Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
3
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: LJUBLJANA – TIRANA
Zbirališče potnikov na letališču J. Pučnik Ljubljana in polet v TIRANO. Prevoz v Tirano. Prvi vtis o albanski metropoli nas bo presenetil. Mesto je pisana mešanica otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Najprej bomo napravili informativni avtobusni ogled, sprehodili se bomo po lepem in popolnoma obnovljenem Skenderbegovem trgu, kjer je tudi mogočen spomenik narodnemu heroju, ogledali si bomo urni stolp Sahati,  mošejo Et'hem Bey, mestno hišo, nacionalni muzej s prikazom albanske zgodovine, bivši mavzolej Enverja Hoxhe … Prosto za individualne oglede, manjši nakup … Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: MINI ALBANSKA TURA
Zajtrk. Vožnja proti jugu, mimo Elbasana, ki je poznan kot tranzitno mesto, tudi z nekaj težke industrije,  v Berat, ki ga imenujejo tudi mesto tisočerih oken in je pod zaščito Unesca. Mesto leži pod gorskim masivom Tomorr in je v celoti muzej z izjemno stavbno dediščino.  Obiskali bomo utrdbo nad mestom in si ogledali Onufrijev muzej z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16.stol., ki nas bo popeljala v bogato tradicijo in izročilo pravoslavnega krščanstva. Področje Berata je poznano po vinski trti, izjemnih olivah in dobri kulinariki. Prosto za individualne oglede in kosilo.
Popoldne vožnja skozi rodovitno pokrajino, ki je že nekdaj veljala kot žitarica rimskega cesarstva v DRAČ, najbolj znano letoviško mesto v Albaniji. Ogledali si bomo ostanke amfiteatra in bizantinskega obzidja,  Fatihovo mošejo in se sprehodili po pristaniškem mestu, ki ima poseben utrip.
Pozno popoldne povratek v Tirano. Večerja in prenočevanje.

3. dan: KRUJE – SLOVENIJA
Zajtrk. Dopoldanski izlet v KRUJE, ki je rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega, ki je bil dolgoletni vodja uporov proti  Turkom. Ogledali si bomo trdnjavo s Skenderbegovim  muzejem in spoznali zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev.  Sprehod po starem bazarju, ki navduši vsakega obiskovalca.
Popoldne vožnja na letališče v Tirani in polet v Ljubljano.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana – Tirana – Ljubljana, letališke pristojbine, hotelsko namestitev 4* na bazi polpenziona, transferje in avtobusne izlete po programu, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), storitve, ki niso vključeno v ceno programa
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje