Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

Španija in Portugalska
Datum:
12.05.2020 - 24.05.2020
Odhod:
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Število dni:
13
Prevoz:
Avtobus
Cena:
od 1190.00 €

1. dan: SLOVENIJA - …
Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri in pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje poti mimo Verone, Brescie in Genove. Nočna vožnja.

2. dan: … - CARCASSONNE
Vožnja mimo Azurne obale in skozi Provanso proti pokrajini Languedoc. Prihod v Carcassonne. Ogled srednjeveškega dela mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Po ogledu namestitev v hotelu v bližini, počitek in nočitev.

3. dan: LURD – SAN SEBASTIAN
Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa pod Pireneje. Prihod v romarsko središče Lurd. Ogled osrednjih cerkva in obisk hiše sv. Bernardke, nato mimo mesta Bayonne proti zahodu. Prestop meje s Španijo in postanek v letoviškem mestu San Sebastian v pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Nočitev v hotelu.

4. dan: BURGOS – SANTIAGO DI COMPOSTELLA
Zajtrk v hotelu. Dopoldanski ogled El Cidovega mesta Burgos. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla - Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z »Jakobovo potjo«, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče Santiago di Compostella. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: BRAGA - PORTO
Po zajtrku ogled starega dela mesta, predvsem pa znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba. Nadaljevanje poti proti Portugalski. Prestop meje in popoldanski prihod v mesto Braga. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Proti večeru prihod v Porto, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.   

6. dan: PORTO
Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, znamenita borza »Bolsa«, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za osvežitev in sprehod skozi živahni predel Ribeira ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: COIMBRA – FATIMA – BATALHA – LIZBONA
Po zajtrku odhod iz Porta mimo Aveira proti jugu. Postanek v mestu Coimbra za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in opoldanski prihod v romarsko Fatimo. Po ogledu osrednjega trga in cerkve, naprej v Batalho in ogled znamenitega samostana. Sledi postanek v vasici Obidos z značilno arhitekturo. Proti večeru prihod v Lizbono, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

8. dan: LIZBONA
Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega Belema in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi – fadom. Nočitev v hotelu.

9. dan: SINTRA – CABO DA ROCA – ESTORIL
Zajtrk. Odhod v Sintro, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – Cabo da Roca. Opoldanski postanek v letoviškem Estorilu. Vrnitev v Lizbono z možnostjo zadnjih nakupov oz. večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.

10. dan: MADRID
Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Vožnja vzhodno mimo Evore, prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla-La Mancha ter kasnejši popoldanski prihod v Madrid. Panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

11. dan: ZARAGOZA - …
Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico Zaragozo. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja, Plaza Espana... Vožnja proti Kataloniji, mimo Leride ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

12. dan: BARCELONA
Zajtrk in panoramski ogled Barcelone: avenija Diagonal, Sagrada Familia, Montjuich, Rambla. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan–Montpellier–Arles in večerni prihod v bližino Azurne obale.
Nastanitev v hotelu in nočitev.

13. dan: … - SLOVENIJA
Zajtrk v hotelu. Avtobusna vožnja preko Italije na relaciji Genova–Verona–Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Cena
1.190 €/OS. – min. 35 oseb
1.290 €/OS. – min. 25 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in parkirnine, 9x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (1/2 TWC; Španija in Portugalska), 2x nočitev z zajtrkom v hotelih 2*/3* (1/2 TWC; Francija), 6x večerja po programu, vstopnina v katedralo v Burgosu, Bolsa, degustacija porta, vstopnina za samostan Batalha, belemski stol in grad Sao Jorge, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.
Doplačila po želji
enoposteljna soba 220 €, tradicionalna večerja s portugalsko poulično pesmijo fado in folkloro (vključena pijača in transfer) pribl. 50 €.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje