Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA

Datum:
23.06.2019 - 25.06.2019
Odhod:
Maribor, Celje, Ljubljana
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
255.00 €

Na znani turistični poti v Nemčiji, ki povezuje Würzburg in Augsburg, je 26 mest, mestec in trgov, vasi in gradov, ki so obnovljeni in tako vzorno urejeni, da dobi obiskovalec nehote občutek, da se je tukaj čas že zdavnaj ustavil. Idilična pokrajina s slikovitimi dolinami, številnimi vinogradi ter z neskončnimi travniki in polji, ki jih dopolnjujejo skrivnostni gradovi, je dajala navdih številnim umetnikom romantike, zato so to pot upravičeno poimenovali ROMANTIČNA CESTA.

1. dan: SLOVENIJA – WÜRZBURG
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 04.00. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in vožnja mimo Gradca po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Vstop v Nemčijo in nadaljevanje mimo Passaua in Regensburga do Würzburga ob reki Maini. Univerzitetno mesto, obdano z vinogradi, je znano predvsem po baročni palači Residenz in mogočni trdnjavi Marienberg. Ogled mestnega jedra in notranji ogled palače Residenz. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: ROTHENBURG – DINKELSBÜHL – NÖRDLINGEN
Po zajtrku vožnja do slikovitega Rothenburga. Srednjeveško mesto skriva slikovita pročelja in kaže številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo stolpi in več kot 40 vodnjakov. Ogled mesta: mestna hiša, pivnica iz 15. stoletja z umetniško uro, špitalska cerkev, kjer je služboval Primož Trubar, o čemer priča spominska plošča. Vožnja do mesta Dinkelsbühl, ki je ohranil podobo izpred 300 let: mestno obzidje, znotraj njega pa stare, tesno skupaj stisnjene hišice. Še ogled Nördlingena, mesta z mogočnim obzidjem. Poleg značilne srednjeveške strukture se nahaja na območju, kamor je pred več milijoni let padel meteorit. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: AUGSBURG – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v Augsburg, eno najbogatejših mest v renesančni Evropi. Ogled mestnega jedra: mestna hiša, Avgustov vodnjak, Maksimilijanova cesta s številnimi lepimi stavbami, stolnico, palača Schätzler, obisk Fuggerei (prvo socialno naselje v Nemčiji) … Sledi vrnitev mimo Münchna, Salzburga in Beljaka in preko tunela Karavanke v Slovenijo. Pozen večerni prihod v Ljubljano, Celje, Slov. Bistrico in Maribor.

Cena
255 €/OS. – min. 40 oseb
285 €/OS. – min. 30 oseb
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom na opisani relaciji, 2x polpenzion v hotelu 3* (sobe 1/2 TWC), vse oglede po programu, vstopnino za palačo Residenz v Wurzburgu, Fuggerei v Augsburgu, slovensko vodenje in organizacijo.
Popusti
otrok do 12. leta na dod. ležišču 25% POPUST.
Doplačila po želji
enoposteljna soba 50 €/os., vstopnine za nekatere muzeje in dodatne znamenitosti na poti.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje