Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KRAKOV – CZESTOHOWA – WIELICZKA – OLOMOUC

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1./2. dan: … – BRNO – KRAKOV
Potovanje bomo pričeli ob 19. uri. Vožnja do mejnega prehoda Šentilj in nadaljevanje poti z nočno vožnjo in krajšimi vmesnimi postanki mimo Dunaja, Brna proti KRAKOVU, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Celodnevni ogled mesta, ki ga je UNESCO uvrstil med 12 najpomembnejših kulturno-zgodovinskih spomenikov na svetu. Z veliko harmonije se prepletata preteklost in sedanjost,blišč nekdanje plemiške Poljske se prav v tem mestu kaže v polni veljavi in privablja ljubitelje umetnosti iz celega sveta. Ogled starega obzidja in znameniti Barbakan, trgov in starih gostskih cerkva, ki so grajene iz rdeče opeke, Marijine cerkve, univerze … Popoldne namestitev v hotelu, prosto do večerje, nato pa nočni sprehod po mestu, ki slovi kot mesto mladih in zabava.


3. dan: CZESTOHOWA – KRAKOV
Po zajtrku najprej vožnja do CZESTOHOWE, kjer si bomo na JASNO GORI ogledali eno največjih romarskih središč na svetu, ki izhaja že iz 14. stol. in ga krasi mogočna bazilika, Pavlinski samostan, obzidje in čudovite postaje križevega pota, kapele Matere božje »Črne Marije«, viteške dvorane, zakladnice, … Daljši postanek za ogled  z lokalnim vodnikom. Sledi povratek v Krakov in prosto popoldne za individualne oglede – priporočamo ogled gradu WAWEL, ki stoji na griču od koder se ponuja čudovit razgled na mesto in okolico … in nenazadnje KAZIMIERZ s starimi židovskimi sinagogami, kjer so snemali film Schiendlerjev seznam. Po želji izlet v zloglasno taborišče iz II. svetovne vojne – AUSCHWITZ. Ogled taborišča z lokalnim vodnikom. Večerja v hotelu in prenočevanje  oz.zabava.


4. dan: KRAKOV – WIELICZKA – OLOMOUC
Po zajtrku vožnja do WIELICZKE, kjer si bomo ogledali svetovno znan rudnik soli, ki je že od l. 1978 pod okriljem UNESCA in ga krasi kar 22 dvoran, kapel in drugih nepozabnih umetnin izklesanih iz soli. Daljši postanek, nato pa vožnja  na Češko do OLOMOUCA, ki je prava zakladnica kulturno zgodovinskih spomenikov. Informativni ogled mesta, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


5. dan: OLOMOUC – BRNO - SLOVENIJA
Po zajtrku ogled znamenitosti, ki kar same od sebe pritegnejo pozornost obiskovalca: mestna hiša, filharmonija, terezijanska zbornica, cerkev sv. Vaclava, baročni vodnjaki, … Daljši postanek za ogled, nekaj bo tudi prosto za individualne oglede in nakup spominkov. Popoldne vožnja v moravsko metropolo BRNO, ki mu daje največjo razpoznavnost grad ŠPILBERG. Vožnja čez Avstrijo in povratek proti domu.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine, dovolilnice in druge pristojbine, hotelsko namestitev na bazi polpenziona (sobe 1/3, 1/4), oglede po programu z vstopnino za Jasno goro, Wieliczko, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje