Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

TANZANIJA – dežela najlepših safarijev in ZANZIBAR

Tanzanija
Odhod:
bližnja letališča
Število dni:
9
Prevoz:
AvtoLetalo
Cena:

»Karibu Tanzanija« - tako vam bodo izrekli dobrodošlico v deželi s  tisočerimi obrazi, ki je polna skrivnosti in raznolikosti in še vedno zelo neokrnjena. Zasneženi Kilimanjaro, zlatorumene savane in številne živalske vrste v NP Serengeti, Ngorongoro, obisk Masajcev, Bušmanov, sanjske bele plaže Indijskega oceana, … in nenazadnje prijazni in gostoljubni ljudje, ki vam ponujajo nepozabno afriško avanturo. TO JE TANZANIJA!

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: EVROPA – ARUSHA
Polet letala iz enega evropskih letališč v Tanzanijo. Prihod na letališče KILIMANJARO pod vznožjem mogočne istoimenske gore. Po ureditvi carinskih formalnosti privatni transfer v ARUSHO. Namestitev v hotelu, prenočevanje.
Namestitev: Arusha Backpacker Hotel 2*, Karama Lodge & Spa 4*, Palace Hotel Arusha 4*, Hotel Impala 4*, Hotel Mount Meru 5*

2. dan: ARUSHA – TARANGIRE (julij – oktober) oz. JEZERO MANYARA (december – marec)
Zajtrk in vožnja  v džipih 4x4 do NP TARANGIRE. Narodni park leži 118 km JV od Arushe in slovi  po več tisoč let starih BAO BAB DREVESIH – afriški kruhovci, ki so med največjimi drevesi na svetu. Safari vožnja po parku, kjer se odkriva tudi prelep pogled na neskončno savano. Park je najlepše zrcalo divjine, kjer živi nedvomno najštevilčnejša populacija slonov v Afriki z neverjetno velikimi čredami. V parku je ogromno eksotičnih ptic, antilop, levov, leopardov, žiraf, bivolov in pitonov, ki naj bi plezali po drevesih. Najpomembnejša značilnost parka je reka Tarangire. Tukaj je dobro ustaljena točka, s katere lahko opazujete živali, ki se sprehajajo v okolici reke. Na tisoče živali migrira od Masajskih step do reke, kjer si pogasijo žejo. NP Tarangire je tudi dom dvema redkima živalskima vrstama: velika antilopa iz rodu Rryx in škorec Cosmopsarus unicolor. Piknik kosilo na organiziranih piknik območjih v bližini divjine.
Po vsem vznemirjenju in zanimivih izkušnjah namestitev v izbranem hotelu / lodge, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Tarangire Maramboi Tented Camp 4*
Opomba: glej JEZERO MANYARA*

3. dan: TARANGIRE/JEZERO MANYARA – SERENGETI
Zajtrk in vožnja z džipi  preko NGORONGORO REZERVATA proti naslednjemu izzivu NP SERENGETI.
Vstopili bomo v NP SERENGETI. Tople in vabljive barve v samem srcu afriške divjine so pravi simbol nacionalnega parka. Po tej planoti potekajo velike migracije gnujev, zeber, … ki jim neprestano sledijo levi, leopardi, hijene, … Najlepša pravljica brezčasne afriške pokrajine se dogaja vsako leto, ko se začne letna migracija gnujev. Kamor seže oko, se na tisoče živali zgrinja po afriški savani.
Odpravili se bomo v središče parka, na območje Seronera. Reka nudi dobro zavetje in hrano, zato tukaj živi veliko različnih divjih živali (velike črede antilop in gazel, ki delijo vodno zavetje s svojimi plenilci).
Ogled centra za obiskovalce. Tu je priložnost videti življenje v divjini, kupiti plakate, zemljevide, pijačo in prigrizke.
Namestitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Serengeti Sopa Lodge 4*, Seronera Wildlife Lodge 4*

4. dan: SERENGETI
Ob sončnem vzhodu (ob 6.00 uri) bomo pričeli z opazovalno vožnjo z džipi po NP SERENGETI, ki v swahili jeziku pomeni  »neskončna planota«. Tu živi več kot 4 milijone divjih živali  –  levi, hijene, leopardi, gepardi, žirafe, sloni, bivoli, … ter bogato ptičje cesarstvo. Spremljale vas bodo prelepe melodije in jutranje žvrgolenje afriških ptic, videli boste številne živali, ki so prav v zgodnjih jutranjih urah najbolj aktivne. Vrnitev v hotel in pozni zajtrk. Po krajšem počitku se bomo zopet podali na odkrivanje afriške divjine. Safari se bo odvijal glede na datum vašega potovanja. Sledili bomo živalim na poti njihove migracije in lahko boste priča največjemu dogodku v Afriki. Nepozabna in prečudovita izkušnja se dotakne prav vsakega obiskovalca!  Glej: opombo MIGRACIJA*!
Namestitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje.
Opomba: (po želji) POSEBNO DOŽIVETJE  - ob jutranjem svitu vožnja z baloni nad NP Serengeti.

5. dan:  SERENGETI - NGORONGORO KRATER 
Zajtrk in dopoldne vožnja proti naslednjemu izzivu, NP NGORONGORO. Obiskali bomo sotesko OLDUPAI GORGE, ki jo imenujejo tudi »Zibelka človeštva«. Soteska leži na območju starodavnega jezera, ki so ga prekrili debeli sloji vulkanskega prahu. Ohranilo se je nekaj najlepših ostankov življenja humanoidov. Ogled muzeja na obrobju soteske.

Postanek v Masajski vasici, kjer se boste spoznali z njihovim načinom življenja, bivalno kulturo, … Videli boste predstavnike bojevnikov, ki so v masajski skupnosti najbolj cenjeni in spoštovani. Piknik kosilo.
Popoldne namestitev na obrobju Ngorongoro kraterja. Namestitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Ngorongoro Wildlife Lodge 4*, Ngorongoro Serena Safari Lodge 5*

6. dan: NGORONGORO KRATER – ARUSHA – ZANZIBAR
Zajtrk in vožnja  z džipi v NP NGORONGORO, v dno kraterja.  Šest-urno raziskovanje osmega svetovnega čudesa NGORONGORO KRATERJA (20 km širok krater vulkana), ki je poznan tudi kot »naravni živalski vrt« in je velika verjetnost opaziti tudi »BIG FIVE« (bivol, slon, lev, leopard, nosorog). Uživali boste v neverjetnih razgledih, obiskali slana jezera, kot je Magadi, ki je magnet za flaminge, v parku so ogroženi črni nosorogi, sem prileti bela štorklja iz Evrope, v parku je tudi zelo veliko plenilcev (levi, hijene, šakali, gepardi in leopardi). Piknik kosilo na enem od organiziranih območij.
Po kosilu vožnja v Arusho in transfer na letališče Kilimanjaro. Polet na rajski ZANZIBAR – otok začimb. Transfer  do hotela. Nastanitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje.
Namestitev: Hotel Serena Inn 4*, Ocean Paradise Resort 4*, Pyramid Hotel Zanzibar 4*, Sandies Mapenzi Beach Club 4*, Royal Zanzibar Beach Resort 5*, Breezes Beach Resort & Spa 5*, Diamonds Dreams of Zanzibar Beach Resort 5*, Diamonds La Gemma Del'Est Resort 5*
OPOMBA: namesto Zanzibarja vam lahko organiziramo treking na KILIMANJARO (5895 m)!

7.- 8. dan: ZANZIBAR
Zajtrk in večerja v hotelu. Čas za razvajanje, počitek, kopanje, potapljanje in raziskovanje koralnih grebenov, sprehode po dolgih peščenih plažah, …
Priporočamo poldnevni izlet po otoku, obisk VRTA ZAČIMB, kjer se boste seznanili z njihovo karakteristiko, pridelavo in uporabo, … ali obisk mesta STONE TOWN – mesto je bilo v davnini poznano po trgovanju s sužnji …

9. dan: ZANZIBAR – EVROPA
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet v Evropo.

Ostalo
CEPLJENJE ni obvezno, vendar priporočamo cepljenje proti rumeni mrzlici, hepatitisu A ter tablete proti malariji.
Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
notranji letalski prevoz Arusha – Zanzibar; vsi transferji po programu, 1x nočitev z zajtrkom v Arushi, 5- dnevni safari (4x polni penzion) z vstopninami v nacionalne parke, tranzitne pristojbine, 6-urni vstop v krater Ngorongoro, prenočevanje v Lodgeh po izbrani ponudbi na bazi polnega penziona (sobe 1/2 standard), 4x4 terensko vozilo, angleško govoreči vodnik-voznik, pristojbine za osebje in vozilo, namestitev v hotelu na Zanzibarju po izbrani ponudbi na bazi polpenziona, nezgodno zavarovanje, organizacijo aranžmaja in asistenco slovenskega predstavnika v Tanzaniji /Arushi.
Min. št. udeležencev
2 osebi.
Obvezna doplačila
vstopni vizum (na kraju samem) – 50 USD, lokalne letališke pristojbine, soba 1/1 (po predhodni potrditvi), zavarovanje z zdravstveno asistenco, napitnine, vožnja z balonom, dodatni obroki in pijača, postanek na Kačji farmi, Masajski vasici v Ngorongoro, muzej Olduvai Gorge-u, izleti na Zanzibarju. OBVEZNO DOPLAČILO: letalski prevoz Evropa – Arusha; Zanzibar - Evropa.
Opombe
cena je izračunana po tečaju 1 € = 1.3502 USD. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru spremembe razmerja med valutama, v primeru sprememb cen prevoznih, hotelskih in drugih storitev, v primeru, da je število udeležencev manjše od razpisanega.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje