Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Izlet bomo pričeli v jutranjih uarh (kraj odhoda po dogovoru) in se odpeljali v smeri  Kranja in Jesenic do Karavanškega predora.

Nadaljevanje vožnje do VRBE (Velden), ki je eno najmondenejših letovišč na Vrbskem jezeru, poznano predvsem po igralništvu. Tukaj začutite pridih monaškega Monte Carla, zato kratek sprehod po mestecu in postanek za kavico ne bosta odveč.  

Na 905 m visokem hribu je bila v letu 2013 ponovno odprta nova in kar 100 m visoka razgledna ploščad – Pyramidenkogl, od koder se ponuja veličasten razgled ne samo na Vrbsko jezero, ampak na celotno Koroško, ki jo imenujejo tudi dežela tisočerih jezer.

Vozili se bomo po romantični južni obali VRBSKEGA JEZERA do bisera MARIA WOERTH. To je najstarejša krščanska naselbina na Koroškem, saj jo listina freisinškega škofa omenja že leta 875. Zanimivost so trije sakralni spomeniki (zimska cerkev, poznogotska župnijska cerkev in romanska kostnica). Postanek za ogled.

V MINIMUNDUSU si bomo ogledali »svet v malem« , kjer so v razmerju 1:25 razstavljeni vsi pomembnejši svetovni arhitekturni dosežki.

Pot bomo nadaljevali mimo Celovca,  po Gosposvetskem polju do GOSPE SVETE. Ogled cerkve, ki je eden najlepših umetnostnih spomenikov ter »vojvodskega prestola«, kjer so ustoličevali koroške vojvode.

Sledila bo krajša vožnja do gradu  HOCHOSTERWITZ. Mogočno zunanjost gradu si bomo ogledali kar iz avtobusa.

Naše druženje bomo zaključili še z dobro večerjo na Koroškem, kjer bo priložnost za zabavo in prisrčen klepet. Domov se bomo vrnili v večernih urah, odvisno od razpoloženja.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz, oglede po programu in vstopnino za Minimundus, cestnine in druge pristojbine, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
glasba pri večerji, storitve, ki niso navedene v programu: Pyramidenkogl.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje