Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

ZUGSPITZE (2.964 m) je najvišja nemška gora. Za vzpon na goro je potrebno več kot 10 ur vztrajne hoje. V 20 letih prejšnjega stoletja so zgradili 12 km dolgo železniško progo, ki ima 4,5 km dolg gorski tunel in vas popelje do razgledne ploščadi na ledeniku Schneeferner, naprej pa nadaljujete z gondolo na višino 2.600 m pod sam vrh gore.

Odhod avtobusa ob 3. uri zjutraj. Vožnja čez Karavanški predor, po »turski» avtocesti skozi Avstrijo in nadaljevanje na Bavarsko do priljubljenega športno turističnega središča GARMISCH – PARTENKIRCHNA.
Vstopili bomo na gorski vlak in se popeljali do razgledne ploščadi na ledeniku Schneeferner. Prestopili bomo na gondolo in se popeljali do višine 2.600 m pod sam vrh gore ZUGSPITZE. Ob lepem vremenu se ponuja čudovit razgled na okoliške vrhove, doline in jezera Bavarske, Avstrije, Švice in Italije. Sprehodili se bomo do gorske kapelice ter se okrepčali v restavraciji. Daljši postanek.
Povratek v dolino z gondolo, ki potrebuje le 10 minut, da premaga celo razdaljo in višino.
Preostanek dneva bo namenjen še ogledu in sprehodu po Garmisch-Partenkirchnu, ki mu dajeta ime in ga združujeta dve vasi in je poznan po smučarskih skokih, tekmah svetovnega pokala v alpskih disciplinah in nenazadnje je priljubljeno gorsko klimatsko letovišče.
Povratek v Slovenijo po isti poti.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine, dovolilnice in druge pristojbine po programu, vožnjo z gorsko železnico in gondolo na Zugspitze, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vedenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso vključene v ceno izleta.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje