Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

VINORODNA ALZACIJA IN STRASBOURG

Francija
Datum:
13.09.2018 - 16.09.2018
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 269.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: … - NOČNA VOŽNJA
Na pot bomo krenili ob 19. uri (kraj odhoda po dogovoru).
Nočna vožnja s krajšimi vmesnimi postanki mimo Salzburga, Münchna, …

2. dan: MULHOUSE – COLMAR – ALZAŠKA VINSKA CESTA
V jutranjih urah bomo prispeli v MULHOUSE, drugo največje mesto v Alzaciji, ki privlači številne obiskovalce z odličnimi muzeji. Po krajši osvežitvi bomo obiskali AVTOMOBILSKI MUZEJ, kjer je razstavljenih preko 400 najlepših in najslavnejših avtomobilov na svetu: Rolls Royce, Bugatti, Porsche, Ferrari, Panhard & Levassor, …
Dan bo namenjen raziskovanju ene najlepših vinskih cest – ALZAŠKE VINSKE CESTE. Ogledali si bomo COLMAR – vinsko prestolnico Alzacije, z lepo ohranjenim starim mestnim središčem, predalčaste hiše z visokimi pročelji, strojarsko četrt »male Benetke«, … Pot bomo nadaljevali v biser Alzacije – RIBEAUVILLE, ki naj bi bil s svojimi tlakovanimi uličicami in tipično alzaško arhitekturo najlepše mestece na vinski cesti. Obiskali bomo vinsko klet in degustirali vrhunska alzaška vina. V SELESTATU se bomo sprehodili po starem mestnem jedru do romanske cerkve s tremi zvoniki, ki je ena najlepših romanskih stavb v tej pokrajini. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: OBERNAI – STRASBOURG
Po zajtrku si bomo ogledali vasico OBERNAI, ki je poznana po tipični alzaški arhitekturi in bogatem cvetju. Sledila bo krajša vožnja v STRASBOURG. Zunanji ogled »EVROPSKE ČETRTI« in PALAČE SVETA EVROPE. Odpravili se bomo na raziskovanje Strasbourga, se sprehodili v center mesta, do čudovite katedrale, ki je postala tudi simbol mesta in hrani enega izmed genialnih izumov 16. stol. – astronomsko uro, »LA PETITE FRANCE« – četrti, ki uživa zaščito UNESCA. Prosto za individualne oglede muzejev, pivnice Kronenburg, počitek in osvežitev. Priporočamo romantično vožnjo z ladjico po reki ILL. Pozno popoldne vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: AUGSBURG – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja mimo Stuttgarta do AUGSBURGA, prijetnega bavarskega mesta, ki mu je dala pomemben pečat renesančna arhitektura. Ogledali si bomo center mesta z mogočno mestno hišo, Augustovo fontano, stolnico, Fuggerjevo palačo, … nato pa obiskali še posebnost mesta t.i. FUGGEREI – mestno četrt, ki je bila zgrajena za reveže v 16. stol.. Družina Fugger je prispevala finančna sredstva za gradnjo 67 hišic, v katerih je bilo 167 majhnih stanovanj, naselje je imelo tudi cerkev in gostišče, obdano pa je bilo z obzidjem.
Povratek s krajšimi vmesnimi postanki v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena
OD 269,00 €/OS. - min. 45 oseb
OD 297,00 €/OS. - min. 35 oseb
OD 339,00 €/OS. - min. 25 oseb
Cena vključuje
prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3* na bazi polpenziona, oglede po programu (brez vstopnin), ogled vinske kleti z degustacijo vin, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi) 69 €, vstopnine okvirno 25 €,
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje