Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KLASIČNA GRČIJA - za ljubitelje antičnih mest

Odhod:
po želji skupine
Število dni:
8
Prevoz:
AvtobusLadja
Cena:

1. dan: … – BENETKE
Odhod avtobusa v dopoldanskih urah: pot nas bo s krajšimi postanki vodila do BENETK. Po opravljenih formalnostih se bomo vkrcali na moderno grško ladjo. Ob odhodu ladje ogled znamenitosti Benetk z ladijske palube. Na ladji vam je na voljo poleg trgovin tudi a'la carte restavracija in samopostrežna restavracija, kjer si boste za zmerno ceno lahko povsem potešili lakoto.


2. dan: … – IGOUMENICA
Sledila bo celodnevna plovba. Dan bomo porabili za sončenje in kopanje v ladijskem bazenu, za razne družabne igre , po želji pa tudi ogled kapitanovega mostu in strojnice. V poznih večernih urah izkrcanje v IGOUMENICI, transfer do hotela, večerja in prenočevanje.


3. dan: METEORA – DELFI
Po zajtrku vožnja skozi KALAMBAKO do čudovite METEORE, kjer se sredi zelene ravnine dvigujejo stolpom podobni osameli kamniti stebri, visoki tudi 300metrov. Med njimi so zasekane globoke soteske. Na vrhu teh skalnih stebrov so postavljeni čudoviti samostani, ki so nastajali od 11. do 16. stoletja. Nekateri od njih so tudi še danes aktivni. Daljši postanek za ogled. Nadaljevanje vožnje pod strma pobočja Parnasa do DELFOV, kjer stoji najslavnejši orakelj antičnega sveta.  Namestitev, večerja in prenočevanje.


4. dan: DELFI – ATENE
Zajtrk in nato ogled nekdanjega preročišča s Sveto cesto, Kastilijinim studencem, zakladnicami, Apolonovim templjem, gledališčem, stadionom … Razkošje antične arhitekture vas bo popeljalo v grško mitologijo, ki se vam bo na ta način za vedno vtisnila v spomin. Prosto za kosilo in nakup spominkov. V poznih popoldanskih urah vožnja do grške metropole – ATEN. Namestitev v hotelu, večerja in zabava. Po želji obisk ene izmed tamkajšnjih diskotek. Prenočevanje.


5. dan: ATENE
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti med drugim trga Sintagma, parlamenta oz. kraljeve palače s kraljevo stražo, stadiona, Hadrianovega slavoloka, akademije, univerze, trga Omonia in nenazadnje AKROPOLE z muzejem. Nekaj bo tudi prostega časa za nakup spominkov. Večerja v hotelu in nato odhod v živahno PLAKO, kjer boste doživeli pravi grški utrip najživahnejšega atenskega predela.


6. dan: KORINTSKI KANAL - MIKENE – EPIDAURUS – PATRAS
V zgodnjih jutranjih urah bomo takoj po zajtrku zapustili hotel in se odpravili na celodnevni izlet po polotoku PELOPONEZ. Prvi postanek bo namenjen ogledu Korintskega prekopa, ki je širok samo 24 metrov. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Naupliona v EPIDAURUS, kjer si bomo ogledali najlepše antično gledališče z izjemno akustiko in zdravilišče boga Asclepiusa. Sledila bo vožnja skozi slikovito pokrajino v starodavne MIKENE, ki veljajo za najstarejše mesto evropske celine. Ogled ostankov trdnjave, Agamemnove palače z znamenitimi Levjimi vrati ter Atrejeve zakladnice iz 13. st. p. n. št.

Vožnja do Patrasa, vkrcanje na ladjo in plovba proti domu. Večer in noč bomo lahko prečuli ob plesnih ritmih v diskoteki ali pa ob prijetnem kramljanju v piano baru.


7. dan: … - PLOVBA V BENETKE
Celodnevna plovba. Možnost kopanja, sončenja, obiska kino predstav … Zvečer »poslovilni večer« v ladijski diskoteki.


8. dan: BENETKE – SLOVENIJA
V dopoldanskih urah prihod v Benetke in nato le še transfer v Slovenijo, kamor bomo prispeli okoli poldneva.

Cena
Prosimo vas, da nas kontaktirate za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in števila udeležencev).
Cena vključuje
avtobusni prevoz in transferji na opisani relaciji, prevoz z luksuzno ladjo na relaciji Benetke-Igoumenica-Patras- Benetke (palubni potnik), 4x polpenzion, oglede po programu (brez vstopnin), ogled Aten in Akropole z lokalnim vodenjem, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.
Obvezna doplačila
enoposteljna soba, vstopnine (na kraju samem), storitve, ki niso navedene v programu.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.
Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje