Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

DUNAJ - mesto na lepi modri Donavi

Avstrija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na pot bomo krenili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do prehoda ŠENTILJ in nadaljevanje poti mimo Graza in Wr. Neustadta do avstrijske metropole – DUNAJA.
Najprej si bomo ogledali zunanjost letne rezidence Habsburžanov – SCHÖNBRUNN s čudovitimi parki in vrtovi, ki jih zaključuje mogočna GLORIETTA. Notranjost dvorca krasijo  razkošne sobane z bogato opremo, slikami in tapiserijami,…..
Schoenbrunn krasi tudi Živalski vrt (vstopnina doplačilo), ki  slovi kot najstarejši živalski vrt v Evropi.  Prve živali je začel zbirati že mož cesarice Marije Terezije – Franc Štefan Lotarinški.

Sledila bo vožnja v mesto in najprej informativni ogled z vožnjo po RINGU, kjer bomo spoznali znamenite palače kot so parlament, rotovž, votivna cerkev, borza…. Sprehodili se bomo skozi HOFBURG, po GRABNU do KUŽNEGA ZNAMENJA in do ŠTEFANOVE CERKVE, po želji  ogled CESARSKE GROBNICE (138 sarkofagov Habsburžanov), OPERO, razkošno Koroško cesto,…Prosto za individualne oglede in manjši nakup.
Odpeljali se bomo do »malo odštekanih« zgradb arhitekta Hundertwasserja, ki je znan po svojem nenavadnem stilu.

Naše potepanje po avstrijski prestolnici bomo zaključili še z obiskom muzeja voščenih lutk Madame Tussauds s številnimi poznanimi osebnostmi iz politike (Obama, Merkolova, Papež,..), glasbeniki, holywoodskimi zvezdami, zgodovinskimi  osebnostmi, …
V poznih popoldanskih urah bomo Dunaj zapustili in prispeli domov v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine, dovolilnice in druge pristojbine, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
za vstopnine: Schönbrunn, živalski vrt, cesarska grobnica, Madame Tussauds ;
za storitve, ki niso navedene v programu - večerja.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje