Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ČRNA GORA IN DUBROVNIK

Hrvaška, Črna Gora
Datum:
26.10.2019 - 29.10.2019
Odhod:
Maribor, Celje, Ljubljana
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 299.00 €

Odhod iz Maribora 25. oktobra ob 21. uri. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane.
1. dan: … - STON – DUBROVNIK - BUDVA
Nočna vožnja na relaciji Ivančna Gorica – Žužemberk – Vinica. Prestop meje, nočna vožnja po avtocesti proti južni Dalmaciji, nato po jadranski magistrali preko delte Neretve. Jutranji postanek v srednjeveškem mestecu Ston. Krajši ogled. Po želji vzpon na obzidje (doplačilo). Sledi prihod v Dubrovnik in ogled starega jedra: Stradun, Knežev dvor, katedrala, Onorfijeva fontana … Obisk frančiškanskega samostana s staro lekarno. Prosto za kosilo, vzpon na obzidje ali obisk muzejev. Popoldne nadaljevanje proti Črni gori. Vožnja ob obali na relaciji Igalo – Hercegnovi, nekaj minut s trajektom preko »Verige« in mimo Tivata do Budve. Nastanitev hotelu v bližini. Večerja in nočitev.

2. dan: CETINJE – LOVČEN
Zajtrk. Vožnja v staro črnogorsko prestolnico Cetinje. Krajša panorama in sprehod po mestu, ogled osrednjih znamenitosti: Biljarde, »cetinski manastir«, lovčenska vila, nekdanje ambasade … Ogled muzeja v dvoru kralja Nikole, nato vzpon na Lovčen do mavzoleja Petra Petroviča Njegoša. Popoldne vrnitev v Cetinje in naprej do vasice Njeguši. Možnost pokušnje njeguškega sira in pršuta (doplačilo). Sledi spust po slikoviti panoramski cesti. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: SKADARSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja do Virpazarja – črnogorskih Benetk ob Skadarskem jezeru. V bližini ogled makete največjega jezera na Balkanu in predstavitvenega filma. Nato panoramska plovba z ladjo po jezeru. Postanek na razgledni točki nad Sv. Štefanom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: KOTOR – SLOVENIJA
Zajtrk in vožnja v Kotor, mesto pod zaščito Unesca. Ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, urni stolp s sramotilnim stebrom, katedrala sv. Tripuna … Še krajše samostojno odkrivanje mesta, vzpon na obzidje, nato nadaljevanje ob zalivu Boke Kotorske mimo Perasta. Pogled na umetni otoček »Gospa od Skrpelja« in otok sv. Djorde. Naprej mimo Risnja, Hercegnovega proti Hrvaški. Vožnja po jadranski magistrali in Dalmatinski avtocesti. Vmesni postanki za osvežitev in kosilo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena
299 €/OS. – min. 40 oseb
325 €/OS. – min. 30 oseb
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom na opisani relaciji, cestnine in pristojbine, 3x polpenzion v hotelu 3* (sobe 1/2 TWC), lokalno vodenje, kjer je obvezno, plovba po Skadarskem jezeru, vstopne takse za Dubrovnik in Črnogorska mesta, vstopnine za staro lekarno v Dubrovniku, mavzolej na Lovčenu, Dvor kralja Nikole v Cetinju in maketo na Skadarskem jezeru, vodenje in organizacijo.
Popusti
otrok do 12. leta na dod. ležišču -25% POPUST.
Doplačila po želji
enoposteljna soba 48 €/os., pokušnja njegoškega pršuta in sira pribl. 8 €/os.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje