*, Ocean View Hotel By Jebel Ali 4*, Hilton Dubai Creek 5*, Jumeirah Beach Hotel 5*

2. dan: DUBAJ
Zajtrk. Sledil bo poldnevni ogled DUBAJA z lokalnim vodnikom  – to je mesto trgovcev, nafte, prijaznih in gostoljubnih ljudi s tradicijo na eni in bogato ponudbo najmodernejših centrov na drugi strani.  Mesto se bliskovito širi in z moderno arhitekturo stremi k edinstveni razpoznavnosti, ki se prepleta s staro arhitekturo in tradicijo.
Ogledali si boste staro mestno četrt Bastakiya z ozkimi ulicami, vetrne stolpe, ki so služili tudi za hlajenje stanovanjskih prostorov, obiskali DUBAJSKI MUZEJ v trdnjavi Al Fahidi iz 18. stol. Sledil bo ogled najmodernejšega mesta in najvišje zgradbe na svetu, to je dih jemajoči 828 m visok stolp  Burj Khalifa (proti doplačilu in ob predhodni rezervaciji možnost vzpona na stolp), predele Deira in Bur Dubai ob znamenitem kanalu »Creek«, kjer večino prometa poteka s številnimi »abrami« (vodni taksi). Vožnja z abro po Creeku, nato pa še obisk souka začimb, kjer se širijo omamne arome znanih in neznanih začimb ter souka zlata, zlatega nakita in dragih kamnov, … videli veličastno mošejo Jumeirah.
Priporočamo: večerjo na ladji ob vožnji po znamenitem Creeku.
Prenočevanje v hotelu.

3. dan: SAFARI
Zajtrk in prosto dopoldne za samostojne oglede, počitek ali pa kopanje na obali, … V popoldanskih urah vožnja s terenskimi vozili v puščavo, na peščene sipine, kjer boste občudovali slikovito podobo puščave, se vozili mimo oaz, kameljih farm, … opazovali  sončni zahod.
V postavljenem šotorišču po vzoru pravih beduinskih taborov sredi puščave bodo prijazni gostitelji s prikazom starih običajev, trebušnim plesom, nacionalno večerjo, … pričarali zgodbe »Tisoč  in ene noči«.
Pozen povratek v Dubaj. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: DUBAJ
Zajtrk. Dan bo namenjen nakupovanju v priznanih in razkošnih nakupovalnih središčih, na njihovi tržnici, … ali pa počitek na plaži in kopanje, … Prenočevanje v hotelu.

5. dan: ABU DHABI
Po zajtrku priporočamo izlet v ABU DHABI. To je eno najmodernejših mest na svetu in predstavlja upravno ter poslovno središče Združenih Arabskih Emiratov. Tu so sedeži večine ambasad in naftnih družb, ki pridobivajo nafto v Emiratih. Mesto leži na otočku, ki ga s kopnim povezujeta mostova in je zraslo iz puščave ob odkritju bogatih nahajališč nafte. V tem ultra modernem mestu se v večnem soncu bleščijo v nebo segajoči nebotičniki s steklenimi fasadami. Najlepši so številni parki in vrtovi, kjer žuborijo vodometi ter zeleni bulvarji. Abu Dhabi je eno najbolj zelenih mest v regiji, na ozemlju Emirata pa je bilo doslej posajenih že 150 milijonov dreves. Na izletu se boste popeljali po slikoviti obalni cesti (Corniche), obiskali pristanišče s tradicionalnimi lesenimi barkami – dhow, ki že stoletja služijo za prevoz vsakovrstnega tovora po zalivu, napravili postanek za kosilo, … Zvečer povratek v Dubaj in prenočevanje v hotelu.

6. dan: DUBAJ
Zajtrk. Dan bo namenjen počitku, kopanju in poležavanju na plaži ter še zadnjim nakupom.
Prenočevanje v hotelu.

7. dan: DUBAJ – EVROPA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet v Evropo.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
povratni letalski prevoz do Dubaja, letališke in varnostne pristojbine, privatni transfer letališče-hotel-letališče v Dubaju, namestitev v hotelu v Dubaju (po izbrani ponudbi) na bazi nočitev/zajtrk, poldnevni ogled Dubaja z angleško govorečim lokalnim vodnikom, organizacijo potovanja.
Obvezna doplačila
izlet in safari s tradicionalno večerjo, izlet v Abu Dhabi, storitve, ki niso vključene v ceno potovanja, napitnine.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje