Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

NOVA TERRA MYSTICA

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa ob 7.00 uri. Vožnja skozi Karavanški predor do BAD BLEIBERGA, kjer bomo obiskali skupno 1.300 km dolg sistem rovov bivšega rudnika svinca in cinka. Rudnik ima stalno temperaturo 9 stopinj C in nadvse zdrave klimatske pogoje.

V rudnik se bomo spustili po knapovski drsalnici, ki je dolga 60 m – seveda oblečeni v rudarska zaščitna oblačila. Pot po rudniku nas bo vodila od postaje do postaje, kjer se nam razodenejo skrivnosti matere zemlje, prikažejo razne figure iz gline. Za konec sprehoda po rudniku pa se bomo popeljali še z jamsko železnico. Obiskali bomo tudi RUDARSKI MUZEJ, ki nudi pregled stoletne zgodovine rudarstva, iz »žepnih prihrankov« pa si kupili še kakšen suvenir.

Polni nepozabnih vtisov se bomo podali ob obali VRBSKEGA JEZERA ter napravili postanek v MINIMUNDUSU. Ogledali si bomo v miniaturi (1:25) vse pomembnejše svetovne zgradbe in arhitekturne dosežke, ki prestavljajo »svet v malem«.

Krajši postanek bo namenjen še ogledu Gosposvetskega polja, predvsem pa cerkve GOSPE SVETE, ki je eden najpomembnejših umetnostnih spomenikov tega področja. V bližini še postanek za ogled VOJVODSKEGA PRESTOLA, kjer so ustoličevali koroške vojvode.

Mogočen grad »HOCHOSTERWITZ« si bomo ogledali kar iz avtobusa in se v poznih popoldanskih urah vračali v Slovenijo. Po želji bomo naše druženje zaključili še z večerjo ali pizzo in prijetno zabavo. Prihod domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za rudnik svinca in za ogled MINIMUNDUSA, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje