Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

TRANSILVANIJA in BUKAREŠTA

Romunija
Datum:
28.08.2019 - 02.09.2019
Odhod:
Celje, Ljubljana, Maribor
Število dni:
6
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 329.00 €

PROGRAM POTOVANJA:
1./2. dan /28.-29.8./: … - SZEGED – ORADEA – CLUJ NAPOCA (870 km)
Na pot bomo krenili (28.8.). ob 21. uri iz Ljubljane, 22.15 uri iz Celja, 23.00 uri iz Maribora. Vožnja čez prehod Pince, skozi Madžarsko, mimo SZOLNOKA, preko madžarsko-romunske meje do mesta ORADEA, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Tu je bila že v 9. stol. ustanovljena prva romanska kneževina. Ogledali si bomo baročno katedralo iz 18. stol., ki je tudi največja baročna cerkev v Romuniji in je zgrajena iz dragocenega marmorja.
Nadaljevanje vožnje po Transilvaniji, v CLUJ NAPOCO, nekdanjo prestolnico Transilvanije, ki je pomembno kulturno središče Romunije, znano univerzitetno mesto in rojstni kraj madžarskega kralja Matije Korvina (kralj Matjaž). Avtobusni ogled mesta in gotske cerkve sv. Mihaela ter spomenika vitezu Mihaelu, ki je l. 1600 združil Moldavijo, Transilvanijo in Vlaško v enotno državo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan /30.8./: CLUJ NAPOCA – SIGHISOARA – BRAN – BRASOV POIANA (285 km)
Zajtrk. Krajši postanek bomo naredili v Targu Mures, ki ga imenujejo tudi »mesto vrtnic«, v prevodu pa pomeni »tržnica na reki Mures«. Sprehod po trgu, ki ga obkrožajo številne restavracije, cerkve in kulturni spomeniki. Ogled zunanjosti Palače kulture in njene značilne arhitekture, pravoslavne in katoliške cerkve.
Prihod v SIGHISOARO, ki velja za najlepše ohranjeno srednjeveško mesto v Romuniji, hkrati je znano kot rojstni kraj GROFA DRAKULE. Ogled mestnih znamenitosti, ulic s skrivnostnimi hišami (med njimi je tudi hiša Vlada Tepeša), zvonika z uro, cerkve dominikanskega samostana, katedrale ter obzidja z obrambnimi stolpi nad katerimi stoji mogočen grad. Nadaljevanje potovanja proti gradu BRAN, kjer je delček svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se bomo skozi temačne in srhljive sobane, polne skrivnostnega pohištva, ki vas nehote postavijo v drugo dimenzijo.
Vožnja v živahno turistično središče BRASOV POIANA. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan /31.8./: BRASOV – SINAIA – BUKAREŠTA (200 km)
Po zajtrku krajša vožnja v BRASOV, ki je prijetno srednjeveško mesto z znamenito Črno cerkvijo, ki je sploh največji gotski kompleks v vzhodni Evropi, z ostanki Citadele in Mestno hišo iz 18. stol.. Postanek za ogled.
Nadaljevanje poti proti »biseru Karpatov« – SINAII. Ogled palače PELES, nekdanje kraljeve rezidence, ki velja zaradi čudovite arhitekture za eno najlepših palač na svetu. Zgrajena je v renesančnem slogu, krasijo jo rezbarske umetnine, keramika, tapiserije ter bogato pohištvo.
Popoldne vožnja v prestolnico Romunije BUKAREŠTO, ki leži sredi Vlaške nižine. To je mesto širokih bulevarjev, slavoloka zmage, monumentalnih poslopij iz daljne in bližnje preteklosti. Bukarešta si je v začetku 20. stoletja za zgled postavila Pariz, zato tudi drugo ime – »Pariz Balkana«. Bombardiranje med drugo vojno in kasneje Ceausescuov režim so uničili mnogo od stare slave. Ogled kulturno zgodovinskih spomenikov romunske metropole: slavolok zmage, trg revolucije, stari dvor princev z dvorno cerkvijo, cerkev Stavropoleos, karavanseraj Hanul Lui-Manuc, …
Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan /1.9./: BUKAREŠTA – SIBIU (270 km)
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno ogledu palače parlamenta, ki je za ameriškim Pentagonom druga največja stavba na svetu.
Vožnja v SIBIU, nekdaj najbogatejše mesto Transilvanije, danes pa je poznan kot muzej domače obrti. Tu še vedno živi močna nemška manjšina. Videli bomo katoliško katedralo, evangeličansko cerkev, staro obzidje,… Namestitev, večerja in prenočevanje.  

6. dan /2.9./: SIBIU – ALBA IULIA – HUNEDOARA – SLOVENIJA (995 km)
Po zajtrku vožnja do kraja Alba Iulia. Ogledali si bomo staro mestno središče zgrajeno v obliki zvezde.
Nadaljevanje do Hunedoare, kjer si bomo ogledali znameniti grad družine Korvin.
Vožnja mimo Timisoare in po najhitrejši poti v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena
329 €/OS. – min. 45 OSEB
369 €/OS. – min. 35 OSEB
439 €/OS. – min. 25 OSEB
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3* (nacionalne kategorije) na osnovi polpenziona, oglede po programu (brez vstopnin), lokalno vodenje po programu, nezgodno zavarovanje, organizacijo in slovensko vodenje potovanja.
Min. št. udeležencev
25 potnikov.
Doplačila po želji
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi) - 89,00 €, vstopnine (na poti) – okvirno 30 €, nacionalna večerja s folklornim programom – okvirno 29 €, storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
v programu so določene tri cene aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po višji ceni, z njo nepreklicno soglaša in ne more odstopiti od pogodbe, če so podani pogoji za višjo ceno.
Če se bo za potovanje prijavilo večje število potnikov, bodo potniki obveščeni o spremenjenih pogojih 14 dni pred odhodom in takrat poravnajo preostali znižan znesek!
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje