Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MALTA - otok sonca

Malta
Datum:
30.10.2019 - 03.11.2019
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
5
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 649.00 €

1. dan: LJUBLJANA – MALTA – BUGIBBA
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet letala na Malto. Po pristanku sledi vožnja do izbranega hotela in nastanitev.

2. dan: BUGIBBA – LA VALLETTA – BUGIBBA
Po zajtrku sledi ogled prestolnice La Valleta na katero so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. stol.. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA – MOSTA – RABAT – MDINA – BUGIBBA
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno device Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je device Marija rešila med drugo svetovno vojno. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca - Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA – GOZO – BUGIBBA
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte - otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi se po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem in se sprehodili po ozkih ulicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: BUGIBBA – HAGAR QIM – MODRA JAMA – MARSAXLOKK – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja po severni strani otoka mimo številnih slikovitih vasic do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20 – minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje, nenaseljen otoček Fifla, bližnje vrtove Buskett In palačo Verdala. Sledi ogled najpomembnejših megalitskih spomenikov na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Sledi vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v poznih popoldanskih urah poleteli proti Ljubljani.

Cena
549 €/OS. - min. 40 oseb
648 €/OS. - min. 20 oseb
Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana - Malta – Ljubljana, strošek letaliških in varnostnih pristojbin, avtobusni prevoz na opisani relaciji, ogledi po programu z vključenimi vstopninami, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (sobe 1/2 TWC), slovensko vodenje, lokalno vodenje, kjer je potrebno, priprava in organizacija potovanja.
Popusti
otrok od 2.-12. leta na dod. ležišču -10 % POPUST.
Obvezna doplačila
turistična taksa 0,50 €/os./dan (na recepciji hotela).
Doplačila po želji
ob rezervaciji: enoposteljna soba (hotel 3*) 79 €/os., večerje v hotelu 65 €/os.; na poti: dodatne vstopnine po želji.
Opombe
pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje