Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KLASIČNA GRČIJA IN METEORA

Grčija
Datum:
28.04.2020 - 03.05.2020
Odhod:
Celje, Ljubljana
Število dni:
6
Prevoz:
AvtobusLadja
Cena:
od 550.00 €

1. dan: … - RIMINI – ANCONA
Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane do Fernetičev. Prestop v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk proti jugu. Krajši sprostitveni postanek v letoviškem Riminiju. Popoldanski prihod v pristanišče Ancona, vkrcanje na ladjo in plovba proti Grčiji. Nočitev na ladji v kabinah 1/4.

2. dan: IGOUMENITSA – METEORA – KALAMBAKA
Jutranji pristanek v grški Igoumenitsi. Izkrcanje in avtobusna vožnja preko hribov mimo Ioanine in Metsovega. Zgodaj popoldne prihod do Meteore, vzpon med znamenite črne skale in ogled enega izmed »na nebu visečih samostanov«. Nastanitev v hotelu v bližnji Kalambaki, večerja in nočitev.

3. dan: TERMOPILI – DELFE – ATENE
Po zajtrku vožnja mimo Trikale in Karditse. Postanek pri Termopilah – prizorišču znamenite bitke s Perzijci. Prihod v Delfe in ogled ruševin starega preročišča z lokalnim vodnikom. Nadaljevanje pod Parnasom proti grški prestolnici. Večerni prihod v Atene. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: ATENE
Zajtrk, dopoldanski ogled znamenitosti mesta: Akropola (z lokalnim vodnikom), Dionizijev teater, Olimpijski stadion, olimpijska vas 2004... Popoldanski sprehod v živahni predel Monastiraki. Prosto za individualne oglede oz. nakupe. Možnost večerje v lokalu v Plaki z glasbo – sirtakijem. Nočitev.

5. dan: KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – NAUPLION – MIKENE – PATRAS - …
Po zajtrku vožnja na Peloponez. Postanek ob Korintskem kanalu, nato pri Epidaurusu, ogled znamenitega antičnega gledališča. Opoldanski obisk letoviškega mesteca Nauplion, nato starodavnih Miken z ruševinami mesta kralja Agamemnona. Nadaljevanje ob Korintskem zalivu v pristanišče Patras. Vkrcanje na luksuzni trajekt, nastanitev v kabine 1/4 in plovba proti Jadranu.
Nočna plovba.

6. dan: … - ANCONA
Nadaljevanje plovbe in zgodaj popoldne pristanek v ANCONI. Avtobusna vožnja na relaciji Rimini – Benetke – Trst. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena
550 €/OS. – min. 40 oseb
595 €/OS. – min. 30 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevoz na opisani relaciji, 2x nočitev na trajektu (Ancona – Igoumenitsa in Patras – Ancona) v notranjih kabinah (1/4 TWC), luške pristojbine, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (1/2 TWC), 2x večerja po programu, lokalno vodenje na Akropoli v Atenah in Delfih, vstopnina v samostan v Meteori, Delfe, akropola v Atenah, Mikene in Epidavros, slovensko vodenje in organizacijo.
Popusti
otrok do 12. leta na dod. ležišču -10% POPUST.
Doplačila po želji
enoposteljna soba 75 €, notranja kabina 1/3 TWC 45 €/os., notranja kabina 1/2 TWC 75 €/os., ogled sirtakija z večerjo pribl. 35 €.
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje