Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ŠKOTSKA IN IRSKA

Škotska in Irska
Datum:
07.08.2019 - 19.08.2019
Odhod:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Število dni:
13
Prevoz:
AvtobusLetaloLadja
Cena:
od 1550.00 €

1. dan: SLOVENIJA - …
Odhod iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Nočna vožnja.

2. dan: … - LUKSEMBURG – ZEEBRUGGE - …
Potovanje na relaciji München – Pirmasens. Dopoldanski prihod v Luksemburg in sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Bruslja proti pristanišču Zeebrugge. Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.

3. dan: HULL – YORK – GLASGOW
Zjutraj pristanek v mestu Hull. Vožnja do mesta York in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v Glasgow, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

4. dan: EDINBURG
Zajtrk. Sledi ogled Edinburga, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, ogled katedrale, obisk hiše Johna Knoxa ... Nočitev v hotelu.

5. dan: PERTH – STONEHAVEN – GRAD DUNNOTTAR – ABERDEEN
Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače Scone, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu Dunnottar, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto Aberdeen. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: BALORAL – BRAEMER – BLAIR – CULLODEN – JEZERO LOCH NESS – FORT WILLIAM
Zajtrk. Vožnja ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk destilarne viskija. Opoldanski prihod na Blair, grad vojvode Athollskega in ogled. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še ogled prizorišč bitke pri Cullodenu. Vožnja mimo Invernessa in postanek ob jezeru Loch ness, slavnega bivališča pošasti Nessie. Večerja in nočitev v hotelu na območju mesta Fort William ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.

7. dan: OTOK IONA – OBAN – GLASGOW
Po zajtrku vožnja s trajektom (dve krajši vožnji) in z avtobusom na otok Mull in nato na otok Iona – zibelko škotskega krščanstva, za obisk cerkve in ostanek samostana. Povratek s trajektom proti Obanu. Nočitev v hotelu nekje proti Glasgowu.

8. dan: TROON – LARNE – BELFAST – DUBLIN
Zajtrk. Vožnja do pristanišča Troon. Plovba s trajektom na Severno Irsko do pristanišča Larne. Najprej vožnja v Belfast. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na Irsko in zvečer prihod v Dublin. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: DUBLIN
Zajtrk. Dopoldanska panorama irskega glavnega mesta. Obisk cerkve Sv. Patricka, nato vstop v Trinity College, najstarejšo univerzo na Irskem, kjer imajo shranjeno tudi znamenito “Book Of Kells”. Sledi ogled pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. Popoldne nekaj prostega časa v mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Po želji obisk irskega večera v lokalu.

10. dan: CLONMACNOISE - CLIFFS OF MOHER – LIMERICK
Zajtrk. Vožnja do kraja Clonmacnoise in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – Cliffs of Moher. Vožnja mimo Ennisa do Limericka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: ADARE – ROCK OF CASHEL – ROSSLARE
Zajtrk. Ogled tipične vasice Adare, ki slovi kot najlepša na Irskem. Nato ogled znamenitega samostana Rock of Cashel. Popoldanski prihod v pristanišče Rosslare na jugovzhodu Irske. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.

12. dan: CHERBOURG - …
Zajtrk na ladji in dopoldanski pristanek v pristanišču Cherbourg v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein – Pariz – Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.

13. dan: … - SLOVENIJA
Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg – München – Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. 

Cena
1.550 €/OS. – min. 40 oseb
1.690 €/OS. – min. 30 oseb
1.790 €/OS. – min. 20 oseb
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom na opisani relaciji, 9x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije (soba 1/2 TWC), 5x večerjo (4x v hotelu in 1x na ladji), 1x nočitev na trajektu na relaciji Zeebrugge – Hull (kabine 1/2 TWC), 1x nočitev z zajtrkom na trajektu Rosslare – Cherbourg (kabina 1/2 TWC), trajekt s Škotske na Severno Irsko, 4x krajši trajekt na otoka Mull in Iona (1x samo za potnike, 3x vključno z avtobusom), vstopnine po programu v višini pribl. 110 €/os., slovensko vodenje in organizacijo potovanja.
Obvezna doplačila
irski večer z večerjo pribl. 50 €/os., enoposteljna soba v hoteli 250 €.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje