Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

DUNAJ IN BRATISLAVA - z ladjo po Donavi

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
2
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:

1. dan: … – DUNAJ – BRATISLAVA
Izlet bomo pričeli ob 4.00 uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja do mejnega prehoda Šentilj in nadaljevanje poti po avtocesti mimo Graza do avstrijske metropole DUNAJ. Po krajšem informativnem ogledu znamenitih palač na RINGU (parlament, rotovž, votivna cerkev, borza, …) se bomo sprehodili skozi HOFBURG z bogato zakladnico, po GRABNU do kužnega znamenja, nadaljevali do ŠTEFANOVE CERKVE, si ogledali cesarsko grobnico (138 sarkofagov Habsburžanov), opero, razkošno Koroško cesto, …

V nadaljevanju si bomo ogledali mojstrovine arhitekta HUNDERTWASSERJA, ki je znan po svojem nenavadnem stilu.

Vožnja do pristanišča na Donavi, vkrcanje na ladjo in ob 16.30 uri izplutje iz pristana. Plovba po reki Donavi do slovaške prestolnice – BRATISLAVE, kamor bomo prispeli okrog 18.00 ure. Vožnja v hotel in namestitev. Večerja in prenočevanje.


2. dan: BRATISLAVA - SLOVENIJA
Po zajtrku bomo najprej napravili informativni ogled mesta in se odpeljali na BRATISLAVSKI GRAD. Prvič je omenjen kot slovanska utrdba že leta 907. Večino današnjega gradu je zgradil cesar SIGISMUND v 15. stoletju, današnji izgled pa ima iz sredine 17. stoletja. V gradu sta dve razstavni zbirki Slovaškega narodnega muzeja: zgodovinska in glasbena zbirka. Daljši postanek za ogled. Ob sprehodu skozi staro mestno jedro si bomo ogledali še staro tržnico, univerzo, narodno galerijo in narodni muzej, Reduto, Hviezdoslavovo namestie, rotovž, primacialna palača, Michlaska brana, katedrala sv. Martina, kjer so ustoličevali ogrske kralje. Z avtobusom se bomo popeljali skozi jekleni most, z okrog 90 m visokim stolpom na vrhu katerega sta kavarna in restavracija.

Do odhoda prosto za individualne oglede. Pozno popoldne se bomo vračali mimo Dunaja, Graza v Slovenijo, s prihodom domov v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestnine, dovolilnice in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3* (sobe 1/3 in 1/4 TWC) na bazi polpenziona, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo (po predhodni potrditvi), vstopnine in storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje