Iskanje
Facebook
Issuu
+386 (0)3 713 23 00
+386 (0)41 335 231

KLASIČNA GRČIJA IN METEORA

Grčija
Datum:
24.10.2019 - 30.10.2019
Odhod:
Ljubljana
Število dni:
7
Prevoz:
AvtobusLadja
Cena:
od 439.00 €

1. dan: LJUBLJANA – BENETKE
Na pot se boste podali v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Benetk, kjer se boste vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiriposteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva boste namenili spoznavanju razkošne grške ladje, kjer vam bo pot hitro minila. Za najbolj zagrete pa priložnost za prvo učno urico sirtakija v ladijski diskoteki. Prenočevanje.

2. dan: IGOUMENITSA – METEORA − KAMENNA VOURLA
Dopoldan prihod ladje v Igoumenitso. Vožnja skozi Ioanino do Kalambake in do ene izmed svetovnih čudes: “samostanov v vrtoglavi višini”– Meteore. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo dvigajo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki od 14. stol. gradili nedostopne samostane, da bi povsem ločeni od sveta lahko razmišljali o smislu življenja in božji vsemogočnosti. Znotraj samostanskih zidov so nastajale dragocene umetnine v pozno bizantinskem slogu: mojstrske stenske slikarije, umetniške ikone, bogato okrašeni rokopisi in odlični rezbarski izdelki. Zunanji ogled samostanov in nadaljevanje vožnje do Kamene Vourle. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: KAMENNA VOURLA − DELFI – ATENE
Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kamor so bila velika romanja in igre, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se boste po arheološkem prostoru, imenovanem ”Sveta cesta” do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Ogled nekdanjega gledališča, stadiona. Nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko (doplačilo) ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete. Seveda pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

4. dan: ATENE – KORINT – LOUTRAKI
Zajtrk v hotelu. Krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona … Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji in nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Delno so ladje vlekli po 6 km dolgi tlakovani trasi. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, toda dokončali so ga šele leta 1893. Širok je 23 m globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Vožnja v Loutraki, nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: LOUTRAKI – PELOPONEZ − LOUTRAKI
Zajtrk v hotelu in vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: LOUTRAKI − PATRAS
Zajtrk v hotelu in prosto dopoldne za uživanje v simpatičnem letoviškem središču. Loutraki je simpatično grško letoviško središče ob Korintskem zalivu, 65 km od Aten. Znan je po naravnih izvirih vode in številnih spa centrih ter casinoju. Ime kraja izvira iz besede loutro, kar pomeni kopališče oz. terme. Popoldne vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na hitro ladjo in nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Nočna plovba.

7. dan: BENETKE − LJUBLJANA
Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Benetkah. Po izkrcanju vožnja z avtobusom proti Ljubljani, kamor boste prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

Cena
439,00 €/OS. – min. 45 oseb
469,00 €/OS. – min. 35 oseb
Cena vključuje
avtobusni prevozi po programu, prevoz s hitro ladjo Benetke − Igoumenitsa / Patras – Benetke in prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Atenah (sobe 1/2 TWC), 3x polpenzion v hotelu 3* v Kammeni Vourli in Loutrakiju, vodenje in organizacijo potovanja.
Popusti
otrok do 12. leta na dod. ležišču -10% POPUST.
Obvezna doplačila
turistična taksa (na recepciji hotela) 1,5 €/os./dan.
Doplačila po želji
ob rezervaciji: enoposteljna soba 80 €/os., tradicionalna večerja s folkloro na Plaki 35 €/os., triposteljna notranja kabina na ladji 45 €/os., dvoposteljna notranja kabina na ladji 68 €/os.; na poti: vstopnine in javni prevoz pribl. 50 €/os..
Splošni pogoji in navodila
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: višina zavarovalne premije je odvisna od višine zneska celotnega aranžmaja in velja v primeru nenadne in hude bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu. Več

PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNIMI KARTICAMI NLB: z NLB Plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačate na 2-12 obrokov. Več
PLAČILO NA OBROKE S PLAČILNO KARTICO DINERS CLUB: z Diners Club Plačilno kartico lahko plačate na 2-12 obrokov. Več

Povpraševanje
Vas zanimajo naše najugodnejše ponudbe in potrebujete podrobnejše informacije?
Pišite nam.
Povpraševanje