Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

SARAJEVO - MOSTAR - SPLIT - SLAPOVI KRKE

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … - SARAJEVO
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do slovensko hrvaške meje in po opravljenih formalnostih nadaljevanje poti s krajšimi vmesnimi postanki do JAJCA  – mesta, ki predstavlja celovit kulturno-zgodovinski spomenik z ostanki tipične bosanske, turške in kasneje še avstro ogrske arhitekture, v polpretekli zgodovini pa je zaslovelo zaradi 2. zasedanja AVNOJ-a. Ogled starega srednjeveškega obzidja, citadele, starega dela gradu  z Medvjed-kulo, Sahat-kulo, stolp sv. Luka, slapove v Jajcu, … Daljši postanek za ogled.

Vožnja v  TRAVNIK, ki ga imenujejo tudi evropski Istanbul iz Otomanskega cesarstva. Kratek ogled  mesta in hiše Iva Andriča (l. 1961 Nobelov nagrajenec za književnost). Postanek za kavo pri »plavi vodi«.

Vožnja do SARAJEVA, namestitev v hotelu, večerja. Po večerji se bomo prepustili utripu sarajlijskega večera. Prenočevanje.
 

2. dan: SARAJEVO - DOLINA NERETVE – MOSTAR – NEUM
Po zajtrku  bo sledil poldnevni ogled (z lokalnim vodnikom) tega zgodovinskega mesta, ki sodi med najstarejše na Balkanu. V številnih kulturno-zgodovinskih spomenikih in samem mestnem utripu se kažejo kulture Vzhoda in Zahoda. Sprehodili se bomo po sloviti BAŠČARŠIJI z džamijo, ogledali si bomo Begovo džamijo, katedralo, Principov most, mestno hišo, …

Popoldne  vožnja po dolini reke NERETVE, ki je imela v zgodovini zelo pomembno vlogo, mimo mest kot so Konjic in Jablanica do zgodovinskega MOSTARJA. Mesto je znano po številnih zgradbah še iz turških časov ter starim kamnitim mostom (iz l. 1566), ki pa so ga med zadnjo vojno porušili (novembra 1993). Kljub temu, da se danes mesto z mednarodno pomočjo in zaščito UNESC-a zelo intenzivno obnavlja, je mesto še vedno zelo lepo in vredno ogleda. Na poti do NEUMA nas bo navduševala lepa in rodovitna dolina reke Neretve. Nastanitev v hotelu v Neumu, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: NEUM – dolina NERETVE
Zajtrk in večerja v hotelu. Dan bo namenjen užitkom na plaži. Priporočamo izlet »z ladjico po delti reke Neretve«. Ob dobrodošlici se bomo s »trupicami« podali v odkrivanje kanalov in rokavov Neretve, njenih zamočvirjenih predelov, kakor tudi bogate flore in favne. Druženje bo popestrila prijetna glasba, prijazni gostitelji pa nam bodo pripravili dobro kosilo.


4. dan: SPLIT – TROGIR – SLAPOVI KRKE - …
Zajtrk in vožnja po Jadranski obali do SPLITA. Krajši postanek za ogled mesta z Dioklecianovo palačo in cerkvijo, nato nadaljevanje poti mimo Trogirja, Šibenika … po želji še ogled nacionalnega parka KRKA in njihovih slapov … V popoldanskih urah povratek v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, hotelsko namestitev na bazi polpenziona (sobe 1/3 in 1/4), oglede po programu (brez vstopnin), lokalno vodenje v Sarajevu in Mostarju, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
priporočamo podaljšanje potovanja z 1. dan z bivanjem v NEUMU (možnost celodnevnega izleta v Dubrovnik, ali ogled Stona, kopanje v Neumu…).
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje