Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

OD DUNAJA DO BUDIMPEŠTE

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
3
Prevoz:
AvtobusLadja
Cena:

1. dan: … – DUNAJ
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili proti Dunaju. Vožnja do mejnega prehoda Šentilj in nadaljevanje poti mimo Graza do DUNAJA. Po prihodu si bomo najprej ogledali znamenite in razkošne palače na RINGU: opera, parlament, mestna hiša, votivna cerkev, gledališče, borza, ... nato pa skozi HOFBURG, po GRABNU mimo kužnega znamenja do ŠTEFANOVE CERKVE, se sprehodili po Koroški cesti do CESARSKE GROBNICE (138 sarkofagov) … Odpeljali se bomo tudi do »malo odštekanih« zgradb arhitekta Hundertwasserja, ki je znan po svojem nenavadnem stilu. Po želji še obisk letne rezidence SCHÖNBRUNN, ki ga krasijo prekrasne sobane, parki in vrtovi.

Pozno popoldne vožnja v hotel, namestitev in večerja, obisk zabaviščnega parka PRATER.


2. dan: DUNAJ – BUDIMPEŠTA
Zgodnji zajtrk. Vožnja do pristanišča na DONAVI in vkrcanje na ladjo. Plovba mimo BRATISLAVE, ESZTERGONA in zgodovinskega VIŠEGRADA do središča BUDIMPEŠTE. Med plovbo boste lahko opazovali bregove reke, številne ladje ter veliko hidroelektrarno na Slovaškem, kjer se bo ladja ustavila. Del struge je zaradi hidroelektrarne dvignjen, zato se ladje v posebnih dokih spustijo slabih 20 metrov in nato nadaljujejo pot.

BUDIMPEŠTI bo čakal avtobus in napravili bomo krajši informativni ogled mesta, njegovih znamenitosti v stari Budi in Pešti, številnih mostov na Donavi… Vožnja do hotela, večerja (po želji in za doplačilo večerja v Čardi), nato pa ogled mesta v lučeh. Prenočevanje oz. obisk discoteke.


3. dan: BUDIMPEŠTA – BLATNO JEZERO

Zajtrk v hotelu in nato ogled mestnih znamenitosti: parlament, Štefanova cerkev, Trg herojev, NEP stadion, Citadela, od koder se ponuja čudovit razgled na nasproti ležečo Pešto,  ogledali si bomo grajski grič, Matjaževo cerkev, ribiško trdnjavo …

Popoldne vožnja proti BLATNEMU JEZERU ter postanek v slikoviti vasici TIHANY, ki leži ob bolj razgibani severni obali. Z griča, kjer stoji cerkev, je čudovit razgled po jezeru. V Slovenijo se bomo vračali skozi mejni prehod Dolga vas, s prihodom domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
prevoz z modernim turističnim avtobusom, namestitev na bazi polpenziona (2x), oglede po programu /brez vstopnin/, vožnjo z ladjo po Donavi, cestnine in druge pristojbine, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje