Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … – SLAVONSKI BROD – ZENICA – SARAJEVO
Na pot bomo krenili ob 2.00 uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja do slovensko hrvaške meje in po ureditvi obmejnih formalnosti nadaljevanje poti s krajšimi vmesnimi postanki po avtocesti do SARAJEVA, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Po krajši osvežitvi bo sledil celodnevni ogled mesta in okolice, ki sodi med najstarejša mesta na Balkanu. V številnih kulturno-zgodovinskih spomenikih in samem mestnem utripu se kažejo kulture Vzhoda in Zahoda. Sprehodili se bomo po sloviti BAŠČARŠIJI z džamijo, ogledali si bomo Begovo džamijo, katoliško katedralo, Principov most na Miljacki, stara Vijećnica, ki se danes obnavlja,

Odpravili se bomo na izlet v ILIDŽO, ki je že poldrugo stoletje priznano klimatsko in termalno zdravilišče, poleg ostalega pa je s tri kilometre dolgo alejo platan povezana z izvirom Bosne v podnožju Igmana. To je naravni park s številnimi izviri, potoki in jezerci. Po aleji se lahko popeljete tudi s kočijo. Večer boste preživeli na Baščaršiji, kjer se boste lahko predali tudi utripu pravega »sarajlijskega večera«. Večerja in prenočevanje v hotelu.


2. dan: SARAJEVO – TRAVNIK – JAJCE – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti TRAVNIKU, ki ga imenujejo tudi evropski Istanbul iz Otomanskega cesarstva. Kratekogled mesta in hiše Iva Andriča (1961 Nobelov nagrajenec za književnost). Postanek za kavo pri »plavi vodi«. Nadaljevanje poti do JAJCA – mesta, ki predstavlja celovit kulturno-zgodovinski spomenik z ostanki tipične bosanske, turške in kasneje še avstro ogrske arhitekture. Ogled starega srednjeveškega obzidja, citadele, starega dela gradu z Medvjed-kulo, Sahat-kulo, stolp sv. Luka, slapove, … Daljši postanek za ogled in kosilo.

Pozno popoldne povratek mimo Banje Luke, po avtocesti v Slovenijo. Prihod domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 2/3* na bazi 1 x polpenzio, oglede po programu (brez vstopnin), lokalno vodenje po Sarajevu, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo, kočija na izvir Bosne (v eno smer) 10 € (za kočijo), storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje