Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 269.00 €

1. dan: … – FERNETIČI – GENOVA
Odhod avtobusa ob 21. uri. Vožnja do Fernetičev in nadaljevanje poti z nočno vožnjo in krajšimi vmesnimi postanki preko Padske nižine in Ligurskih Apeninov do Genove in Azurne obale …

2. dan: PROVANSA – AVIGNON
V soju zgodnjega jutra vožnja po francoski Rivieri in Provansi do AVIGNONA – nekdanje papeške rezidence, zgrajene na skalnati planoti. Ogledali si boste papeško palačo (v 14. stol. so se semkaj preselili papeži iz Rima), njeno okolico, park in ostanke prvega zidanega mostu čez Rono. Vožnja do PONT DU GARD, približno 2000 let starega rimskega akvedukta, po katerem je tekla voda v 50 kilometrov oddaljeni Nimes. Danes je zaradi svoje skladnosti in lepote postal prava umetnina. Sledi krajša vožnja do hotela v Avignonu oz. bližnji okolici, namestitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: NIMES – ARLES – CAMARGUE - AIX EN PROVENCE
Po zajtrku vožnja v NIMES, krajši postanek za ogled amfiteatra in Maison Carree, ki sta najbolje ohranjeni stavbi iz rimskih časov. Vozili se bomo po slikoviti provansalski pokrajini v ARLES, kjer je ustvarjal tudi Van Gogh. Ogled katedrale St. Trophime in samostana z najbolj znanim križnim hodnikom v Provansi, postanek pri rimski areni, … Vožnja v delto reke Rone, kjer se nahaja naravni rezervat CAMARGUE s pašniki, belimi kamarškimi konji in črnimi biki z značilnimi lisastimi rogovi, ki se pasejo pod nadzorom pastirjev na konjih - gardianov. V obmorskem središču - mestecu STES-MARIES-de-la-MER živijo v večini romi, očaral vas bo utrip mesteca s številnimi ribjimi restavracijami in pravo cigansko glasbo. Nadaljevanje vožnje v AIX EN PROVENCE, krajši ogled mesta, ki ima bogato zgodovino, imenujejo ga mesto fontan in drevoredov starih plantan na promenadi Mirabeau. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: CANNES – AZURNA OBALA – SLOVENIJA

Zgodnji zajtrk. Vožnja v festivalno mestece CANNES. Sprehod skozi mesto, po filmsko bleščeči promenadi La Croisette in ogled filmske palače.
Vožnja mimo Azurne obale, mimo San Rema, Genove, Brescie, Padove, … s prihodom v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev turistične kategorije na bazi polpenziona (sobe 1/2 TWC), oglede po programu (brez vstopnin), lokalno vodenje po Papeški palači v Avignonu, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), vstopnine (na kraju samem), storitve, ki niso vključene v ceno.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje