Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

Premium: DRAGULJI SEVERNEGA JADRANA

Hrvaška
Datum:
16.07.2022
Odhod:
Split
Število dni:
8
Prevoz:
Ladja
Cena:
od 1600.00 €

1. dan: SPLIT – PRIMOŠTEN (večerja)
Po vkrcanju in namestitvi v kabinah bo predvidoma ob 14. uri ladja izplula iz pristanišča v Splitu, proti Primoštenu. Na krovu vas bo pričakala pijača dobrodošlice, med plovbo pa boste lahko občudovali čudovito naravo in nedotaknjene zalive. V enem izmed njih bo tudi postanek za popoldansko kopanje.
Primošten je slikovito mestece med Šibenikom in Trogirjem, obdan s sedmimi manjšimi otočki in odlično izhodišče za raziskovanje okolice. Poleg čudovite narave vas bo navdušila tudi odlična kulinarika in lokalna vina.
Večerja in prenočevanje.

2. dan: PRIMOŠTEN – TELAŠĆICA – SALI (zajtrk, kosilo in večerja)
Po zajtrku bo sledila vožnja na Dugi otok, kjer bo nekaj časa namenjenega za dopoldansko kopanje. Sledil bo ogled parka Telaščica, ki je bil zaradi svoje bogate flore in favne razglašen za nacionalni park že leta 1988. Prosti čas bo namenjen raziskovanju čudovitih pečin, jezera in dih jemajočih razgledov.
Po kosilu bo sledila vožnja v Sali, kjer bo popoldan namenjen obisku nasadov oljk in degustaciji priznanega oljčnega olja (vključeno v ceno).
Večerja in prenočevanje.

3. dan: SALI – MALI LOŠINJ (zajtrk in kosilo)
Jutro bo namenjeno zajtrku in sproščujočemu skoku v morje, potem pa bo pot že vodila proti Lošinju, otoku sonca. Borovci, divje rastline, zelišča, blagodejna klima, skriti zalivi in mediteranski utrip navdušijo še tako zahtevnega gosta. Pridružite se vodenemu ogledu mesta in muzeja Apoxyomens, ki je posvečen antični bronasti skulpturi atleta, ki so jo našli nedaleč stran v morju. Vreden ogleda je tudi Veli Lošinj.

4. dan: MALI LOŠINJ – ZADAR (zajtrk in kosilo)
Po zajtrku bo sledila vožnja mimo otoka Pag proti Zadru. Vabimo vas, da se pridružite vodenemu ogledu mesta, ki ima bogato kulturno dediščino. Obiskali boste rimski forum iz 1. stoletja, cerkev svetega Donata iz 9. stoletja, mestno obzidje, številne palače in vile, kjer so domovali mestni veljaki. Nikakor ne smete zamuditi slovitih vodnih orgel, ki so edinstvene na svetu, saj jih »poganja« plimovanje morja. V številnih restavracijah lahko poizkusite lokalne kulinarične specialitete in odlično vino.

5. dan: ZADAR – NP KRKA – ŠIBENIK (zajtrk in kapitanova večerja)
Ob zajtrku boste na poti proti Skradinu občudovali čudovito naravo in kristalno čisto morje. V Skradinu boste obiskali vinarno, kjer vam bodo ob degustaciji priznanih vin predstavili svojo zgodovino in vina. Sledil bo sprehod po nacionalnem parku Krka, bogatem s kar 17 slapovi, katerih največji je širok 100 m.
Popoldan bo sledil prihod v Šibenik, mesto v samem središču hrvaškega dela jadranske obale. Z vodnikom si lahko ogledate čudovit star del mesta in dih jemajočo katedralo svetega Jakoba, ki jo je UNESCO uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine.
Zvečer bo sledila kapitanova večerja z živo glasbo.

6. dan: ŠIBENIK – VIS (zajtrk in kosilo)
Zgodaj zjutraj plovba na otok Vis, ki je veljal za strateško točko Jugoslovanske vojne mornarice, vrsto let pa je bil tudi popolnoma zaprt za obiskovalce. Posledica temu je čudovito ohranjena naravna in kulturna dediščina otoka. Mesto Vis je bilo zgrajeno na obrobju antičnega mesta Issa, ki velja za prvo urbano središče Hrvaške. Po kosilu na krovu boste imeli prosto za samostojne oglede in kopanje v kristalno čistem morju. Priporočamo obisk lokalnih vinskih kleti, ogled ostankov rimskega termalnega kopališča, mestnega muzeja, itd..

7. dan: VIS – BIŠEVO (MODRA ŠPILJA) – SPLIT (zajtrk in kosilo)
Po zajtrku bo sledila vožnja na bližnji otok Biševo, kjer boste lahko obiskali slovito Modro špiljo, jamo, ki s svojo srebrno-modro svetlobo jemlje dih in velja za pravo čudo sveta (vstopnina pribl. 15 €/osebo, obisk je možen glede na vremenske pogoje in plimo/oseko).
Po kosilu boste pot nadaljevali proti Splitu, drugem največjem mestu na Hrvaškem in mestu kjer se prepleta zgodovina in moderen mestni utrip. Mesto se je začelo razvijati okrog 1700 let stare Dioklecianove palače, ki je še vedno središče mestnega vrveža, na t.i. rivi pa navdušujejo številne restavracije, kavarne, trgovine in galerije.

8. dan: SPLIT (zajtrk)
Po zajtrku bo sledilo izkrcanje in slovo v upanju, da se še kdaj srečamo.

Namestitev
Hotel

LADJA DELUXE SUPERIOR: najnovejša ladja sodi med najboljše na Jadranu. Na svojih 47 metrih dolžine vas bo navdušila z elegantno opremo in teraso za sončenje (ležalniki), kjer se nahaja tudi luksuzni jacuzzi.
Kabine (15-20 m2): zakonska postelja ali dve ločeni ležišči, klima, kopalnica (prha, WC, sušilec za lase, kopalni plašči in copati), LCD TV, sef. Kabine se lahko nahajajo na palubi ali pod palubo.

Cena
Kabine na palubi: 1900,00 €/os.
Kabine pod palubo: 1600,00 €/os.
Cena vključuje
transfer letališče Split – pristanišče – letališče Split, 7-dnevno križarjenje po programu, pijačo dobrodošlice, samopostrežni zajtrk, kosilo (3-hodni meni, samopostrežni bar s solatami in siri), kapitanovo večerjo z živo glasbo, voda, kava in čaj skozi ves dan, degustacija olivnega olja in vina (po programu), voden ogled Malega Lošinja, Zadra, Splita in Šibenika, vstopnino v muzej Apoxyomenos, NP Telaščica, NP Krka, pristaniške takse in ostale pristojbine, brezplačen WiFi.
Popusti
otrok do 10. leta na dod. ležišču -30% POPUST, odrasla oseba na dod. ležišču -30% POPUST (po predhodni potrditvi).
Doplačila po želji
enoposteljna kabina 50%.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

COVID-19 brez skrbi

V primeru, uradnih ukrepov (uvedba epidemije, zaprtje meje, obvezna splošna karantena, ipd.), ki bi jih sprejela katera od vlad Republike Slovenije ali Hrvaške in bi vam onemogočali odhod na oddih, se vaša rezervacija nemudoma brezplačno odpove. V kolikor bi prišlo do uvedbe enega izmed ukrepov v času vašega bivanja, boste lahko resort predčasno zapustili, za neizkoriščen del oddiha pa boste prejeli povračilo.

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje