Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ŽELEZNA CESTA EISENBERGA IN GRAZ

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na pot bomo krenili ob 6.00 uri. Vožnja do prehoda Šentilj, nadaljevanje poti mimo Graza in po krajši vožnji bomo prispeli do ŠTAJERSKE ŽELEZNE CESTE, ki je pod okriljem UNESCA. S svojimi zgodovinskimi objekti (rudniki, kovačije, muzeji) pripoveduje zgodbo o nekdaj močnem železarstvu. Ustavili se bomo v majhnem železarskem mestecu VORDERNBERG – krajši ogled  in že bomo prispeli v staro rudarsko mesto EISENERZ pod goro Eisenberg.  Sprehod po starem mestu.

Rudnik železove rude EISENBERG je omogočil gospodarski razcvet nekdanjega avstrijskega cesarstva. Nekoč so kopali pod  zemljo, v zadnjih 200 letih pa je tod dnevni kop, kar pa je močno spremenilo podobo zelene gore, ki je danes oblikovana v atraktivne zlate terase. Ogledali si jih bomo s posebnim  terenskim tovornjakom »Hauly«, ki je »največji taxi na svetu« in sprejme 64 potnikov.  Na ogledu bomo poleg številnih dogodivščin in lepega razgleda, izvedeli tudi veliko novega in zanimivega.

Nadaljevanje poti do GRAZA.  Najprej  se bomo z vzpenjačo odpeljali na grajski grič - mestni simbol SCHLOSSBERG z znamenito uro, od koder se ponuja lep razgled na mesto in okolico.

Ogledali si bomo še staro mestno jedro z glavnim trgom, Deželno hišo, katedralo,…, se sprehodili do reke Mure, kjer je od l. 2003 zgrajen »Otok na Muri« kot simbol evropske kulturne prestolnice.

V poznih popoldanskih urah povratek v Slovenijo. Naše druženje bomo zaključili še z večerjo in prijetnim druženjem.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in ostale pristojbine, ogled dnevnih kopov s Hauly-jem, vzpenjačo na Schlossberg, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
za storitve, ki niso vključene v programu.
Opombe
namesto Graza si lahko ogledate STÜBING – muzej na prostem, kjer je razstavljenih več kot 100 originalnih kmečkih hiš iz celotne Avstrije.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje