Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MOSTAR - DUBROVNIK - ČRNA GORA

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
6
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … – MOSTAR – DELTA NERETVE – NEUM
Na pot bomo krenili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do mejnega prehoda s Hrvaško in po opravljenih carinskih formalnostih nadaljevanje poti s krajšimi vmesnimi postanki do Dalmacije.  Sledila bo vožnja do zgodovinskega MOSTARJA, ki je znan po številnih zgradbah še iz turških časov ter starim kamnitim mostom (iz l. 1566), ki so ga med zadnjo vojno porušili (novembra 1993). Kljub temu, da se danes mesto z mednarodno pomočjo in zaščito UNESC-azelo intenzivno obnavlja, je mesto še vedno lepo in vredno ogleda. Daljši postanek za ogled z lokalnim vodnikom in prosto za individualne oglede.

Na poti do NEUMA nas bo navduševala lepa in rodovitna dolina reke NERETVE, še posebno zanimiva pa je njena delta.  Vožnja do hotela v Neumu, namestitev, večerja in prenočevanje.


2. dan: DUBROVNIK – ČRNA GORA
Zajtrk v hotelu in nato vožnja v DUBROVNIK in poldnevni ogled  (z lokalnim vodnikom) starega mestnega  jedra – nekdaj enega najpomembnejših mest v Sredozemlju: knežja palača, trdnjava Minčeta, frančiškanski samostan s križnim  hodnikom, stara lekarna, obzidje …  Prosto za individualne oglede, pohajkovanje po STRADUNU in počitek … Pozno popoldne vožnja v ČRNO GOROdo BEČIČEV. Večerja in prenočevanje v hotelu, zvečer zabava v eni od diskotek.


3. dan:  CETINJE – LOVČEN -  BUDVA
Zajtrk v hotelu. Potepanje po Črni gori bomo nadaljevali po serpentinasti cesti, od koder se ponuja čudovit razgled na Boko Kotorsko, do CETINJA. Ogledali si bomo muzej kralja Nikole in Njegošev mavzolej na LOVČENU. V vasici NJEGUŠI pod Lovčenom bomo obiskali Njegoševo rojstno hišo ter degustirali prave črnogorske dobrote – poznan njegoški pršut, sir, domači kruh, … Vožnja v KOTOR, kjer so se menjavali številni vladarji, vsak je pustil svoje sledi. Današnje ime je dobil pod vladavino Nemanjičev. Postanek za ogled.

Izlet bomo zaključili še z ogledom BUDVE , ki je priznano letovišče. Pozno popoldne povratek v hotel in večerja. Ob zvokih tradicionalne glasbe se bomo predali utripu črnogorskega večera ali pa se prepustili zabavi v diskoteki.


4. dan: SKADARSKO JEZERO
Zajtrk in večerja v hotelu. Dan bo namenjen počitku, kopanju, zabavi in individualnim ogledom.

Priporočamo izlet na SKADARSKO JEZERO in panoramsko vožnja z ladjo po jezeru, ki je največje jezero na Balkanu. Po želji »piknik kosilo«.


5. dan: SVETI ŠTEFAN
Zajtrk in večerja v hotelu. Prosto za individualne aktivnosti in zabavni program. Priporočamo ogled znamenitega SVETEGA ŠTEFANA, ki je bil popolnoma obnovljen in se uvršča med najbolj znamenite hotelske objekte na svetu.Nekdanje ribiško naselje iz 15. stoletja je ohranilo svoj nekdanji videz, ki spominja na srednji vek, vendar so v njem urejeni luksuzni apartmani, restavracije, kavarne,


6. dan: BOKA KOTARSKA – SPLIT – KNIN – KARLOVAC
Po zgodnjem zajtrku bo sledila  nepozabna panoramska vožnja po BOKI KOTARSKI, s krajšimi vmesnimi postanki bomo nadaljevali pot mimo Dubrovnika, Splita,…v Slovenijo. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, oglede po programu (brez vstopnin) in poldnevni ogled Mostarja in Dubrovnika z lokalnim vodnikom, hotelsko namestitev na bazi polpenziona, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
za enoposteljno sobo, vstopnine, storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje