Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

PREDBOŽIČNI GRAZ IN ČOKOLADA ZOTTER

Datum:
15.12.2018
Odhod:
Ljubljana, Celje, Maribor
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 44.00 €

PROGRAM IZLETA:
Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 5.45 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 7.30 uri v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 8.00 uri še v Mariboru (pred TC City). Vožnja preko Šentilja po slikoviti gričevnati »vulkanski« pokrajini, v smeri Badgleichenberga. V bližini Riegersburga obisk čokoladnice ZOTTER. S raznovrstnimi kombinacijami kakava, sladkorja, kave, banan, začimb in naravnih dodatkov so ustvarili več kot 400 božanskih okusov. Prikaz postopka umetnosti proizvodnje čokolade, ogled filma, seznanitev z recepti in možnost nakupa. Nato še čas za ogled njihovega živalskega vrta. Sledi obisk prestolnice avstrijske Štajerske – GRADCA. Staro mestno jedro z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, ki je pod zaščito UNESCA, skriva marsikatero skrivnost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih bomo začeli na HAUPTPLATZU z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb.  Že vrsto let zapored so na dvorišču deželne hiše na ogled »LEDENE JASLICE«, za izdelavo katerih porabijo kar 50 ton ledu. Po želji se bomo povzpeli še na Schlosberg do URNEGA STOLPA, ki je simbol mesta in se mogočen dviguje nad starim mestom. Mesto pa ni samo ‘staro’. Leto 2003 ga je zaznamovalo s številnimi novimi ‘futurističnimi’ stavbami. Ena od teh je tudi t.i. MURINSEL – most-restavracija, ki povezuje desni in levi breg reke Mure. Prosti čas nam bo ponudil priložnost, da kakšno skrivnost praznično okrašenega mestnega jedra odkrijemo tudi sami. Prav gotovo bomo obiskali  tudi bogato založene stojnice na številnih prizoriščih predbožičnega sejma. Ob dogovorjeni uri povratek proti Sloveniji in domu.

Cena
44 €/OS. – odhod iz Celja, Sl. Bistrice, Maribora
52 €/OS. – odhod iz Ljubljane
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom na opisani relaciji, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, vstopnina v čokoladnico Zotter (vključen slovenski audiovodnik, ogled filma, neomejena pokušnja ter ogled živalskega vrta), slovensko vodenje in organizacijo.
Popusti
otroka do 12. leta z dvema odraslima osebama -25% POPUST.
Doplačila po želji
vzpon na Schlossberg (zobata žel./dvigalo) pribl. 3,50 €/os..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Akcije
ZAGOTOVLJEN ODHOD: 15.12.2018

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje