Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MIRAMARE in KRAS ZA SLADOKUSCE

Slovanija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

V jutranjih urah vožnja do prehoda Fernetiči in nadaljevanje do GRADU MIRAMARE, ki si ga je dal postaviti nesrečni cesar Maksimilian  Habsburški. Danes so v njem čudovite zbirke, okolico pa krasijo prekrasni parki z botaničnim vrtom. Daljši postanek za ogled z lokalnim vodnikom.

Potepanje bomo nadaljevali po KRASU. Pri priznanem vinogradniku, v tipični kraški atmosferi bomo spoznali posebnosti pridelovanja vrhunskih kraških vin, prisluhnili strokovni razlagi in degustirali najboljša kraška vina, kjer tudi pršuta in drugih kraških dobrot ne bo manjkalo. Možnost nakupa.

Tudi naš naslednji ogled bo povezan z kraško značilnostjo – KRAŠKIM KAMNOM. Ogledali si bomo kamnoseštvo, spoznali zgodovino kamnoseštva in kraškega kamna, prijazni gostitelji nam bomo v svoji delavnici prikazali delo in izdelovanje najrazličnejših izdelkov, prav tako bo možnost nakupa izdelkov umetnostne obrti iz kraškega marmorja.
Pot bomo nadaljevali po »KRAŠKI VINSKI CESTI« do ŠTANJELA – ene najlepših vasi na Krasu. Srednjeveško naselje so pozidali na prisojnih terasah in ga pred turškimi vpadi obzidali z obzidjem. Postanek za ogled in sprehod na Štanjelski grad, kjer bomo lahko občudovali tipično kraško arhitekturo, iz samega gradu pa se ponuja čudovit razgled na okolico.

Naše druženje bomo zaključili v dobri kraški gostilni ali na izletniški kmetiji z večerjo in prijetnim druženjem.

Povratek domov odvisno od razpoloženja.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji,oglede po programu z vstopnino za grad MIRAMARE, ogled kamnoseštva, ogled vinske kleti z degustacijo in zakusko (pršut, sir, olive, kruh), večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Min. št. udeležencev
45 OSEB
Obvezna doplačila
za storitve, ki niso navedene v programu
Opombe
možnost spremembe programa z ogledom TRSTA.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje