Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

MUNCHEN - ORLOVO GNEZDO - SOLNI RUDNIK

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: … - MÜNCHEN
Na pot bomo krenili ob 4. uri. Vožnja skozi Karavanški predor in nadaljevanje poti s krajšimi vmesnimi postanki po »turski avtocesti« mimo Salzburga do MÜNCHNA. Bavarsko prestolnico bomo najprej spoznali s krožnim ogledom mestnih znamenitosti: SIEGESTOR, Ludwigstrasse, stare in nove PINAKOTEKE, Nymphenburga, … nato pa še mestne hiše, cerkve »Naše Gospe«, Mihaelove cerkve …

Obiskali bomo največji tehnični muzej na svetu – NEMŠKI MUZEJ ZNANOSTI IN TEHNOLOGIJE, kjer je na površini 40.000 m2 razstavljenih več kot 15.000 eksponatov. Spremljali boste lahko razvoj posameznih disciplin vse od začetkov pa do najnovejših pridobitev in odkritij.

Preostanek popoldneva bomo izkoristili še za obisk Olimpijske vasi ali pa za individualne oglede in manjše nakupe. Namestitev v hotelu v Münchnu ali bližnji okolici, večerja in prenočevanje.


2. dan: BERCHTESGADEN – ORLOVO GNEZDO - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v najlepšo Bavarsko pokrajino, do Berchtesgadna, ki je poznana po solnih rudnikih. Tod so to vsestransko pomembno surovino, začimbo, … začeli pridobivati že zelo zgodaj. Preoblečeni v rudarska zaščitna oblačila se bomo spustili v rov, globoko pod zemljo. Spoznali bomo način rudarskega dela in pridobivanja soli, nato pa se bomo po lesenih toboganih spustili vse do podzemnega slanega jezera. Po dobrih dveh urah podzemnega življenja se bomo vrnili »na svetlo«.

Krajša vožnja do KRALJEVEGA JEZERA ter postanek za ogled in sprehod po čudovitem naravnem okolju.

Nadaljevanje poti do Obersalzberga, kjer bomo presedli na lokalne avtobuse. Podali se bomo po slikoviti, v žive skale vsekani panoramski alpski cesti na Hitlerjevo ORLOVO GNEZDO, kamor sta zahajala z Evo Braun ter vse takratne znane politične osebnosti. Z razgledne ploščadi (1.834 m) se ponuja čudovit razgled na Salzburške in Bavarske Alpe ter jezera. Daljši postanek.

Pozno popoldne povratek v Slovenijo. Prihod domov v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine, tunelnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za Tehnični muzej, Orlovo gnezdo in rudnik soli, namestitev na bazi polpenziona, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje