Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
5
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 1190.00 €

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: … – NEW YORK

Zbirališče potnikov na enem od bližnjih letališč in polet v NEW YORK. Po ureditvi carinskih formalnosti transfer do hotela na Manhattnu. Nastanitev in krajši počitek. Z vodnikom se boste sprehodili po živahnih ulicah, do središča Manhattna, najbolj priljubljenega zbirališča tako domačinov kot turistov – TIMES SQUARA in spoznali prvi utrip mesta, ki nikoli ne spi. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: NEW YORK
Dan bo namenjen celodnevnemu ogledu NEW YORKA. Najprej se boste skupaj z lokalnim vodnikom odpravili na poldnevni avtobusni izlet po zgornjem in spodnjem Manhattnu in tako najbolje spoznali multikulturno mesto: ogled zgornjega Manhattna, Centralni park s številnimi sprehajalnimi potmi, jezerci, … Harlem, središče glasbenega ustvarjanja – Lincolnov center, eno največjih gotskih katedral na svetu – Cathedral of St. John the Divine, znamenito Peto avenijo, kjer je tudi veličastna stavba Nacionalne knjižnice, Plaza Hotel, Trump Tower, katedrala Sv. Patrika in Rockefeller center z romantičnim drsališčem in Top of the Rock. Z avtobusom boste prečkali Times Square, si ogledali Greenwich Village, Chinatown, Little Italy, palače Združenih narodov, …
Preostanek dneva prosto za individualne oglede. Zvečer si privoščite večerjo v eni od številnih restavracij, vsekakor pa na vašem krožniku ne sme manjkati znamenita newyorška Cheese-cake.

Priporočamo tudi nočni ogled New Yorka s City Tour. Prenočevanje.

3. dan: NEW YORK
Z vodnikom in podzemno železnico se boste odpravili do EMPIRE STATE BUILDINGA, ki je 381 m visok nebotičnik, zgrajen v stilu »art deco« leta 1931. Z dvigalom se lahko popeljete do 86 nadstropja oz. razgledne ploščadi, od koder se ponuja čudovit razgled na panoramo New Yorka. Z ogledi boste nadaljevali do »Ground Zero«, kjer sta stala Dvojčka. Danes je tu urejen lep park, spomin na dogodke 11. septembra 2001. Ogledali si boste zloglasno finančno ulico New Yorka (Wall Street), kjer je tudi znamenita Newyorška borza, Brooklynski most, delo očeta in sina Roeblinga, Battery park, od koder se ponuja pogled na velikanski KIP SVOBODE, ki simbolizira vrata v novi svet in prve postaje številnih priseljencev v Ameriko. Kip so Američani leta 1884 dobili v dar od Francozov v počastitev 100-letnice ameriške neodvisnosti. Do kipa Svobode se lahko odpeljete tudi z ladjo.
Zvečer priporočamo obisk ene od predstav na Broadwayu: Chicago, Mamma Mia, The Phantom of the Opera, West Side Story, … Prenočevanje.

4. dan: NEW YORK
Dan bo namenjen individualnim ogledom in nakupom. Priporočamo ogled enega od številnih muzejev: Metropolitanski muzej, ki s svojimi zbirkami sodi med najpomembnejše muzeje na svetu; MOMA – muzej moderne umetnosti; Guggenheimov muzej, ki je zelo drugačen in vznemirljiv; Narodni zgodovinski muzej z enkratno zbirko dinozavrov, …; tudi za znamenito železniško postajo si je vredno vzeti čas.
Vsekakor pa vabijo tudi številni nakupovalni centri (samooklicana največja trgovina sveta Macy's, …), trgovske četrti Soho, … znamenita in prestižna Peta avenija, …
Dan bo zagotovo prekratek. Prenočevanje.

5. dan: NEW YORK – EVROPA
Prosto dopoldne za še zadnje individualne oglede in nakupe.
Transfer na letališče JFK in polet letala v Evropo.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, hotelsko namestitev 3* na Manhattnu na bazi 4x nočitev, transfer letališče – hotel – letališče, poldnevni avtobusni ogled New Yorka z lokalnim vodnikom, ostale oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in slovensko vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo po predhodni potrditvi; zajtrk v hotelu; podzemna železnica; vstopnine v muzeje; vstopnina v Empire State Building; predstava na Broadwayu; storitve, ki niso vključene v ceno potovanja. OBVEZNO DOPLAČILO: dovolnica za vstop v ZDA (REGISTRACIJA ESTA).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje