Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
5
Prevoz:
AvtobusLadja
Cena:

1. dan: … – LIVORNO
Na pot bomo krenili v večernih urah (okoli 21. ure). Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez prehod Fernetiči in nadaljevanje po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Verone, Piacenze do LIVORNA, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

2. dan: LIVORNO – CORTE – AJACCIO
V pristanišču Livorno se bomo okrog 8. ure vkrcali na ladjo in 4-urno plovbo namenili za počitek, relaksacijo in manjši nakup v brezcarinskih trgovinah. Prihod v BASTIO, kjer nas bo pričakal tipični korziški utrip. Vožnja skozi osrčje otoka s slikovito pokrajino, ki je zanimiva predvsem za ljubitelje narave. Cesta je speljana čez  gorske prelaze in skozi obsežne gozdove. Spoznali bomo staro korziško prestolnico CORTE, z univerzo, citadelo, kjer je urejen zanimiv muzej, ki prikazuje življenje na otoku v preteklih stoletjih. Pot bomo nadaljevali v glavno otoško mesto AJACCIO in si ogledali trg maršala Focha, Napoleonovo rojstno hišo, katedralo Notre-dame-de la Misericorde, … Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Po večerji se boste prepustili korziškemu utripu.

3. dan: SARTENE – BONIFACIO – PORTO VECCHIO
Po zajtrku vožnja po zahodni obali do najbolj korziškega izmed vseh korziških mest – SARTENE, »mesta demonov«.  V daljni zgodovini je bila tod prisotna krvna vendeta. Ogled mesta – utrdbe, ki je znano tudi po svoji procesiji imenovani Catanaccio. Vožnja do skrajnega juga otoka – do mesteca BONIFACCIO, ki se ga je zaradi nenavadno strme apnenčaste obale in ozkega morskega kanala oprijelo ime Korziški Gibraltar. Ogled mesta: cerkev sv. Erazma, kapela sv. Roka, stopnišče Monte Rastello, katedrala, trg Bir Hakem, Aragonske stopnice, … Po želji in za doplačilo ogled Bonifaccia z morske strani. Zvečer bo sledila krajša vožnja v PORTO VECCHIO. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: PORTO VECCHIO – BASTIA – LIVORNO – SLOVENIJA
Zajtrk in vožnja po vzhodni obali otoka do Bastie. Vkrcanje na ladjo in ob 14.00 uri plovba do Livorna. Mimo FIRENC se bomo v večernih urah vračali domov, s  prihodom v poznih večernih urah.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 3* na bazi polpenziona (sobe 1/2 TWC), vožnjo z ladjo v obe smeri, vstopno takso za Korziko, oglede po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba (po predhodni potrditvi), vstopnine (na kraju samem): okvirno 20 €, storitve, ki niso navedene v programu, doplačilo za gorivo.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje