Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
6
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 899.00 €

PROGRAM POTOVANJA
1. dan:  BENETKE – LIZBONA – FUNCHAL

Zbirališče potnikov 90 minut pred poletom na letališču  Benetke. Polet proti Lizboni in nadaljevanje poleta proti glavnemu mestu Madeire – FUNCHALU. Prevoz do hotela in namestitev. Prosto za samostojne oglede in prve vtise o otoku velikih kontrastov.

2. dan: FUNCHAL
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje FUCHALA. Z ogledom bomo pričeli pri katedrali, zgrajeni v manuelinskem stilu, nadaljevali na Mestnem trgu, kjer stojita mestna hiša in baročna jezuitska cerkev. Nikakor ne smemo zamuditi ogleda in živžava tržnice »Mercado dos Lavradores«, kjer domačinke v tradicionalnih oblačilih prodajajo pisane rože, ribiči svoj dnevni ulov, okoliški kmetje eksotično sadje  in zelenjavo, … Odpeljali se bomo do botaničnega vrta, kjer so endemične rastline iz Madeire, tropske in subtropske vrste prinesene od drugod. Iz lepo urejenih teras se odpira prekrasen razgled na Funchal in Atlantik. Obiskali bomo še četrt MONTE, kamor je včasih vozila zobata železnica, danes pa je kraj znan po romarski cerkvi, kjer je pokopan zadnji avstrijski cesar Karel I. Habsburški, ki se je zatekel na Madeiro po I. svetovni vojni. Iz Monta do Livramenta se bomo spustili v posebnih pletenih saneh (doplačilo), s katerimi so se včasih prevažali domačini. Ogled bomo zaključili s pokušino znanega madeirskega vina. Povratek v hotel in prosto. Prenočevanje.

 

3. dan: FUNCHAL – CAMARA DE LOBOS – PORT MONIZA – FUNCHAL
Zajtrk. Z džipi se bomo odpeljali na raziskovanje zahodnega dela Madeire. Ustavili se bomo v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer ulovijo največ rib »esoada« (kulinarična specialiteta otoka). Nadaljevali bomo do najvišjega evropskega klifa Cabo Girao, ki se dviga 580 m nad modrim Atlantikom. Ob vznožju klifa so kmetje uredili terase, kjer gojijo pretežno vinsko trto, ki nas bo spremljala tudi do vasi Ribeira Brava. Pot se bo začela vzpenjati proti prelazu Encumeada, od koder lahko ob lepem vremenu občudujemo tako severno kot južno obalo. Pot bomo nadaljevali po planoti Paul de Serra, s številnimi vetrnicami. Iz planote se bomo spustili v Porto Moniz, kjer se nahajajo naravni bazeni, ki jih je izoblikovala lava, ko je prišla v stik z oceanom. Pred nami je še najslikovitejši del poti, skozi številne tunele, kjer se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz oceana. Panoramski postanki in že bomo prispeli v Sao Vicente. Postanek. V Funchal se bomo vračali po notranji cesti. Prenočevanje.

4. dan: FUNCHAL – CAMACHA – PICO DE ARIERO – RIBEIRO FRIO – FUNCHAL
Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju vzhodnega dela otoka. Najprej se bomo ustavili v vasi Camacha, ki je znana po obrti pletenja iz vrbovih šib. Postanek in možnost nakupa. Nadaljevanje poti po notranjosti otoka, kjer se nahajajo najvišji vrhovi Madeire. Povzpeli se bomo do tretjega najvišjega vrha Pico do Arieiro (1.810 m), od koder se bo v lepem vremenu odprl pogled na najvišji vrh Pico Ruivo (1.862 m) in tu začutimo razgibanost otoka. Spust na prelaz Poiso in do vasice Ribeiro Frio. Vožnja skozi nasade tropskega sadja nudi tudi razgled na sosednji otok Porto Santo. Panoramska pot nas pripelje  do Santane, ki nas preseneti z eksotičnim rastlinjem. Ogledali si bomo značilne »alpske« hiške z značilno obliko črke A, ki so kljubovale dežju in vetru. Po želji boste pokusili pečeno tuno »milho cozido«. Popoldne se bomo približali  vzhodni obali. Postanek na razgledni točki Portela, zatem pa se bomo odpeljali do Machica, kjer so prvič stopili na Madeiro portugalski raziskovalci. Vožnja mimo letališča nam bo razkrila, da pristajalna steza leži nad morjem in je podprta z 200 stebri.
Prenočevanje.

5. dan: FUNCHAL – LIZBONA – BENETKE
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet preko Lizbone v Benetke.
OPOMBA: možnost podaljšanja programa.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
povratni letalski prevoz Benetke – Lizbona - Funchal, letališke in varnostne pristojbine, prevoze s turističnimi avtobusi, izlet z džipom, hotelsko namestitev 4* na bazi 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, oglede po programu, odlično lokalno in slovensko vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja.
Obvezna doplačila
transfer na letališče Benetke in nazaj, enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), večerje, vožnja s pletenimi sanmi, folklorna predstava z večerjo, dodatni izleti in storitve, ki niso vključene v ceno programa.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje