Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

PTUJSKA GORA - PTUJ - TROPSKI VRT

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na pot bomo krenili v jutranjih urah (kraj odhoda po dogovoru). Vožnja mimo Slovenskih Konjic  do PTUJSKE GORE, iz katere se ponuja čudovit razgled po Ptujskem polju in prostranih Goricah. Ogled cerkve Matere božje, ki je naš najcelovitejši spomenik gotske arhitekture in znani Marijin oltar. Daljši postanek za ogled.

Sledila bo vožnja do PTUJA, ki je najstarejše dokumentirano mesto na slovenskem. Ves osrednji, starejši del Ptuja je spomeniško zavarovan, velik pomen pa ima gojenje vinske trte z dvatisočletno tradicijo in kletarjenje, ki sega že v 13. stoletje.

Na Grajskem griču si bomo s strokovnim vodnikom ogledali PTUJSKI GRAD, ki se nam danes kaže v podobi, kakršno so izoblikovala stoletja prezidav in dozidav. Krasijo ga bogata oprema, številne zbirke in tapiserije,…..

Pot nas bo vodila po Ptujskem polju, mimo Ormoža v Prlekijo, kjer  bomo najprej obiskali stari mlin na Muri  - BABIČEV MLIN (možnost nakupa izdelkov) ter nadaljevali pot proti Dobrovniku, kjer so danosti prekmurske narave obogatili s koščkom barvite tropske divjine – TROPSKIM VRTOM. Poleg orhidej so tu na ogled še številne zanimive tropske in subtropske rastline. Ogledali si bomo TROPSKI VRT s strokovno razlago. Možnost nakupa.

Dan se bo nagibal v večer, mi pa bomo naše druženje zaključili še z večerjo, kjer bo priložnost za prijetno druženje. Povratek domov v večernih urah, odvisno od razpoloženja.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, oglede in vstopnine po programu (Ptujska gora, Ptujski grad, Babičev mlin, Tropski vrt), večerja, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje