Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KANADA IN ALJASKA

Kanada in ZDA
Odhod:
bližnja letališča
Število dni:
13
Prevoz:
AvtobusLetaloLadjaVlak
Cena:

Skrivnostna dežela, kjer se človek sooča z divjino, neokrnjeno in veličastno naravo prepolno različnih živali, kjer so kiti, beloglavi orli, grizliji, losi, mufloni, … del vsakdana. To je dežela prijaznih in  gostoljubnih ljudi, kjer je doma Aurora Borealis (t.i. severni sij) in je več kot polovica vseh ledenikov na svetu. Dežela, ki nosi mistično ime »zadnja meja« in ponudi človeku svobodo! Vse to in še mnogo več je ALJASKA! Lepot Aljaske se ne da' opisati, treba jih je doživeti!

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: … - VANCOUVER
Polet iz letališča JP Ljubljana ali bližnjih evropskih letališč v VANCOUVER. Po pristanku in ureditvi carinskih formalnosti transfer v Vancouver, namestitev, čas za počitek in aklimatizacijo. Prenočevanje.
Namestitev: Century Plaza Hotel & Spa 3*, Coast Plaza Hotel & Suites 3*, Empire Landmark Hotel 3*, Hotel Delta Vancouver Suites 4*, Renaissance Vancouver Harbourside Hotel 4*, Sheraton Vancouver Wall Centre 4*, Hotel Loden 5*, Hotel Sutton Place Vancouver 5*

2. dan: VANCOUVER
Po zajtrku ogled VANCOUVRA, ki leži na obali Pacifika, v prelepi provinci British Columbia in je leta 2010 gostil zimske olimpijske igre. Danes  je multinacionalna prestolnica s 600.000 prebivalci. Ogledali si boste najstarejši del mesta, t.i. Gastown iz leta 1867, nekaj najstarejših zgradb in kip »Gassy Jack«,  kitajsko četrt, Kanadski trg, … Nadvse zanimiv in lepo urejen je park Stanley, kjer so tudi znani indijanski totemski stebri, v antropološkem muzeju boste spoznali številne kulture avtohtonega prebivalstva, pomudili se boste v vabljivih suvenirnicah, butikih, pubih, … Prenočevanje.

3. dan: OPAZOVANJE ORK – VKRCANJE NA LADJO
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Dopoldne priporočamo izlet s čolni na opazovanje ork. Orka ali kit ubijalec je največja vrsta v družini delfinov in so v vrhu morske prehranjevalne verige. Ime »kit ubijalec« za te prečudovite živali kaže na navado, da napadejo kite, in ne pomeni, da bi ogrožale ljudi. Orke boste lahko opazovali sredi neokrnjene narave, iz neposredne bližine v njihovi igri in sproščenem plavanju. Izlet je nedvomno nepozabna izkušnja.
Popoldne vkrcanje na luksuzno ladjo, nastanitev v kabinah. Spoznavanje ladje in ob 17. uri izplutje iz pristanišča. Večerja in prenočevanje.

4. dan: KRIŽARJENJE »INSIDE PASSAGE«
Zajtrk, kosilo in večerja na ladji. Dan bo namenjen počitku in uživanju, spoznavanju ladje, obisku fitnesa, knjižnice, … Med brezskrbno plovbo boste lahko občudovali prekrasno naravo Aljaske v t.i. »notranjem prehodu«. Družbo vam bodo delali kiti, bobri, … Zvečer se boste predali zabavi in animaciji, ki jo ponuja ladja.

5. dan: TRACY ARM FJORD – JUNEAU
Zajtrk, kosilo in večerja na ladji. To jutro boste lahko občudovali TRACY ARM FJORD, ki slovi po izjemnih lepotah gora, slapov, ledenikov, plavajočih ledenih plošč in pestrem živalskem svetu, med katerim je mogoče poleg morskih živali opazovati tudi živali, ki si delijo bivalni prostor: medvede, volkove, jelene, gorske koze, … Fjord je dolg 48 km, višek pa je ledenik SAWYER, ki se dotika morja in vanj lomi svoje ledeniško čelo.
Popoldne bo ladja priplula v aljaško metropolo JUNEAU, ki se ponaša z lepo lego med visokimi gorami in morjem. Čas boste izkoristili za ogled mesta ali pa se odločili za fakultativne izlete, ki jih ponuja ladjar (s helikopterji nad ledeniki, s sanmi in pasjo vprego po ledeniških poljih, na ogled kitov, …).

6. dan: SKAGWAY – WHITE PASS – WHITEHORSE
Zjutraj pristanek v najlepšem mestu na Aljaski, SKAGWAY-u. Danes predvsem turistično mesto  je povsem ohranilo svojo staro podobo. Zgodovina mesta je povezana z zlato mrzlico v drugi polovici 19. stoletja. Tedaj je v mestu cvetela trgovina in odpirali so se salooni. Priporočamo obisk Red Onion Saloona, kjer boste spoznali delček življenja iz »zlatih časov«.
Z vso vašo prtljago boste prestopili na zgodovinski vlak White Pass & Yukon Rout Railway, ki ima še vedno vagone iz l. 1890 in se popeljali skozi izjemno in slikovito pokrajino. Ta del železniške proge je bil prav tako zgrajen v času zlate mrzlice in velja za eno najlepših železniških prog na svetu. Prispeli bomo v Fraser in nadaljevali z avtobusom ob jezeru Bennett do WHITEHORSE. Nastanitev in prenočevanje.

7. dan : DAWSON CITY
Po zajtrku se boste vozili po znameniti Klondike cesti, po kateri je nekoč tekla zgodovinska »pot zlata«. Na poti do Dawson Cityja postanek za kosilo v zgodovinskem MINTU. Minto je Athabascansko idijansko naselje ob reki Tolovana, kjer še vedno živi 54 družin.
Prihod v DAWSON CITY in prosto za samostojne oglede in raziskovanje mesta in okolice. Zlata mrzlica se je začela leta 1896, sem se je priselilo v treh letih kar 40.000 ljudi. Mrzlica je kmalu minila in večina prebivalcev je odšla. Dawson in bližnje mesto duhov Forty Mile sta opisana v zgodbah Jacka Londona, predvsem je znana zgodba Klic divjine. Jack London je nekaj let v Dawsonu tudi živel. Obiščite staro igralnico Diamond Tooth Gerties, muzej Jacka Londona in Dawson City muzej, ali kulturni center Danoja Zho. Priporočamo tudi obisk Tombstone Parka. Prenočevanje.

8. dan: REKA YUKON
Zajtrk.  Priporočamo fakultativni izlet in križarjenje po mogočni reki YUKON, ki v staroselskem jeziku pomeni »Velika reka«. Je ena najdaljših rek v S Ameriki (3.120 km), izvira v Kanadi, njeno celotno porečje pa zajema 840.000 km2. Med zlato mrzlico je bila glavna prometna pot. Vkrcali se boste na turistično ladjo in se odpeljali skozi divjino.  Med plovbo boste lahko uživali v neokrnjeni naravi, ki je za mnoge vir življenja.  Prenočevanje.

9. dan: FAIRBANKS
Dopoldne krajši polet v Fairbanks, ki ga imenujejo tudi mesto »zlatega srca«. Mesto je mlado, saj je bilo ustanovljeno šele leta 1901. Leži v dolini Tanana, v bližini sotočja rek Tanana in Chena. Ima tipično subarktično klimo z dolgimi in hladnimi zimami, ki trajajo od poznega septembra pa vse do maja in je velika verjetnost videti Auroro Borealis, in relativno topla, a kratka poletja, za katera so značilne »bele noči«. Mesto ima približno 30.000 prebivalcev in lahko se pohvali z Univerzo, ki je najstarejša na Aljaski, zanimivim Severnim muzejem, ki predstavlja zgodovino krajev in ljudstev, ki so prebivala in nekatera še živijo na Aljaski. Dan bo namenjen številnim fakultativnim izletom.

10. dan: FAIRBANKS - NP DENALI
Najprej ogled  zlatokopa. GOLD DREDGE No. 8 je masiven stroj, ki je bil v uporabi vse do leta 1959, danes pa predstavlja zgodovino Aljaske. Popoldne vožnja skozi čudovito pokrajino do NP DENALI, namestitev in prenočevanje.

11. dan: NP DENALI
Po zgodnjem zajtrku se boste odpravili na osem urni izlet v narodni park DENALI,  kjer se nahaja mogočna gora Mt. McKinley in je s 6.194 m najvišja gora severnoameriškega kontinenta. Domačini goro preprosto imenujejo kar Denali, kar v indijanskem jeziku pomeni veličastna. V parku, ki meri skoraj 25.000 km2 boste občudovali rastje barvite tundre in poleg črnih medvedov in grizlijev tod domujejo tudi volkovi, mufloni in losi  ter številne ptice. Zapeljali se boste v čudoviti svet neokrnjene narave, prečkali številne reke in prevozili prelaze kot so Sable Pass, Polychrome Pass in Highway Pass, se ustavili v Eielson centru za obiskovalce parka, od koder se v jasnih dneh vidi gora Denali v vsej svoji lepoti. Prenočevanje.

12. dan: ANCHORAGE
Zajtrk, prevoz do železniške postaje in vožnja z vlakom do ANCHORAGA, ki sicer ni glavno, je pa največje mesto Aljaske s preko 280.000 prebivalcev. Ogled zanimivosti mesta: Mestni trg z rotovžem, mestne parke, nabrežje reke Ship Creek, popularen kulturni center Avenue Teater, staro rusko pravoslavno cerkev. Po želji še obisk Alaska Native Heritage Center in Anchorage Museum. Namestitev in prenočevanje.

13. dan: ANCHORAGE – EVROPA
Prosto do odhoda na letališče in polet preko severnih krajev, Arktičnega morja in Grenlandije na bližnje evropsko letališče, kjer bomo pristali naslednji dan.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalsko vozovnico Evropa – Vancouver, Anchorage – Evropa, vse letališke, varnostne in RSF takse*, 2x nočitev/zajtrk v Vancouveru, križarjenje od Vancouvra do Skagwaya, 3x razširjeni polni penzion na ladji, notranje dvoposteljne kabine, voden program potovanja po Aljaski (avtobus, vlak) z angleško govorečim vodnikom, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, dvoposteljne sobe, vse oglede po programu, vožnjo z vlakom White Pass, 8 urni izlet z vstopnino v NP Denali, vstopnina v rudnik zlata, slovenski vodnik in spremljevalec (min. 15 potnikov), lokalni voznik-vodnik in angleško vodenje, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja ter DDV.
* v programu je naveden informativni znesek, veljaven na dan priprave programa, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba v hotelih/kabini na ladji, doplačilo za dvoposteljno zunanjo kabino po osebi, dovoljenje za vstop za ZDA 25 USD (ESTA), vstopnine v muzeje v Vancouvru in Anchorageu, fakultativni izleti z ladje v Juneau in Skagwayu, križarjenje po reki Yukon, napitnine za osebje na ladji ter za lokalne vodnike in voznike.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje