Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

ORLOVO GNEZDO - BERCHTESGADEN - KRALJEVO JEZERO

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa ob 4. uri. Vožnja skozi Karavanški predor in s krajšimi vmesnimi postanki po »turski avtocesti« mimo Salzburga na Bavarsko. Vožnja do Obersalzberga, kjer bomo presedli na lokalne avtobuse. Podali se bomo po slikoviti, v žive skale vsekani panoramski alpski cesti na Hitlerjevo ORLOVO GNEZDO, kamor sta zahajala z Evo Braun ter vse takratne znane politične osebnosti. Z razgledne ploščadi (1.834 m) se ponuja čudovit razgled na Salzburške in Bavarske Alpe ter jezera. Daljši postanek.

Popoldne se bomo spustili v najlepšo bavarsko pokrajino, do BERCHTESGADNAki je poznan po solnih rudnikih. Tod so to vsestransko pomembno surovino, začimbo, … začeli pridobivati že zelo zgodaj. Preoblečeni v rudarska zaščitna oblačila se bomo spustili v rov, globoko pod zemljo. Spoznali bomo način rudarskega dela in pridobivanja soli, nato pa se bomo po lesenih toboganih spustili vse do podzemnega slanega jezera. Po dobrih dveh urah podzemnega življenja se bomo vrnili »na svetlo«.

Krajša vožnja do KRALJEVEGA JEZERA ter postanek za ogled in sprehod po čudovitem naravnem okolju. V Slovenijo se bomo vračali po isti poti. Prihod domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom , cestnine, tunelnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za Orlovo gnezdo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
vstopnina za rudnik v Berchtesgadn, storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje