Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

SALZBURG IN RUDNIK SOLI V HALLEINU

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na izlet bomo krenili z udobnim turističnim avtobusom ob 5.00 uri (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja po Avstrijski Koroški in po »turski avtocesti« s krajšimi vmesnimi postanki do znanega keltskega mesta HALLEIN. Daljši ogled solnih rudnikov, ki ne bo samo poučen ampak tudi nadvse zanimiv in zabaven. V zaščitnih rudarskih oblačilih se bomo z rudarskim vozom spustili globoko pod zemljo in po lesenih toboganih vse do slanega podzemnega jezera.

Sledila bo krajša vožnja do Mozartovega mesta – SALZBURG. Sprehod po mestu in ogled njegovih znamenitosti: baročne katedrale, Petrove cerkve z znamenitim pokopališčem, Mozartovega trga, starega dela mesta z Mozartovo rojstno hišo, festivalno dvorano, žitno ulico …

Po želji se bomo popeljali z zobato železnico (doplačilo) še na VISOKI SALZBURG – trdnjavo od koder se ponuja čudovit razgled na mesto in okolico.

V Slovenijo se bomo vračali v poznih popoldanskih urah, s prihodom domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom na opisani relaciji, cestnine, dovolilnice, tunelnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za rudnik soli, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Opombe
(možnost spremembe programa): vožnja do bližnjega HELLBRUNNA. Dvorec HELLBRUNN, ki je bil zgrajen v začetku 17. stoletja se je v 400 letih le malo spremenil. Bil je namenjen predvsem zabavi in razvedrilu. Poleg razkošnih soban z bogato opremo, ga obkrožajo še lepi parki in vrtovi, nadvse zanimiv in poln presenečenj je t.i. »wasserspiele«. Po želji pa bomo obisklali tudi živalski vrt, kjer je preko 140 različnih vrst iz celega sveta.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje