Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ALBANIJA – nova mediteranska ljubezen

Albanija
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
6
Prevoz:
Avtobus
Cena:

PROGRAM POTOVANJA
1. dan: ... – TIRANA
Zbirališče potnikov na letališču J. Pučnik Ljubljana in polet v TIRANO. Prvi vtis o albanski metropoli nas bo presenetil. Mesto je pisana mešanica otomanske, socialistične in moderne arhitekture. Najprej bomo napravili informativni avtobusni ogled, sprehodili se bomo po lepem in popolnoma obnovljenem Skenderbegovem trgu, kjer je tudi mogočen spomenik narodnemu heroju, ogledali si bomo urni stolp Sahati,  mošejo Et'hem Bey, mestno hišo, nacionalni muzej s prikazom albanske zgodovine, bivši mavzolej Enverja Hoxhe … Prosto za individualne oglede, manjši nakup,…Namestitev, večerja in prenočevanje.


2. dan: KRUJA – DRAČ
Zajtrk. Dopoldanski izlet v KRUJE, ki je rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega, ki je bil dolgoletni vodja uporov proti  Turkom. Ogledali si bomo trdnjavo  s  Skenderbegovim  muzejem in spoznali zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev.  Sprehod po starem bazarju, ki navduši vsakega obiskovalca.
Popoldne vožnja v DRAČ, najbolj znano letoviško mesto v Albaniji. Ogledali si bomo ostanke amfiteatra in bizantinskega obzidja,  Fatihovo mošejo in se sprehodili po pristaniškem mestu, ki ima poseben utrip. Namestitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: FIER – APOLLONIA – SARANDE
Po zajtrku vožnja skozi rodovitno pokrajino v Fier, ki je že nekdaj veljal kot žitarica rimskega cesarstva. Informativni avtobusni ogled mesta, nato pa ogled razvalin pomembnega pristanišča APOLLONIA, kjer se je začenjala slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni del rimskega cesarstva z vzhodnim. Da je bila nekoč Albanija dežela bunkerjev se boste tu lahko prepričali sami.
Pot bomo nadaljevali po slikoviti obalni cesti proti jugu, se povzpeli  v področje nacionalnega parka Llogara /1.027 m/, ki je z bujno vegetacijo pravi kontrast, ponuja prekrasne razglede na okoliško hribovje in večinoma še neokrnjene plaže skrajnega juga Jadranskega morja. Zvečer se bomo namestili v znanem letoviškem mestu Sarande. Namestitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: SARANDE – BUTRINT
Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali bližnji Butrint, ki se nahaja na idiličnem polotoku, povsem na jugu Albanije in v bližini grške meje. Antično najdišče se ponaša z izrednim bogastvom arheološke dediščine, predvsem iz obdobja antike. Preostanek dneva prosto za kopanje, pohajkovanje in raziskovanje mesta Sarande. Večerja in prenočevanje.

5. dan: GJIROKASTER – BERAT
Po zajtrku bomo zapustili albansko obalo. Vožnja po slikoviti pokrajini do mesteca Gjirokastra z lepimi meščanskimi hišami iz 19.stol., poleg tega je tudi  rojstni kraj Enverja Hoxhe in oporečniškega pisatelja Ismaela Kadareja. Nadaljevanje poti v Berat, ki ga imenujejo tudi mesto tisočerih oken in je pod zaščito Unesca. Mesto leži podgorskim masivom Tomorr in je v celoti muzej z izjemno stavbno dediščino.  Obiskali bomo utrdbo nad mestom in si ogledali Onufrijev muzej z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16. stol., ki nas bo popeljala v bogato tradicijo in izročilo pravoslavnega krščanstva. Področje Berata je poznano po vinski trti in izjemnih olivah. Namestitev, večerja in prenočevanje.

6. dan: BERAT – TIRANA – LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja mimo Elbasana, ki je poznan kot tranzitno mesto, tudi z nekaj težke industrije,  v Tirano. Polet letala proti Ljubljani.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3*/4* na bazi 5 x polpenzion, oglede po programu z vstopninami in lokalnim vodenjem, kjer je potrebno, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), storitve, ki niso vključene v ceno programa.
Opombe
DENAR v Albaniji: LEK (ALL); 1 €= 149,22 ALL (15.12.2014)
Hrana in pijača v Albaniji: je raznolika, dobra in poceni. Okvirne cene: pizza 400-750 lekov, špageti 300-450 lekov, burek 30-60 lekov, biftek 800 – 1000 lekov, grška solata 300 lekov, capuccino 200 lekov, turška kava 70-100 lekov,… cca cola 150 lekov, konjak 300 lekov, …
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje