Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Datum:
23.06.2019 - 07.07.2019
Število dni:
15
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 3230.00 €

1. dan/23.6.: EVROPA – LIMA
Zbor potnikov na enem od bližnjih letališč in polet proti prestolnici Peruja, Limi. Prihod v Limo v poznih popoldanskih urah, transfer do hotela, namestitev in prenočevanje.

2. dan/24.6.: LIMA – PARACAS
Zajtrk. Dan bo namenjen poldnevnemu odkrivanju znamenitosti kolonialne Lime. Ogledali so bomo mestno katedralo, frančiškanski samostan, katakombe, muzej Larco Herrera, se sprehodite po pisanih ulicah. Vredna ogleda je tudi vožnja skozi rezidenčno četrt Lime.
Popoldan bo sledila vožnja po panameriški cesti do obmorskega mesta Paracas.
Namestitev in prenočevanje.

3. dan/25.6.: PARACAS – BALLESTAS – NAZCA (590 m n.m.v.)
Po zajtrku transfer do manjšega pristanišča, od koder se boste z ladjo podali do otokov Ballestas. Na plovbi boste lahko opazovali znani Candelabro, ki velja za začetno točko črt v Nasci. Nacionalni park Ballestas je domovanje številnih živalskih vrst, med drugim tjulnov, pingvinov, morskih levov in številni vrst ptic. Vrnitev na obalo in popoldne nadaljevanje vožnje do Nazce.
V kolikor bo dopuščal čas in vremenski pogoji, priporočamo letalski polet nad Nazco, kjer boste lahko občudovali svetovno znane črte, za katere se še danes natančno ne ve, kdo jih je naredil in predvsem zakaj.
Namestitev in prenočevanje.
Opomba: če nam vreme ne bo naklonilo poleta nad Nazco prvi dan, bo mogoče ponovno poizkusiti naslednji dan (dopoldan).

4. dan/26.6.: NAZCA – AREQUIPA
Po zajtrku nadaljevanje potovanja do Arequipe, ki je drugo najpomembnejše mesto v Peruju. Mesto stoji pod še vedno delujočim vulkanom Misti in slovi po lepi arhitekturi, čudoviti naravi in odlični hrani.
Namestitev in prenočevanje.

5. dan/27.6.: AREQUIPA (2.300 m.n.v.)
Zajtrk. Dopoldne ogled Arequipe: mestni predel Carmen Alto od koder je lep razgled na mesto, vulkane in predinkovske terase, ki obdajajo mesto, ogled starih četrti San Lazaro in Yanahuara, središče mesta z mestno katedralo na Plaza de Armas, … Priporočamo ogled muzeja Santuarios Andinos, kjer lahko vidite ledeno mumijo Juanito, 16-letno deklico, ki so jo pred pribl. 500 leti žrtvovali na vrhu 6.312 metrov visokega andskega vulkana Ampata.
Popoldne prosto za samostojne sprehode in oglede. Nočitev.

6. dan/28.6.: AREQUIPA – COLCA (3.633 m.n.v.)
Po zajtrku se boste odpravili proti 3.270 m globokemu kanjonu Colca, ki velja za enega izmed najglobljih kanjonov na svetu. Na poti, ki na najvišji točki doseže 4.910 m.n.v. vas bodo očarali mogočni vulkani Ampato, Sabancaya, Hualca Hualca, Mismi, občudovali boste lahko alpake, vikunje in lame ter prostrana pobočja s čudovito, neokrnjeno naravo. V Chivayu boste imeli nekaj prostega časa za osvežitev in kosilo. Nadaljevanje poti po kanjonu do razgledne točke Cruz del Condor, kjer bomo lahko občudovali mogočne kondorje, največje leteče ptice na svetu. Na poti nas bodo ves čas spremljale čudovite terase polj, ki so jih zgradili že v predinkovskem obdobju in jih uporabljajo še danes.
Namestitev in prenočevanje.

7. dan/29.6.: COLCA – PUNO (3.827 m.n.v.)
Zajtrk. Po želji obisk enega izmed tradicionalnih kopališč z vrelci vroče vode. Popoldan bomo zapustili kanjon Colca in se odpravili proti Punu, ki leži ob jezeru Titicaca. Mesto je pomembno kmetijsko središče, saj se večina prebivalstva ukvarja s poljedelstvom in živinorejo (lame in alpake), območje je poznano tudi po »črnem trgu«, saj lahko kupite številne izdelke iz Bolivije.
Namestitev in prenočevanje.

8. dan/30.6.: PUNO – OTOK AMANTANI (JEZERO TITIKAKA) (3.827 m.n.v.)
Po zajtrku transfer do manjšega pristanišča od koder se bomo s čolni zapeljali do otoka Amantani. Na poti bomo občudovali številne otočke iz trstičja. Namestitev v lokalnih hišah (brez elektrike in tekoče vode). Po kosilu si bomo ogledali skrivnostno, obredno središče otoka, Pacha Tata.
Večerja in prenočevanje.

9. dan/1.7.: JEZERO TITIKAKA: OTOKI AMANTANI, TAQUILE IN UROS – PUNO (3.827 m.n.v.)
Po zajtrku boste zapustili prijazne gostitelje in se odpravili na otoka Taquile in Uros, kjer boste spoznali življenje lokalne skupnosti, njihove običaje, navade, pokazali vam bodo kako zgradijo otok, hiše ter s čim se preživljajo. Kosilo. Popoldan povratek v Puno. Prosto za samostojne oglede.
Namestitev in prenočevanje.

10. dan/2.7.: PUNO – CUSCO (3.400 m.n.v.)
Zajtrk. Z avtobusom se boste odpravili proti Cuscu. Na pribl. 380 km dolgi poti boste lahko občudovali prostrana pobočja, hribe in gore, čudovita jezera, si ogledali muzej Pukara, najdišče Puqchi in kapelico Andahuaylillas. Po prihodu v Cusco transfer v hotel, namestitev in prenočevanje.

11. dan/3.7.: CUSCO
Zajtrk. Poldnevni ogled mesta: trdnjava Puca Pucara, vrelec večne mladosti, Plaza de Armas, Katedrala, tempelj Koricancha, La Piedra De Los Angulos in nato starih mestnih ulic ter inkovske arheološke najdbe: Sacsayhuaman, Puca Pucara in Tambomachay v okolici mesta.
Po želji se lahko popoldan odpravite na izlet na soline Maras, si ogledate inkovske terase Moray in Chinchero, kjer so gojili in eksperimentirali z različnimi rastlinami in kulturami. Povratek v Cusco.
Prenočevanje.

12. dan/4.7.: CUSCO – SVETA DOLINA (2.850 m.n.v.) – AGUAS CALIENTES (2.060 m.n.v.)
Zajtrk. Vožnja v sveto dolino in ogled mesta tržnice v mestu Pisac, ki je poznana po svojih tradicionalnih izdelkih. Nadaljevanje do inkovskih izkopanin, svojevrstnega templja Ollantayatambo.
Popoldan transfer do železniške postaje v Ollantayatambo in vkrcanje na vlak do Aguas Calientes.
Vožnja z vlakom in pogled na reko Urubamba, ki je obkrožena s tropskim pragozdom – enkraten razgled, ki ga ne boste nikoli pozabili. Namestitev in prenočevanje.

13. dan/5.7.: AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU (2.400 m.n.m.) – CUZCO
Zajtrk. Po zajtrku avtobusni transfer do izgubljenega inkovskega mesta Machu Picchu. Po prihodu v Machu Picchu voden ogled mesta, z lokalnim, angleško govorečim vodnikom. Popoldan vrnitev v Aguas Calientes, vkrcanje na vlak do Poroya (pribl. 3,5 h) in transfer do Cusca. Namestitev in prenočevanje.

14. dan/6.7.: CUZCO – LIMA – EVROPA
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Limi ter nadaljevanje poleta proti Evropi.

15. dan/7.7.: EVROPA
Prihod na eno od bližnjih letališč v večernih urah. Konec potovanja.

Cena
3.230,00 €/OS. - min. 15 oseb
Cena vključuje
letalski prevoz na opisani relaciji, takse in varnostne pristojbine (na dan 3.1.2019), nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih lokalne kategorije 3+*/ 4*, oglede in transferje po programu, vstopnine po programu, letalski prevoz Cusco – Lima, privatni voden ogled mesta Inkov/Machu Picchu z angleško govorečim vodnikom, organizacijo in slovensko vodenje potovanja (min. 10 potnikov).
Min. št. udeležencev
15
Obvezna doplačila
letališka taksa v Limi, Nazci in Cuzcu (pribl. 50 USD skupaj), napitnine za lokalne vodnike in šoferje, storitve, ki niso navede v programu.
Doplačila po želji
prelet z letalom nad linijami v Nazci (110 USD/os.), izleti v Maras, Moray in Chinchero (pribl. 40 USD/os.), večerje (pribl. 10-15 USD/os./dan.
Opombe
možnost spremembe programa za individualne potnike /podaljšan treking na Machu Picchu/.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje