Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231
Odhod:
po želji skupine
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do mejnega prehoda Ljubelj ter  nadaljevanje vožnje do CELOVCA in po južni obali VRBSKEGA JEZERA do polotoka Maria WOERTH – bisera jezera, kjer si bomo ogledali zimsko in poznogotsko zupnijsko  cerkev, ki je nastala že v 9.stol. in pokopališče. Vkrcali se bomo na turistično ladjo in se z njo popeljali do turističnega mesta – mondenega, zabavniškega in igralniškega središča VRBA. Krajši postanek za ogled.

Vožnjo bomo nadaljevali  mimo srednjeveškega gradu Landskron do OSOJSKEGA JEZERA, ki je

3. največje na Koroškem. Vkrcanje na ladjo (po želji in za doplačilo možnost kosila na ladji) in vožnja do glavnega središča OSOJE, ki je najlepši in tudi najbolj znamenit kraj ob tem jezeru. Ogledali si bomo samostan, cerkev in pokopališče. Po legendi naj bi  bil tu pokopan poljski kralj Boleslav II . – po Aškerčevi baladi MUTEC OSOJSKI. V samostanu spomin na MUTCA  skrbno ohranjajo. Izročilo pripoveduje, da so po njegovi smrti menihi pričeli skrbeti za neme ljudi in se z njimi sporazumevati v govorici s kretnjami. 

Pot nas bo vodila še do t.i. avstrijskega fjorda – BELEGA JEZERA, ki je danes ena največjih privlačnosti Koroške. Jezero je dobilo ime po svetlem, ponekod belem produ na dnu. Vkrcanje na ladjo ter vožnja po kristalno čistem Belem jezeru, ki traja 2 uri. Neokrnjena narava in samotne kmetije so prava paša za oči.

Pozno popoldne se bomo vračali v Slovenijo. Druženje bomo zaključili še z večerjo  na povratku. Prihod domov v večernih urah, odvisno od razpoloženja.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz, oglede po programu (brez vstopnin) in vožnjo z ladjami po jezerih (Vrbsko jezero, Osojsko jezero, Belo jezero), cestnine in druge pristojbine, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.
Obvezna doplačila
za storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje