Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 479.00 €

Metropola s svojo več kot 2600 letno zgodovino, poznana tudi kot Bizanc in Konstantinopel; ob Bosporski ožini, na stičišču dveh celin, kultur in civilizacij.
Današnja podoba mesta je moderna, ki se harmonično prepleta z kulturno-zgodovinskimi spomeniki in ostanki bizantinskih in osmanskih časov, tudi orientalsko barantanje je posebno doživetje. Trgovanje tako na bazarju kot v elegantnih trgovinah daje mestnemu utripu poseben čar.
JE MESTO, KI VEDNO PRESENITI!

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: … – ISTANBUL

Polet družbe Turkish Airlines  proti Istanbulu. Po pristanku transfer do hotela, namestitev. Preostanek dneva raziskovanje Istanbula z vodnikom in sprehod po starih trgih, spoznali boste utrip nočnega Istanbula s čarobno osvetljenimi minareti, … Prenočevanje.

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti v spremstvu lokalnega vodnika: Modre džamije iz 17. stoletja, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia), ki je v svoji zgodovini imela več namenov – dolgo časa je bila največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je v njem muzej. Ogledali si boste palačo TOPKAPI z bogatimi zbirkami porcelana, orožja, zakladnico draguljev, …, nekdanji Hipodrom. Stari zbiralnik vode – podzemna cisterna Yerebatan Saray pa preseneti vsakega obiskovalca. Prosto in nočitev v hotelu.
Priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom iz različnih delov Turčije in trebušnimi plesi.

3. dan: ISTANBUL
Zajtrk. Z vodnikom se boste odpravili do znamenite pokrite tržnice KAPALI ČARŠIJA, kjer je v več kot 4000 trgovinicah na voljo skoraj vse, obiskali boste EGIPČANSKI BAZAR – bazar začimb, … zagotovo pa se boste preizkusili v sposobnostih barantanja. Tudi počitek ob kavi ali čaju sodi zraven.
Popoldne priporočamo križarjenje po BOSPORJU s kosilom in ogled palače DOLMABACHE, ki jo je sredi 19. stol. ob Bosporju zgradil sultan Abdulmecit. Palača je zagotovo vredna ogleda, saj bogata oprema (pohištvo, lestenci, slike, preproge, …) in lepo urejeni parki in vrtovi spominjajo na bogastvo zadnjih turških sultanov.
Nočitev.

4. dan: ISTANBUL - …
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet aviona  v Slovenijo.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz, letališke pristojbine, transfer letališče – hotel – letališče, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (nacionalne kategorije), ogled Istanbula z lokalnim vodnikom in vstopnino za Hagia Sofia, Topkapi, Yerebatan Saray, Modro džamijo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Min. št. udeležencev
25 oseb.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo (po predhodni potrditvi), obisk nočnega lokala z večerjo in programom v GALATA TOWER, izlet po Bosporju in kosilom, palača Dolmabahče s haremom. Turški vizum ob vstopu v državo (veljavnost potnega lista še najmanj 6 mesecev).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje