Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 559.00 €

1. dan: SLOVENIJA – BENETKE – LIZBONA
Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah v zgodnjih popoldanskih urah. Polet v LIZBONO, ki je že več kot 700 let portugalska metropola, leži na sedmih gričih in obiskovalca očara s svojo lepoto in šarmom. Najprej informativni ogled enega najlepših evropskih mest. V »Parku narodov«  so leta 1998 organizirali svetovno razstavo EXPO, to je bil tudi čas praznovanja 500-letnice odkritja poti v Indijo (Vasco da Gama) in čas, ko se je Lizbona obnovila in polepšala (obnovljene so bile številne zgradbe). Ogled: paviljon Atlantic, stolp Vasco da Gama, akvarij, glavna atrakcija je promenada in gondolska žičnica, …
Namestitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: LIZBONA
Zajtrk in nadaljevanje ogledov tega prečudovitega mesta. Najlepši razgled na mesto se ponuja iz gradu CASTELO SAO JORGE. Duša mesta in najhitrejši kontakt z domačini je zagotovo ALFAMA in promenada ob pristanišču, tu so še mestni stolp, slavolok zmage, znamenito dvigalo ELEVADOR DO CARMO, … V BELEMU, ki je bilo tudi izhodišče portugalskih pomorščakov  si boste ogledali znameniti belemski stolp iz 16. stol., ki je pod zaščito Unesca, spomenik renesanse samostan Sv. Jeronimo s cerkvijo sv. Marija, kjer so grobnice portugalskih kraljev in sarkofag Vasca da Game, … Poizkusili slastne belemske tortice in pecivo po skrbno varovanem receptu. Popoldne prosto za individualne oglede, nakupe in sprehod po mestu. Priporočamo tudi ogled muzeja kočij, kjer je ena največjih zbirk na svetu, vožnjo z znamenitim dvigalom, …
Večerja in prenočevanje.

3. dan: SINTRA – CABO DA ROCA
Po zajtrku krajša vožnja v eno najlepših portugalskih mest SINTRO, kjer je bila letna rezidenca portugalskih kraljev. Mesto krasi nacionalna palača iz 10. stoletja z bogato zgodovino, lepo opremo in  bogatim okrasjem in so jo uporabljali vse do 19. stoletja. Prečudovita  je letna rezidenca kraljev PALACIO DA PENA, ki je na 528 m visokem griču, obdana s čudovitim parkom eksotičnega rastlinja in botaničnim vrtom. Palačo krasijo različni gradbeni elementi, na ogled so na voljo vsi bivalni prostori z originalno opremo.
Naslednji postanek bo v CABO DA ROCA, ki je najzahodnejša točka Evrope. Popoldne povratek v Lizbono in prosto. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave s FADOM. Prenočevanje.

4. dan: LIZBONA – BENETKE
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Polet v Benetke. Transfer v Slovenijo (doplačilo).

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz na opisani relaciji, letališke pristojbine, namestitev v hotelih 3* na bazi nočitev z zajtrkom, poldnevni avtobusni ogled Lizbone z lokalnim vodnikom, poldnevni avtobusni izlet v Sintro, transfer letališče – hotel – letališče, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacija in vodenje potovanja.
Min. št. udeležencev
25 oseb.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), vstopnine (na kraju samem) – okvirno 5-9 € po ogledu, storitve, ki niso navedene v programu, transfer v Benetke in nazaj.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje