Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
AvtobusLetalo
Cena:
od 599.00 €

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: SLOVENIJA  – ATENE
Zbirališče potnikov na enem od bližnjih letališč. Polet letala proti Atenam. Po prihodu na letališče sledi ogled grške metropole z avtobusom. Vožnja do AKROPOLE, kjer domuje boginja Atena in ogled največje mestne znamenitosti: Propileje, Pantenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Razgled z griča bo razkril veličino sodobnih Aten. Nadaljevanje ogledov in vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se l. 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, do palače ministrskega predsednika in bivše kraljeve palače s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača, …
Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: KORINTSKI KANAL – MIKENE – NAUPLION
Po zajtrku se boste odpravili na izlet na Peloponez. Vožnja do Korintskega prekopa, ki so ga začeli graditi že Rimljani, danes pa predstavlja enega najbolj veličastnih prizorov v Grčiji. Postanek za ogled strmih prepadnih sten ladijskega kanala, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Vožnja do Miken, starega grškega mesta, s slavnimi Levjimi vrati, Kiklopovimi zidovi, Agamemnovo grobnico in obudili boste spomin na Trojansko vojno. Postanek v mondenem mestecu Nauplion, kosilo in nato še vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče z izjemno akustiko, ki je aktivno že 2000 let in sprejme 15.000 gledalcev.
V večernih urah povratek v Atene. Večerja in prenočevanje.

3. dan: KRIŽARJENJE PO SARONSKEM ZALIVU
Po zajtrku se boste odpravili na križarjenje (doplačilo) po otokih Saronskega zaliva (Hydra – Aegina – Poros). Najprej vožnja do največjega grškega pristanišča – PIREJ. Vkrcanje na hidrogliser in vožnja do najlepših otokov v Saronskem zalivu. Obiskali boste otok Hydra, ki je prava oaza miru, zelenja in veličastnih meščanskih hiš, ki so jih v 18. in 19. stol. gradili bogati trgovci in ladjarji. Prav nič nenavadno ni, če boste srečali katero od znanih osebnosti, saj je otok njihovo priljubljeno letovišče. Kosilo na ladji. Postanek na Porosu, glavni pomorski bazi 18. stol., in Aegini. V večernih urah povratek v Atene.
Zvečer obisk tradicionalnega grškega večera v Plaki z večerjo in folklornim programom. Prenočevanje.

4. dan: ATENE – SLOVENIJA
Zajtrk. Z metrojem in peš si boste ogledali Atene, ki so od l. 1834 glavno mesto Grčije. Živahna prestolnica, ki je za OI 2004 doživela temeljito stilsko preobrazbo, vas bo očarala s svojim temperamentom, svetovljanskim in hkrati kaotičnim utripom. Najprej se boste ustavili na glavnih mestnih trgih Omonia in Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Tu je veliko kavarn, trgovin, kioskov, v središču je zgradba grškega parlamenta, kjer vsak dan poteka menjava straže. Tudi sprehod po tržnici vas ne bo pustil ravnodušne. Pestra in bogata ponudba mediteranskih začimb, oreškov, oliv, peciva, janževega žganje ouza, … vas bo zagotovo premamila in spodbudila k nakupu. Privoščili si boste tradicionalni grški sendvič – gyros in še sami ne boste vedeli, kdaj ste podlegli slovitemu grškemu »siga siga« (vse počasi in z užitkom). Monastiraki je eden izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bovšjim trgom. Na trgu Mitropoli stojita dve zelo različni cerkvi: Mala Mitropola je iz 12. stol. in je posvečena Sv. Slobodanu, Velika Mitropola pa je atenska katedrala s čudovitim mozaikom Oznanenja. Sprehod po znani nakupovalni ulici Ermou je že skoraj obvezen.
Prevoz na letališče in polet ne bližnje letališče. Transfer v Slovenijo.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
letalski prevoz iz enega izmed bližnjih evropskih letališč, letališke in varnostne pristojbine ( 120,00 €), transferji po programu, poldnevni avtobusni ogled Aten in Akropole z lokalnim vodnikom, celodnevni izlet s kosilom na Peloponez in lokalnim vodnikom (Mikene, Epidavros), vstopnine za Acropolo, Mikene, Epidavros, namestitev v hotelu 3* na bazi 2x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom in nacionalno večerjo s programom v Plaki, nezgodno zavarovanje, zavarovanje z zdravstveno asistenco Coris, organizacija in vodenje potovanja.
Min. št. udeležencev
25 oseb.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), transfer Slovenija – letališče – Slovenija, izlet po Saronskem zalivu s kosilom, storitve, ki niso vključene v ceno potovanja, zavarovanje rizika odpovedi (bolezen, smrt): 4,30% od vrednosti aranžmaja.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje