Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

SKRIVNOSTNI OMAN

Datum:
26.10.2019 - 02.11.2019
Število dni:
8
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
1640.00 €

Sultanat OMAN je ena najnaprednejših, prijaznih in slikovitih dežel arabskega polotoka. Poleg pristnega podeželja in prečudovite narave ponuja pestro in bogato kulturo, nepozabne dogodivščine na visokih puščavskih sipinah, srečanja z nomadskimi ljudstvi, prelepe plaže, živo pisan podmorski svet koralnih grebenov, … in nenazadnje luksuzne hotele, kjer se boste razvajali v prisrčnem gostoljubju.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan/26.10.2019: ZAGREB – MUSCAT

Polet iz Zagreba preko Dohe v MUSCAT. Ureditev carinskih formalnosti in privatni transfer do hotela. Namestitev in prenočevanje.
Namestitev: Ramee Guest Line Hotel

2. dan/27.10.2019: MUSCAT
Po zajtrku bo sledil poldnevni izlet po pristaniškem Muscatu, ki ni le prestolnica Sultanata Oman, ampak velja tudi za enega najbolj urejenih arabskih mest. Ponaša se z lepo zunanjo podobo in čudovitimi zgradbami, bogato zgodovino in nenazadnje s pestro nakupovalno ponudbo. Stari pristaniški del mesta, vpet med morjem in visokim hribovjem, varujeta dve trdnjavi in staro obzidje. Ogled starega mestnega jedra – srednjeveški MUTTRAH,  mestni muzej Bait Al Zubhair, kjer boste spoznali Omansko zgodovino in njen razvoj, in veliko mošejo. Na tradicionalnih tržnicah – soukih se še vedno baranta in trguje s tipičnimi omanskimi dobrinami. Tu lahko kupite skoraj vse – od omanskih tradicionalnih nožev, srebra, začimb, sandalovine do cenjenega omanskega kadila. Zapeljali se boste do ribje tržnice in znamenitega Muttrah Souqa. Čudovite fotografije boste naredili pri mogočni Al Alam Palači, uradni rezidenci njegove visokosti Sultana Qaboosa, ki jo varujeta Portugalski trdnjavi Mirani & Jalali iz 16. stoletja.
Popoldne prosto za individualne aktivnosti. Prenočevanje v hotelu.
Opomba: dress code – ženske morajo imeti pokrita ramena in noge ter naglavno ruto!

3. dan/28.10.2019: AL MANSFAH – PUŠČAVA WAHIBA
Po zajtrku se boste podali na nepozabno omansko pustolovščino. Vožnja s terenskimi vozili do Sharqia Region, mimo SUMAIL GAP do mesta IBRA, ki je najstarejše mesto v Omanu in drugo največje mesto v regiji Sharqiyah. Piknik kosilo. Popoldne se boste podali proti vabljivim sipinam WAHIBA, ki se razprostirajo na površini 15.000 km2 in predstavljajo neskončnost spremenljivih barv, nekatere med njimi se dvigajo tudi do 200 m. Vožnja po sipinah je prava adrenalinska pustolovščina, kjer svobodno izbirate svojo pot! Na prvi pogled negostoljubno okolje je dom nomadskemu ljudstvu Bedu, ki se preživljajo s čredami kamel in koz.
Večerja in prenočevanje.
Namestitev: Safari Desert Camp

4. dan/29.10.2019: PUŠČAVA WAHIBA – WADI BANI KHALID – SUR – RAS AL HADD
Zajtrk. Nadaljevanje poti proti dolini BANI KHALID, ki je zelena oaza palm in bujnega rastja. Tod se skrivajo male vasice, vpete ob vznožju njenih gora. Vozili se boste mimo neskončnih plantaž dateljnov do veličastnega WADI-ja. Sprehod in čas za prečudovite razglede in nepozabne fotografije. Popoldne obisk pristaniškega mesteca SUR – The Old African Port, z dvema trdnjavama, lepimi plažami in dolgo tradicijo izdelovanja dov-ov (arabska plovila z jadri). Obisk ladjedelnice in ogled izdelovanja tradicionalnih dov-ov. Kosilo v lokalni restavraciji. Obiskali boste tudi tradicionalno omansko vas, ki vas bo presenetila z labirintom ulic in tradicionalnimi hišami z izrezljanimi vrati in arabeskami. Po večerji boste opazovali gnezdišča morskih želv, ki pa so že zelo ogrožena.
Namestitev: Hotel Sur Plaza 4*

5. dan/30.10.2019: RAS AL HADD – WADI SHAB – BIMAH – MUSCAT
Po zajtrku obalna vožnja proti Muscatu. Na poti postanek v QALHAT-u, kjer se nahaja grobnica BIBI MIRIAM, ki je še edina zgradba v mestu po napadu Portugalcev l. 1503 (grobnica se obnavlja in ni odprta za oglede). Sledil bo postanek v oazi SHAB s slikovitimi vodnimi tolmunčki. Sprehodili se bomo po dolini, na koncu katere vas bo pričakal fantazijski svet tolmunov in bazenčkov. Po želji prosto za kopanje. Pot boste nadaljevali do plaže Fins Beach, kjer bo kosilo v lokalni restavraciji in nekaj prostega časa za kopanje in počitek.
Sledil bo ogled Bimah Sinkhole, ki velja za eno od svetovnih naravnih čudes, saj naj bi nastala z vdrtjem apnenčaste votline na dnu katere je ujeta smaragdna voda. Domačini verjamejo, da je tukaj košček lune padel na zemljo in pustil vdolbino, zato ji pravijo tudi »demonov dom«. Nadaljevanje vožnje v Muscat.
Namestitev: Ramee Guest Line Hotel

6. - 7. dan/31.10.-1.11.2019: MUSCAT
Zajtrk in večerja v hotelu. Prosto za individualne aktivnosti, kopanje in počitek.

8. dan /2.11.2019/: MUSCAT – ZAGREB
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Transfer na letališče in polet v Zagreb.

Cena
1.640,00 €/os, - min. 15 potnikov
Cena vključuje
letalski prevoz Zagreb – Doha – Muscat – Doha – Zagreb, transfer letališče – hotel – letališče, prenočevanje v hotelih na bazi polpenziona, 1x nočitev v beduinskem kampu s skupnimi sanitariji, poldnevni krožni ogled Muscata z angleško govorečim vodnikom, 3-dnevni safari in potovanje po Omanu (po programu) na bazi polnega penziona, vstopnine po programu, slovensko vodenje ves čas potovanja, organizacija potovanja in asistenca Potepuha.
Min. št. udeležencev
15.
Obvezna doplačila
VIZUM pribl. 50 €/os., napitnine pribl. 50 €/os..
Doplačila po želji
dodatnih izletov in storitev, ki niso vključene v ceno potovanja.
Opombe
v programu so določene tri cene aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po višji ceni, z njo nepreklicno soglaša in ne more odstopiti od pogodbe, če so podani pogoji za višjo ceno.
Če se bo za potovanje prijavilo večje število potnikov, bodo potniki obveščeni o spremenjenih pogojih 14 dni pred odhodom in takrat poravnajo preostali znižan znesek!
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje