Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

POTEPANJE PO AZURNI OBALI

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … - NOČNA VOŽNJA
Na pot bomo krenili ob 21. uri. Vožnja na mejni prehod Fernetiči in nadaljevanje poti z nočno vožnjo in s krajšimi vmesnimi postanki preko Padske nižine, do Ligurskih Apeninov …


2. dan: MONACO – MONTE CARLO – EZE – NICA
Prihod na Azurno obalo v jutranjih urah. Prvi daljši postanek bo v kneževini MONACO. Sprehod do knežje palače Grimaldijevih, mimo  monaške katedrale do Oceanografskega muzeja  in nato še skok do mondenega MONTE CARLA s slovito igralnico. Potovanje bomo nadaljevali po slikoviti panoramski cesti do hribovite vasice EZE, vklesane v pečino 427 m nad morjem. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah, pokukali v številne nenavadne ateljeje, umetniške studie in butike. Občudovali bomo lahko prekrasen razgled, ki seže v svežih jutrih celo do Korzike. Sledi ogled parfumerije. Tu bomo izvedeli za marsikatero skrivnost tradicionalnega načina izdelave slavnih francoskih parfumov ter mil. Možnost nakupa izdelkov. Nadaljevanje vožnje do NICE. Namestitev v hotelu in prosto za osvežitev in počitek. Večerja in prenočevanje.


3. dan: NICA – ANTIBES – CANNES – VALLAURIES – NICA
Zajtrk in nato vožnja do letoviškega mesteca ANTIBES. Ogled PICASSOJEVEGA MUZEJA in njegovega delovnega studia. Nadaljevanje vožnje do »perle« Azurne obale – festivalnega mesta CANNES. Sprehod skozi mesto, ki je svetovni sloves pridobil po filmskih festivalih, luksuznih jahtah, filmskih zvezdah in prestižnih hotelih. Prosto za nakupe spominkov in kosilo. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do vasice VALLAURIS, francoskega centra keramike svetovnega slovesa. Možnost ogleda Picassove enkratne  kompozicije »Vojna in mir«. V večernih urah povratek v hotel, večerja in prenočevanje oziroma sprehod po Angleški promenadi in odprti tržnici z odličnimi kavarnami in restavracijami.


4. dan: AZURNA OBALA – SAN REMO – SLOVENIJA
Po zajtrku bomo krenili na pot proti domu. Naš prvi daljši postanek bo v znanem letoviškem mestu SAN REMO, ki je znan po številnih festivalih, borzi cvetja… Pot bomo nadaljevali po severno italijanskih avtocestah do VERONE. Krajši postanek za ogled »Julijinega mesta«: trg BRA, stara arena, zelenjavni trg, Julijina rojstna hiša z znamenitim balkonom, Dantejev spomenik, grobnoca Scaligherijev …

V Slovenijo se bomo vrnili skozi mejni prehod Fernetiči, s prihodom domov v poznih nočnih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom, cestnine in druge pristojbine, namestitev na bazi polpenziona (sobe 3- in večposteljne TWC), zunanji ogledi po programu, ogled parfumerije, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba, vstopnine, storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje