Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

PROGRAM IZLETA
Na pot bomo krenili ob 7. uri (kraj odhoda po dogovoru). Jutranja vožnja na Primorsko. Naše raziskovanje slovenske Istre se bo začelo v HRASTOVLJAH. Cerkev svete Trojice v Hrastovljah se nahaja za taborskim obzidjem, s katerim se je tamkajšnje prebivalstvo v 16. stoletju zavarovalo pred turškimi vpadi. Največja dragocenost cerkve je freska MRTVAŠKI PLES iz leta 1490, delo slikarja Janeza iz Kastva. Freska je dolga sedem metrov in prikazuje mrtvaški sprevod.

Sledila bo krajša vožnja do KUBEDA. Dopoldansko okrepčilo nam bodo pripravili v priznani »OSMICI«, kjer bomo poskusili domač kraški pršut in njihove domače dobrote ter dobro kapljico. Prijazni gostitelji nam bodo predstavili pomen »nekdanje OSMICE«. Možnost nakupa.

Potepanje bomo nadaljevali po deželi refoška. MAREZIGE ležijo 280 m nad morjem in se s svojimi zaselki raztezajo po blagem slemenu hriba, od koder se ponuja lep razgled na zaliv in obalna mesteca. Radoživost in gostoljubnost domačinov se kaže tudi na šagrah – praznikih, med katerimi je najbolj odmeven PRAZNIK REFOŠKA, ki ga prirejajo že od l. 1972 (20.-29.5.2016).
V Istri ima vsaka hiša kantino in vsak gospodar je ponosen na to, da pridela svoje vino. Zato prav rad ponudi kozarec svojega žlahtnega pridelka, ki ga bomo poskusili tudi mi.
Tudi oljkarstvo je pomembna primorska značilnost. V Sv. Petru bomo obiskali TONINO  HIŠO s staro oljarno oljčnega olja (TORKLJO), ki je celovit prikaz značilnega istrskega stavbarstva. Tradicija gojenja oljke sega v Istri v rimski čas, prav tako stare oljarne, ki so skozi stoletja prav malo spremenile svojo obliko. Mline so včasih poganjali konji, danes to delo opravijo stroji. Možnost nakupa oljčnega olja.
Dan bomo zaključili še s poznim kosilom na kmetiji /domači gostilni, kjer bo čas za prijetno druženje in počitek.
Polni lepih vtisov se bomo vračali proti domu, prihod v večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji (1 voznik), cestnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za cerkev Sv. Trojica, Tonino hišo, degustacijsko zakusko + vino v osmici, degustacijo refoška, ostale oglede po programu, pozno kosilo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso vključene v ceno programa
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje